Görüş Bildir
Haberler
Pelin Çini Yazio: Club House Günlükleri 3: L Koltuğa Uzanmaz mıydınız?

etiket Pelin Çini Yazio: Club House Günlükleri 3: L Koltuğa Uzanmaz mıydınız?

Pelin Çini
19.04.2021 - 10:00 Son Güncelleme: 21.04.2021 - 11:41

Club House'un bence en başarılı odası onlara ait. Onlar derken kimlerimi kast ediyorum? Aslında hepsini tanıyorsunuz; Esra Ruşan, Alican Yücesoy, Onur Ünsal ve Serkan Arslan.

Odanın ismi ise başlıkta da kendini belli ettiği üzere: L koltuk. 

Burada gizli zevklerinizi, yatakta duyduğunuz en garip sözü ya da hayattaki en büyük korkunuzu binlerce kişi ile 'rahatça' paylaşabiliyorsunuz. (Club House'da bir oda maksimum 5000 kişi alabiliyor ve bu ekip o rakamı gördü arkadaşlar.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısacası L Koltuk dinleyicisine kimsenin kimseyi yargılamadığı bir ortam ve bol kahkaha vadediyor... Ben sordum, onlar cevapladı. Buyursunlar efendim...

Kısacası L Koltuk dinleyicisine kimsenin kimseyi yargılamadığı bir ortam ve bol kahkaha vadediyor... Ben sordum, onlar cevapladı. Buyursunlar efendim...

Ne kadar zamandır Club House'dasınız? Günde ne kadar vakit geçiriyorsunuzdur?  

Uygulama çıkalı neredeyse bir sene oluyor ama biz ocak ayındaki furya ile birlikte katıldık, günde ortalama 2-3 saatimizi geçiriyoruz diyebiliriz, bu geceleri özel odalarda bazen daha uzun da olabiliyor.  

Buradaki etkileşimin daha 'organik' olduğuna dair yorumlar geliyor diğer röportajlarda katılıyor musunuz?  

İnsanlar burada bir profil fotoğrafı ve sesleriyle var oluyorlar, iletişimlerindeki organikliğin bundan  olduğunu düşünüyoruz biz de. Bu durum hem olmadıkları biri gibi olma ihtiyacını ortadan kaldırırken, hem de kendi olmanın avantajını doğuruyor ve insanlar başka yönlerini keşfediyor, uygulamanın bu  kadar popüler olmasını da buna bağlayabiliriz.  

'Burada sanki ünlü ünsüz çizgisi yok gibi' dedi biri. Katılıyor musunuz? Bu mesafesizliği nasıl kontrol ediyorsunuz ?  

Esra: Kesinlikle katılıyoruz burada bu şekilde bir ayrım yok, katılan herhangi bir dinleyici programın  moderatörleriyle ya da ünlü bir konuğumuzla standart iletişim kuralları içerisinde veya yeri geldiğinde belden aşağı bir şekilde sohbet edebiliyor.  

Serkan: Bunu kontrol etmek için özel bir çaba harcamıyoruz çünkü zaten bunu yapamayanı sistem  otomatik olarak eliyor gibi bir durum var kimse bu riski alıp da troll bir harekette bulunmadı bugüne kadar.  

Onur: Zaten ‘ünlü’ ‘ünsüz’ birbirine çok karıştı, biraz yer değiştirmeye bile başlayacaklar neredeyse, bu iyi birşey. İlüzyonun kaybolması iyi ancak herkes de bir şeyin ünlüsü oldu, bu kısmı da tuhaf.  

L Koltuk nasıl çıktı ortaya? Kaçıncı programı yaptınız? Belli bir düzen var değil mi? Haftanın kaç günü, saat kaçta oluyor bu oda?  

Esra: Aslında Alican’la hep bir şey yapma peşindeydik, sonra Persona’nın bizi desteklemesi ve  toparlamasıyla CH’a doğru giderken bulduk, işte bunları konuşurken Serkan dahil oldu aramıza.  

Serkan: Ben aslında daha çok işin moderasyon kısmında yardımcı olurum diye eklendim ama ilk  program sonrasında 3 kişi olarak devam etme kararı aldık. Onur başta programlara sabit bir dinleyici olarak geliyordu fakat varlığı enerjimizi çok başka bir yere taşıdı bu sebeple L Koltuk 4 kişi olarak devam ediyor. 22’inci programımızı yaptık, başta bir düzen oturtmadık, gün, saat ve program süresi konusunda bir takım denemelerde bulunduktan sonra şu anda cumartesi ve pazar günleri 22:00’da sabitlendi.

Belli bir format var. Konuşmacı kim olursa olsun sözünü söyleyip susuyor. Club House'da ünlülerin sazı ellerine alıp susmama halleri var. Siz de buna hiç rastlamadım.

Belli bir format var. Konuşmacı kim olursa olsun sözünü söyleyip susuyor. Club House'da ünlülerin sazı ellerine alıp susmama halleri var. Siz de buna hiç rastlamadım.

Mümkün olduğunca demokratik davranmaya çalışıyoruz, hatta sürekli söz almak isteyenlerdense, hiç konuşamamış olanları dinlemek gibi bir çabamız var. Programın zamanla bir takım gediklileri oluştu, bunları arasında öncesinde hiç tanımadığımız kişiler de var, kayırmaları genelde onlara yapıyoruz ama onlar da hiçbir zaman sazı eline alıp sürekliliği bozmuyorlar, katılanların adı konulmamış kurallara uyması çok hoşumuza gidiyor açıkçası.  

Konuları bulma aşamasından bahsedelim. Aklınıza eseni mi konu ediyorsunuz? 

Genelde insanların uzun anı anlatacakları konulardan uzak durmaya karar verdik, dinlerken eğlenebileceğimiz konuları seçmeye çalışıyoruz. Örneğin ilk Gizli Zevkler programımız bizi o kadar güldürdü ki her pazar yapmaya karar verdik ama hâlâ deneyerek öğrendiğimiz bir süreç diyebiliriz. Mesela geçen haftalarda inanılmaz bir Batıl İnançlar bölümü geçirdik, hatta bununla ilgili tekrarını isteyen bir sürü mesaj aldık. İnsanlarla iletişim kurmak ve bu örnekleri paylaşabilmek için @lkoltuksohbetleri adında bir Instagram hesabı açtık, hikayeleri oradan takip edebilirsiniz.  

Sizce buradan bir proje doğar mı? Bu bir iş koluna dönüşür mü? Club House'dan para kazanır mıyız sizce?  

Serkan: Club House hem uygulama olarak hem de mecra olarak daha emekleme aşamasında, hatta yeni güncellemesine beta olarak ödeme seçeneğini getirdiler, Türkiye için şu anda yok ama uygulamayı yapanlar da buradan nasıl bir gelir modeli çıkabileceğine dair bir çalışma içindeler belli ki bekleyip göreceğiz.  

Esra: Valla o işlere ben bakmıyorum :) Önemsediğim tek şey süreklilik. 

Onur: Ben para kazanma amaçlı hiç düşünmedim.

Bu mecradan 'arkadaş' edindiniz mi? Gerçek hayatta görüştüğünüz kişiler oldu mu? 

Arkadaşımın arkadaşı şeklinde oldukça fazla insanla tanıştık, gerçek hayatta pandemi şartlarında görüşmek çok mümkün olmasa da sosyal çevremizin genişlediğini söyleyebiliriz. 

Instagram

Facebook

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın