Görüş Bildir
Haberler
Paris Treninde Silahlı Saldırı

Paris Treninde Silahlı Saldırı

Onedio Medya
21.08.2015 - 23:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivil giyimli iki Amerikan askeri de dahil üç Amerikalı, Amsterdam-Paris seferini yapan trendeki silahlı bir adamı etkisiz hale getirdi. Olayda askerlerden biri de dâhil üç kişi yaralandı.

Amsterdam-Paris seferini yapan Fransız Thalys firmasına ait trendeki saldırı cuma akşam saatlerinde meydana geldi. Kalaşnikof taşıyan 26 yaşındaki Fas kökenli bir saldırganın etrafa rastgele ateş açmaya başladığı bildirildi.

Oregon'daki ABD Ulusal Muhafızların eski bir üyesi olan 22 yaşındaki Alek Skarlatos, yine ordu üyesi olan arkadaşının silahı kaptığı sırada yaralandığını söyledi. İki asker de sivil kıyafetliydi.

Skarlatos, “Afganistan'dan geçen ay geldim ve bu benim Afganistan'dan yolculuğumdu“ dedi.

Fas kökenli saldırganın niyeti henüz bilinmiyor.

Saldırı sonrası 554 yolcu taşıyan Thalys treni Fransa'nın kuzeyindeki Arras'te bulunan tren istasyonunda durduruldu. Bütün yolcular tek tek sorgulandı. 1986 yapımı Betty Blue filminde rol alan Fransız aktör Jean-Hugues Anglade de trendeydi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise “Fransız yetkililerin açıklamaları ışığında, Başkan ABD ordusu mensupları da dâhil bazı yolcuların kendilerini düşünmeden saldırganı etkisiz hale getirmedeki cesaretleri ve hızlı düşünmelerine minnettar” ifadeleri kullanıldı.

Saldırganın trene valizlerin X-ray cihazından geçirilmediği Brüksel tren istasyonundan bindiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikalılara teşekkür

Amerikalılara teşekkür

Fransız terörle mücadele yetkilileri saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Arras'a giderek Amerikalılara teşekkür etti: “Onların cesareti olmasaydı muhtemelen korkunç bir trajediyle karşı karşıya kalacaktık” dedi.

Silahlı saldırganı etkisiz hale getiren ve Fransa'da kahraman olarak görülen üç Amerikalı yolcuya 'cesaret madalyası' verildi.

DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0