Görüş Bildir
Haberler
Pelin Vardarlıer Yazio: Astroloji Haritanla Kariyerini Planla

etiket Pelin Vardarlıer Yazio: Astroloji Haritanla Kariyerini Planla

Doç. Dr. Pelin Vardarlıer
03.07.2021 - 14:02 Son Güncelleme: 04.07.2021 - 10:10

Önceki yazımda, kariyer seçiminde uzmanlık alanım olan kariyer koçluğunu ve mesleğimizi seçmemizdeki önemini anlatmıştım. Peki ya burcumuz sizce etkili mi kariyer seçiminde? Merak edenler var mı? Araştırmalar her gün farklı metotlar karşımıza çıkardığı gibi, insan kaynakları alanında bizler tarafından kullanılmaya başlanan bir veri sağladığından, alanında uzman değerli dostum Holistik Astrolog Hülyanida Şahin ile sohbetimizi ve astrolojinin günümüzdeki kariyer seçimlerine etkilerinden bahsetmek istedim sizlere bu yazımda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Astroloji dediğimizde ilk akla gelen astroloji haritası…

Astroloji dediğimizde ilk akla gelen astroloji haritası…

İşin uzmanı, astroloji haritamızın; gizli kalmış potansiyeli açığa çıkartılabildiğini, başarı veya başarısız olacağı alanlar anlatılabildiğini, meslek seçimi konusunda yol gösterilebildiğini söylemekte..

Peki; Batı da astrolojinin bireye ve şirketlere kattığı gücün günden güne büyümekte olduğunu, kurumsal ve finansal astroloji alanlarındaki şirketlere iş planları, gelecek senaryoları, verimlilik, insan kaynakları yönetimi gibi birçok konuda yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Wall Street, Walt Disney, U.S. Steel, Great Northern & Pacific Railroad, J.P. Morgan, HSBC gibi şirketlerin insan kaynakları departmanlarının personel alımların da astrologlarla işbirliği yaptığı bilinenler arasında.

Alanımla ilgili olduğundan ve ilgimi çektiğinden, KURUMSAL (İŞ) ASTROLOJİSİ’nin detayını sordum. Sevgili Hülyanida onu da aşağıdaki şekilde tanımlıyor:

Alanımla ilgili olduğundan ve ilgimi çektiğinden, KURUMSAL (İŞ) ASTROLOJİSİ’nin detayını sordum. Sevgili Hülyanida onu da aşağıdaki şekilde tanımlıyor:

• Her bireyin kendine özel doğum haritası olduğu gibi şirketlerin de kendine özel doğum haritası olur. Herhangi bir anda ve mekânda doğan her şey, o anın niteliklerini taşır. Dolayısıyla her canlı gibi şirketlerinde doğum anı geleceğine şekil verir.

• Kurumsal astrolojisi, şirketlerin başarılı yönetilebilmelerini sağlayan harita üzerinden okunabilen bir destek sistemidir.  Şirketin haritası, onun genel karakterini açıklar. 

İş astrolojisi, şirketin kuruluş tarihi ve saati üzerine çalışır. Şirket kurulmamış ise kuruluş için uygun olacak tarihler belirlenir. Bu girişimciler için önemli bir ayrıntı olabilir…

Bilinen bu gerçeklerin ne işe yaradığını ise kısaca aşağıdaki gibi tanımlanıyor;

• Olaylara geniş perspektiften bakmada fayda sağlar. 

• Karar süreçlerini etkiler, iletişim modelini geliştirir ve engelleri ortadan kaldırıp, fırsatları açığa çıkarmaya yardımcı olur.

• Birleşme ve ortaklık, Yurtdışı verimliliği, Kampanya ve Lansmanlarla ilgili doğru zamanları tespit eder. Yanlış adımlar ve süreci önceden öngörebildiği için kolaylık sağlar.

Kısaca; TARAFSIZ, ÖNYARGISIZ, HIZLI, ÇÖZÜM ODAKLI, YARATICI

Kısaca; TARAFSIZ, ÖNYARGISIZ, HIZLI, ÇÖZÜM ODAKLI, YARATICI

Bu bilgilerden yola çıkarak, yukarıdaki şirketler gibi insan kaynakları süreçlerinde bizler de astrolojiyi özellikle işe alım sürecinde doğru kişiyi doğru işe yerleştirmede kullanabilmemiz mümkün... Doğum haritası üzerinden yapılan kariyer analizi ile mevcut veya potansiyel çalışanların güçlü ve yetenekli oldukları iş alanlarını, açığa çıkarma konusunda yönlendirici olabilmekte. Öyleyse işe alım, yetenek yönetimi, kariyer planlama veya terfi sürecinde değerlendirme aşamasında kişilik testlerinin yanı sıra başka bir araç olarak kişinin doğum haritasının da kullanılacağını söyleyebiliriz.

Tabii ki çalışan kişisel doğum haritası ile ilgili bilgileri paylaşmak isterse ve bu analize izin verirse bu çalışma yapılabilir. Şuanda kişinin doğum haritasının oluşturduğu rota doğrultusunda insanların kariyer yolculuklarına katkı sağlamak mümkün olacaktır.. Ancak doğum haritanıza göre ne kadar yetenekli olursanız olun sizin çabanız olmadan bu potansiyelin ortaya çıkması söz konusu olamaz.

Bu verimli sohbetimizden ve araştırmalarımın dışında bir de uzun uzun burçlardan konuştuk. Su grubu burcu olarak tabi ki sormadan edemedim kariyerimdeki etkilerini taşıdığım özelliklerini ve gücünü. Merak edenler için diğer yazımda tüm burçlara ve mesleklere detaylı değinmek istiyorum.

Eminim diğer alanlar gibi, astroloji de bize yol gösterecek ve içimizdeki gücü bulmamızda önemli bir rol oynayacak. Hayatımızın önemli bir kısmını kapsayan kariyerimizin hepimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Astroloji haritası bu konuda bizlere çok faydalı ipuçları sunuyor. Bu ipuçlarından faydalanıp potansiyelimizi keşfetmek ve yolumuzu çizmek ise bizim tercihimiz…

Abraham Maslow dediği gibi; eğer bile bile gücünüz yettiğinden daha azını olmayı planlıyorsanız, sizi uyarırım; hayatınızın geri kalan kısmında mutsuz olacaksınız. Kendi yeteneklerinizden ve olanaklarınızdan kaçıyor olacaksınız. O zaman gücümü keşfetmeye, yettiği kadar kullanmaya ve tabi ki günün sonunda sonsuz mutluluklara…

Instagram

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın