Görüş Bildir
Haberler
Pelin Vardarlıer Yazio: Sanal Mülakat ile İşe Alım Şansınızı Artırın!

etiket Pelin Vardarlıer Yazio: Sanal Mülakat ile İşe Alım Şansınızı Artırın!

İlk defa iş görüşmesi veya staj görüşmesine mi katılacaksınız ya da mülakatta gelebilecek sorular karşısında kendinizi daha iyi mi ifade etmek istiyorsunuz? Gerçek bir iş görüşmesinin provası ve tekrarı olmaz. Mülakat deneyimi bir kere yaşanır. Ancak sanal mülakat ile istediğin kadar mülakat deneyimi gerçekleştirebilir, arkadaşlarına meydan okuyabilirsin.

İşte oyunlaştırmanın hayatımıza girmesiyle iş süreçlerimizi, eğitimlerimizi, etkinliklerimizi yeni bir bakış açısıyla  tasarlar olduk. Bu noktada oyunlaştırma yaklaşımının geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu söyleyebiliriz. İnsan kaynaklarında oyunlaştırma üzerine uygulamalar incelendiğinde dünyada ve Türkiye’de uygulanan başarılı örneklere rastlanılmakta... Assessment Systems tarafından uygulanan Oyun bazlı değerlendirme, İzgören Akademi tarafından geliştirilmiş olan CEO Olmak, Windows Lisan Kalitesi Oyunu, Top Coder, YKB Kent, Duolingo, Marriott for Recruitment, Cisco in Learning & Development, Onboarding at Deloitte, A Belgian Hospital for training new employees, Accenture for Cultivating a culture of Collaboration, Phoenix Software for attracting & selecting candidates, LinkedIn for internal collaboration, Lego serious play ve PwC tarafından geliştirilen Game of Threats oyunlaştırmanın en bilinen örnekleri arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğlenerek öğrenme stratejileri giderek önem kazanıyor.

Eğlenerek öğrenme stratejileri giderek önem kazanıyor.

Eğlenerek öğrenmek ve öğretmek, deneyimsel alanların genişlemesiyle kişiye özel öğrenme stillerinin açığa çıkmasını sağlıyor. Bu alana ben de katkı sağmak amacıyla oyunlaştırma tabanlı bir mülakat sistemi geliştirdim ve size bu yazımda sınırsız mülakat deneyimi yaşayabileceğiniz “sanal mülakat” sisteminden bahsetmek istiyorum.

Sanal mülakat, insan kaynakları yönetiminde seçme ve yerleştirme sürecinin önemli aşaması olan mülakatın oyunlaştırılması ile ilgili... Özellikle, stajyer ve yeni mezun alımları için etkili bir mülakat simülasyon yöntemi. Bu projeyi hayata geçirme nedenim ise, özel sektör deneyimlerimden de yola çıkarak, aday veya mevcut çalışanların en çok zorlandığı konu olan mülakat sürecinde yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak olduğunu söyleyebilirim. İş görüşmesinde gelebilecek sorulara hazırlıklı olmak, mülakat öncesinde ve sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenler gibi adaylara destek olabilecek her türlü bilgi “sanal mülakat” ile bu platformda yer alıyor. Sanal mülakat sisteminde, kullanıcının eğitim almasından mülakat deneyimi yaşamasına, kendini tanımasından, kişilik testlerine kadar olan aşamaları modüller halinde gerçekleştirme fırsatı bulunmakta..

Sanal mülakat sisteminde sizi neler bekliyor? Gelin birlikte bu sistemin özelliklerini ele alalım.

Kişilik Testleri: Kişisel gelişim testleri ile iç dünyanıza doğru bir yolculuk yapmak ya da mülakat yolculuğunuza başlamak ister misiniz? Bir test seç ve kendini keşfet!

Mülakat Eğitimi: Online eğitimlerimizi deneyimlediniz mi? Bu eğitimler sadece bilginizi değil aynı zamanda işe alım şansınızı da arttıracak!

Mülakat Rehberi: Mülakat ile ilgili ipuçları ve tüyoları paylaşan bir rehberin sana eşlik etmesini ister misin? Mülakat rehberinin tavsiyeleri işine yarayacak!

Mülakat Koçu: Mülakat Koçundan randevunu hemen talep edebilirsin. Mülakat koçun kendini daha iyi ifade etmene destek olacak!

Etkili Özgeçmiş Hazırlama: Hayalini kurduğun işe kabul edilmek için etkili özgeçmişe ihtiyacın var. Rakiplerinin önüne geçerek iş görüşmesine çağırılmanı sağlayacak!

Mülakat Simülasyonu: Mülakat sürecinin her bir adımını deneyimleyebilmen için sana özel kural ve araçlardan oluşan bir sanal ortam hazırlandı. Şimdi sen de bu deneyimi yaşa ve arkadaşlarına yaşat!

Sanal mülakat sistemi bir kişinin mülakat süreçleri ile ilgili tüm gerekli bilgiye ulaşabilecekleri, mülakat tavsiyeleri alabilecekleri, liderlik tablosuna adını yazdırabilecekleri, ödül kazanabilecekleri, özgeçmişlerini ve sertifika cüzdanlarını oluşturabilecekleri ve mülakat simülasyonu yapabilecekleri bir platform.

Sanal mülakat ile doğru insanları işe alma şansınızı artırın!

Sanal mülakat ile doğru insanları işe alma şansınızı artırın!

İşe alma süreci söz konusu olduğunda ise, eğer yanlış kişiyi işe aldıysanız unutmanız zor olur. Size pahalıya patlamıştır ve zaman kaybı olmuştur. Doğru kişiyi işe almak, insan kaynakları uzmanı için en meydan okuyucu görevler arasında yer alır. Unutmayın! Doğru insanları işe almak, işletme için yapabileceğiniz en etkili katkılardan biri.

Sanal mülakat ile işe alım şansınızı artırın!

İş başvurusu yaptığın pozisyonun neler gerektirdiğine, ne tür özellikler istediğine, iş görüşmesi sürecinin nasıl ilerlediğine, işe alım için nelere dikkat edildiğine, kimin daha iyi aday olacağına dair karar sürecinin nasıl ilerlediğini merak ediyorsan “Sanal Mülakat” ile bu deneyimi yaşayabilirsin.

Bu oyunda senin rolün ne olsun istersin? Avatarını seç ve rolüne odaklan! Şimdi liderlik tablosuna adını yazdırmanın tam zamanı! Üstelik istediğin arkadaşına meydan okuyabilir onlara da yeni görevler verebilirsin. Her gerçekleştirdiğin görevin sonunda seni bir ödülün beklediğini unutma! Evet o zaman hazırsak, şimdi oyun başlasın :)

Instagram

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın