Görüş Bildir
Haberler
Periscope'ta Canlı Yayında Tecavüz Skandalı

Periscope'ta Canlı Yayında Tecavüz Skandalı

Onedio Medya
05.09.2015 - 17:49

Periscope, dün gece bir erkeğin baygın haldeki bir kadına tecavüz olayı ile çalkalanıyor. İkinci bir kişi ise tecavüz görüntülerini kayıt altına aldı ve görüntüleri canlı olarak paylaştı. Telefon üzerinden canlı video yayınına imkan tanıyan Periscope uygulamasını kullananlar, @Azeriii kullanıcı adı üzerinden yayın yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter’ın canlı yayın yapmaya yarayan video programı Periscope’ta @Azeriii isimli kullanıcının dün gece yayınladığı canlı tecavüz görüntüleri, sosyal medyada infial yarattı. Baygın olduğu kadınla rızası dışında ilişkiye giren kişi ve bunu kaydeden diğer kişiye tepkiler çığ gibi büyüdü.

Zete'de yer alan habere göre Ekşi Sözlük’te @Azeriii isimli kişinin Ergün A. isimli bir kuaför olduğu önü sürüldü, adresi ve diğer bilgileri de verildi. Olaya tepki gösteren çok sayıdaki kişinin, bu bilglilerle polise yaptıkları ihbarlar sonuçsuz kaldı. Olay, Sözlük'te 'periscope'ta canlı tecavüz' başlığında tartışıldı.

Bu arada @Azeriii isimli kullanıcı Facebook’taki hesabını sildi, ihbarda bulunan bazı sözlük yazarları da yayın devam ederken girdikleri yorumları kaldırdı.

Ek olarak bazı Ekşi Sözlük yazarları içinde, 'Zaten ortam kadını' diyerek olayın tecavüz olmadığını öne sürenler de çıktı. Bu yazarlar büyük tepki topladı.

Olayı takip eden @ubbernova isimli olay sonrası yaşananları yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
2
1
1
0