Görüş Bildir
Haberler
Peşmerge Grubu Mardin'e Konvoy Halinde Girdi

Peşmerge Grubu Mardin'e Konvoy Halinde Girdi

adem kara
29.10.2014 - 14:36 Son Güncelleme: 29.10.2014 - 16:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuzey Irak'tan yola çıkan Peşmerge güçleri konvoy halinde Mardin'e ulaştı. Konvoy Mardinliler tarafından karşılandı. Konvoyun en önünde ise 'eskort' olarak TSK'ya ait bir zırhlı araç bulunuyor.

KUZEY Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin, PKK'nın Suriye'deki yapılanması PYD'nin kontrolündeki Kobani'de IŞİD güçlerine karşı savaşmak için gönderdiği 150 kadar Peşmergenin 84'ünün gece yarısından sonra uçakla Şanlıurfa'ya gelmesinin ardından, karadan yola çıkan grup da bu sabah Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Habur'da sevgi gösterileriyle karşılanan ve sıkı güvenlik önlemleri altında İpek Yolu’nu takip eden grubun öğle saatlerinde Şanlıurfa'ya ulaşması ve uçakla gelip Suruç'’ta kendilerini bekleyen grupla birleşerek Kobani'ye geçmesi bekleniyor. 

Peşmergelerin bugün öğle saatlerinde işlemlerin tamamlanıp Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçmesi bekleniyor.

PEŞMERGENİN GEÇİŞİ SIRASINDA YOLA ÇIKAN GRUBU POLİS GAZ BOMBASIYLA DAĞITTI

Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapan peşmerge konvoyu Silopi'den sonra ellerinde Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetiminin kullandığı bayraklar bulunan ve konvoya eşlik eden yüzlerce araçlar birlikte Cizre İlçesi girişine geldi. Burada önlem alan polis ekipleri, yola çıkan bir grubu dağılmaları yönünde uyardı. Grubun dağılmaması üzerine polis gaz bombası kullandı. Polis, konvoyun geçişi sırasında sıkı güvenlik önlemi aldı. Cizre girişinde sevgi gösterileri tarafından karşılanan peşmergeler daha sonra Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne hareket etti. Konvoya araçlarıyla birlikte çok sayıda Cizreli de eşlik etti.

NUSAYBİN'DE İPEKYOLU KAPANDI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nin ardından öğle saatlerinde Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne ulaşan peşmerge konvoyu İpekyolu üzerinde kalabalık gruplar tarafından karşılandı. Karşılama sırasında yoğunluk nedeniyle İpekyolu araç trafiğine kapandı.  BDP Nusaybin İlçe Başkanı Şahabatin Güler, konvuyun önündeki peşmerge aracının üzerine çıkarak karşılamaya gelenleri selamladı. Peşmerge konvoyu güvenlik önlemleri altında Nusaybin'den Kızıltepe'ye hareket etti.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/tarihi-ipek-yol...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0