Görüş Bildir
Haberler
Patti Smith, İstanbul'da Hayranlarıyla Buluştu

Patti Smith, İstanbul'da Hayranlarıyla Buluştu

Batuhan
27.04.2016 - 14:43 Son Güncelleme: 23.06.2016 - 13:40

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alan 70 yaşındaki dünyaca ünlü sanatçı Patti Smith performansıyla izleyenleri büyüledi.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alan 70 yaşındaki sanatçı, 'Horses' albümünün 40. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği konsere, 'Horses' albümündeki 'Gloria' ile başlarken albümdeki tüm şarkılarını müzikseverler için yorumladı.

Smith'in büyük beğeni toplayan şarkısı "Horses"

Ünlü şarkıcı, konserde 'Break it up' isimli şarkısını bir rüyasının sonucunda Jim Morrison için yazdığını anlatarak, 'Rüyamda bir ormandaydım. Her tarafı zincirlerle sarılı yatan bir melek heykeli gördüm. Heykelin içinde kelebek gibi bir şeyler olduğunu hissettim. Heykelin ruhu dışarı çıkmak istiyor gibiydi ve rüyamda o heykelin Jim Morrison olduğunu düşündüm. 'Kır onu Jim, kır onu' dedim. Bir süre sonra heykel ikiye bölündü ve Jim Morrison, melek, kelebek uçtu. Meleğin ruhunu özgür bırakmak istediğimizde, siz de 'kır onu' diye seslenebilirsiniz.' dedi.

Jimi Hendrix, John Lennon, David Bowie gibi müzik dünyasının önemli isimlerini andı

Jimi Hendrix, John Lennon, David Bowie gibi müzik dünyasının önemli isimlerini andı

Horses albümünde yer alan 'Elegie' isimli şarkısının, hayatını erken yaşta kaybeden sevdiklerinin anısına yazıldığını kaydeden Smith, '40 yıl önce yazılmıştı. Belki sizlerin çoğu o tarihte henüz doğmamıştı. O günden sonra da birçok sevdiğimiz hayatını kaybetti. Hepsini anıyoruz. Siz de bu şarkıyı söylerken, hayatını kaybetmiş olan sevdiklerinizi sevgiyle hatırlayabilirsiniz.' diye konuştu. Sanatçı şarkıyı yorumlarken, Jimi Hendrix, John Lennon, David Bowie ve Prince gibi müzik dünyasının önemli isimlerini andı.

İki saati aşkın sahnede kalan sanatçı, kendisini izlemeye gelen hayranlarına, sık sık teşekkür etti. Konserin sonunda, sanatçı uzun süre ayakta alkışlandı.

AA

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
24
8
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lewis Piers Lovell

En büyük isteklerimden birisi, gerçekten de Punk'ın Şairi ünvanını sonuna kadar hak eden bu büyük kadını görmeden ölmemekti, şükürler olsun ki geliyor! Şimd... Devamını Gör

psyhedelichead

Patti Smith yaşadığı hayatla ve duygularıyla tarzıyla algısıyla farklı ve özel kadın! Dün kendisini görme şansım oldu. Her yüzüne bakışımda tatlı bir gülümse... Devamını Gör