Görüş Bildir
Haberler
Pelin Vardarlıer Yazio: Şimdi Değilse Ne Zaman? Sen Değilsen Kim?

etiket Pelin Vardarlıer Yazio: Şimdi Değilse Ne Zaman? Sen Değilsen Kim?

Bir iş fikrin var ama sen bir türlü cesaret edip başlayamıyorsun ya da nerden başlaman gerektiğini bilmiyorsun. Üstelik hali hazırda bir şirkette çalışıyorsun ve konfor alanından çıkmak istemiyorsun. Ama bir yandan da daha çok para kazanabileceğin ve kendi kendinin patronu olacağın bir iş hayali kuruyorsun. Özgürlüğüne de düşkünsün... Üstelik yenilikçi bakış açısına sahipsin ama risk alma konusunda çekimsersin. Peki seni harekete geçirecek olan itici güç ne olmalı? Nerden başlarsan bitiş çizgisine daha kolay ulaşabilirsin? 

İşte haziran ayı, ver istifayı dedi içinden bir ses…

Aslında bu sesi uzun zamandır duyuyordun fakat artık onu dinleme zamanı geldiğine karar verdin. Ne zamandır kendi iş fikrinin hayali ile yaşıyorsun? Ne zaman hayata geçireceğini kendin de mi bilmiyorsun? Şimdi değilse, ne zaman ne kadar daha bekleyeceksin? Sen değilsen kim hayata geçirecek bu iş fikrini? Başkası bu fikri hayata geçirdiğinde pişman olmayacak mısın? Kendi iç dünyanda sorduğun sorulara verdiğin cevaplar ile kendi yolunu bulmak üzeresin aslında ve kendi yolculuğunun başlayacağını ve bunun için doğru zamanın şimdiden daha iyisi olmayacağına karar veriyorsun. Fikirlerinin başkaları tarafından hayata geçirildiğini izlemenin keyifli olmadığını hepimiz biliyoruz. Evet, senin fikrin- projen de başarılı olabilir? Ya başaramazsam yerine ya yapamazsam pişman olur muyum sorusunu sor kendine.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayaller yükleniyor ve hayalini gerçekleştirmek için hayatının kumandası senin elinde.

Hayaller yükleniyor ve hayalini gerçekleştirmek için hayatının kumandası senin elinde.

O zaman kendine sorman gereken tek soru: Fikirlerini hayata geçirmeye ne kadar hazırsın? İhtiyacımız olan, üreten, vizyoner, yenilikçi girişimcilere güçlü yönlerini ve geliştirmesi gereken yönlerinin farkında olmasını sağlayacak bir bakış açısı kazandırmak. 

Şimdi girişimci olup olmadığınızı anlamanız için kendi yetkinliklerinizi gözden geçirme zamanı… Biraz da bilimsel bakalım konuya.. Kişiliğiniz acaba girişimcilik için uygun mu? Hangi özelliklerinizin girişimcilik için yeterli olacağını düşünüyorsunuz? Sizin nasıl bir girişimci olabileceğinizi, girişimci olmak için sizi destekleyen ve gelişim alanınız olan potansiyellerinize odaklanalım. Bu konuyu bir kişilik envanteri olan CharacterIX kişilik envanter girişimcilik modülü üzerinden inceleyelim. 

CharacterIX kişilik envanter girişimcilik modülü girişimciliği sürdürebilir kılacak potansiyel yetkinlikleri de söylemekte... 9 potansiyel yetkinlikten oluşan bu modül, akıllı bir algoritma sayesinden 72+1 soru ifadesine verdiğiniz cevaplar doğrultusunda, bireysel analiz ile beraber sizin girişimcilik potansiyellerinize ait analitik bir rapor sunuyor.

 İşte girişimcilik modülü içerisinde yer alan potansiyel yetkinlikler:

• Kaynak Yönetimi

• Planlama ve Organize Etme

• Risk Yönetimi 

• Uzak Görüşlülük 

• Strese Dayanıklı Olmak

• Etkileme

• Özgüvenli Olmak

• Yönetsel Liderlik

• İçten Güdülü Olmak 

Analitik raporlama sistemi, tamamen kişiye özgü çalışıp, veri analizi sonucunda 9 potansiyel yetkinliği yüksek, ortalama ve düşük biçimde gösterirken; gelişim alanlarını raporlamakta... Bu sayede gelişim alanlarınıza yönelik doğru eğitim programlarına yönelip, etkinliklere katılabilirsiniz. Böylelikle kendiniz için en iyi olanı bulabilirsiniz. Şimdi gelelim içinizdeki sese… Yok yok öyle yüzünüz düşmesin. Tüm bu yetkinlikler geliştirebilir. Sadece isteyin ve harekete geçin. İşte Tüm mesele bu!

Şimdi değilse ne zaman? Sen değilsen kim?

Instagram

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın