Görüş Bildir
Haberler
Perde Temizliği Nasıl Yapılır? Perde Temizliği İçin Ne Kullanılır?

Perde Temizliği Nasıl Yapılır? Perde Temizliği İçin Ne Kullanılır?

Müge Kakşi
07.02.2022 - 10:49

Herkes için evinin güzel ve temiz görünmesi büyük önem taşıyor. Evin temiz gözükmesinin ilk kuralı ise evdeki temel eşyaların temiz olması.  Bu temel eşyalar arasında aslında evin tarzını ve görüntüsünü belirleyen koltuklar, mobilyalar, halılar ve tüller bulunuyor. Özellikle tüllerin temiz ve odaya uygun olması bütün odanın havasını değiştirebilir. Tüller ve perdeler ortalıkta olan eşyalar arasında bulunmasa da özellikle yazın camların açılmasıyla oldukça kirlenebiliyor. Ayrıca evdeki tozun çoğu halılarda ve tüllerde birikiyor. Bu yüzden perde ve tüllerin temizlenmemesi alerjik bünyeli insanlar için büyük sorunlara neden olabilir. Birçok kişi tül ve perdelerinin nasıl temizleneceğini merak ediyor. Peki perde temizliği nasıl yapılır? Perde temizliği için ne kullanılmalı? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evin temel yapı taşlarından olan perdeler önemsiz gibi gözükse de büyük önem taşıyor. Tül ve perdelerin görevi sadece güneşi kesmek veya içerisinin gözükmemesi değil aynı zamanda odanın dekorasyonuna destek oluyor. Önemsiz gibi gözüksede temiz ve gösterişli bir tülün odanın tüm havasını değiştirdiğine şahit olabilirsiniz. Perde ve tüllerin görüntüsünün önemi kadar temizliği de bir o kadar önem arz ediyor. Sık sık yıkanması yıpratıcı olarak bilinsede çok fazla toz barındırması ve çabuk kararmasından dolayı perde ve tüllerin belirli periyotlarda temizlenmesi gerekiyor. Genel olarak hassas kumaşlardan yapılan perde ve tüllerin yıkama şekilleri ve yıkarken kullanılan deterjanlarda diğer çamaşırlara göre farklılık gösterebiliyor. Birçok kişi perdelerin yıkanmasına dair detayları internet üzerinden araştırıyor. Perdelerin nasıl yıkanacağına ve perde temizliği için kullanılacak malzemelere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Perde Temizliği Nasıl Yapılır? Perde Temizliği İçin Ne Kullanılır?

Perde Temizliği Nasıl Yapılır? Perde Temizliği İçin Ne Kullanılır?

Toz Şekeri: Tül veya perdenizi makinaya koydukta sonra üzerlerine 2 tatlı kaşığı toz şekeri koyun. Toz şekeri direkt olarak tüllerin üzerine dökeceksiniz karıştırıp deterjan haznesine eklemeyin. Ardından deterjanını koyup her zaman tülleri yıkadığınız programda makinanızı çalıştırın. Yıkanmış perdelerinizin daha beyaz olduğunu göreceksiniz.

Sirke: Her şeyde olduğu gibi tül temizliğinde de sirke kullanılmaktadır. Deterjan bölümüne göz kararı bir şekilde sirke koyarak perdelerinizin hem beyazlamasını sağlar hem de temizlenmesini sağlarsınız.

Kaya Tuzu: Tek bir perde için yaklaşık olarak 4 yemek kaşığı kaya tuzunu bir leğene hazırlayacağınız suya atın. Sonrasında perdeleri veya tülleride bu suya koyun ve bir gece boyunca kaya tuzlu suda bekletin. Sabah perdelerinizi her zaman yıkadığınız şekilde çamaşır makinasında deterjanla yıkayabilirsiniz. Tül ve perdelerin beyazlaması için sık kullanılan yöntemler arasında yer alıyor.

Bulaşık Makinesi Tableti: Aynı toz şekerdeki gibi doğrudan makinadaki perdelerin üzerine konulan bulaşık makinası tableti perdelerin beyazlaması için son yıllarda sıkça kullanılan yöntemler arasında yer alıyor.

Tül ve perdeler diğer çamaşırlara göre hassas kumaşlara sahiptirler. Bu yüzden tül ve perdeleri yıkarken çamaşır makinanızın hassas programını açmanız önerilir. Ayrıca genellikle 30 derecede yıkanan tül ve perdeler için sıkma veya kurutma programı da kullanılmaktadır. Bununla birlikte tülleri yıkadıktan sonra nemli bi şekilde direkt olarak asarsanız hem kırışmayacak hem de kolayca kuruyacaktır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın