Görüş Bildir
Haberler
Uzaylıya Benzetilen Kıyafetler, Cüce Temalı Tasarımlar ve Robotlar: Paris Moda Haftası'ndan Çılgın Görüntüler

etiket Uzaylıya Benzetilen Kıyafetler, Cüce Temalı Tasarımlar ve Robotlar: Paris Moda Haftası'ndan Çılgın Görüntüler

Başak Nur Süner
07.03.2023 - 18:36 Son Güncelleme: 08.03.2023 - 11:35

Paris moda haftasına her zaman en tuhaf, en absürt tasarımların podyuma çıktığını zaten hepimiz biliyoruz ancak bu sezonun kreasyonları gerçekten bu dünyanın dışından gibiydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kıyamet teknolojisi", sonbahar koleksiyonlarının çoğu için ön plandaydı ve yapay zeka yazılımı ChatGPT ile ilgili son gelişmeler göz önüne alındığında, bu durumda pek de şaşılacak bir şey yok gibiydi.

"Kıyamet teknolojisi", sonbahar koleksiyonlarının çoğu için ön plandaydı ve yapay zeka yazılımı ChatGPT ile ilgili son gelişmeler göz önüne alındığında, bu durumda pek de şaşılacak bir şey yok gibiydi.

COMME des GARÇONS

COMME des GARÇONS'un Paris'teki Amerikan Katedrali'ndeki şovu, Ellen Allien'in 'Exit to Humanity' adlı şov müziğinin işaret ettiği gibi, bahçe cini benzeri saçlar ve çeşitli fütüristik kumaş origamileri takan modeller ile bambaşka bir dünyadan gelen varlıkların gösterisine benzetildi.

Rick Owens

Rick Owens'ın koleksiyonu, Amerikalı tasarımcının tipik avangart koleksiyonundan daha şaşırtıcı olacaktı tabii ki, ancak 'LUXOR' adlı koleksiyonu, hacimli boyutları olan bir kıyamet, bilim kurgu ateşi rüyasına benzetildi. Ürkütücü siyah uzaylı gözleri olan modelleri ile her zamanki gibi çok konuşulanlar arasında yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Heliot Emil

Heliot Emil, çoğu kişinin internetteki 'Açlık Oyunları'na benzettiği şovu için modelleri ateşe verdi.

Anrealage

Durağan fotoğraflar, UV ışığı altında karmaşık desenleri ve tasarımları ortaya çıkaran renk değiştiren giysiler içeren Anrealage koleksiyonunun ne olduğunu tam olarak gösteremez. Çünkü modeller, nispeten sade ama ısıya duyarlı, ışık parladığında tamamen değişen giysiler giyerek sahnede birden çok renkte ve desende modeli sergiledi. 

Tasarımcı Kunihiko Morinaga, Vogue'a giysilerin güneş ışığında da benzer şekilde tepki vereceğini söyledi.

LOEWE

İçeriğin Devamı Aşağıda

LOEWE koleksiyonunda giysi üzerine basılmış pek çok giysi vardı ve tasarımcı Jonathan Anderson, Vogue'a 'hayalet' tasarımların bir tür optik yanılsama olduğunu söyledi.

Tüylerden yapılmış tasarım, internette biraz alay konusu oldu. Bir kişi, 'Süpermarkette saten çarşaf giysem annemin ne diyeceğini tahmin edebiliyorum,' diye şaka yaptı.

Chenpeng

Çinli tasarımcı Peng Chen, Chenpeng markasının ilk çıkışını, çöp torbalarından yapılmış hayvan balonları gibi şişkin görünen çok fazla hacimli, kabarıktan fırfırlıya değişen ve tamamen siyah bir koleksiyonla yaptı.

Off-White

Sevilen tasarımcı Virgil Abloh'un trajik ölümünün ardından ilk koleksiyonunu sergileyen Off-White'dan İbrahim Kamara, Tennis Club de Paris'te 'Ay Teslimatı' gösterisi için modelleri Mars benzeri kırmızı bir kaya yüzeyine bıraktı.

Viktor & Rolf

İçeriğin Devamı Aşağıda

Coperni

Coperni, Boston Dynamics ile ortaklık kurdu ve mühendislik şirketinin robot köpeklerini gösteriye dahil etti. Sarı 'Spot' robotlar, Lila Moss gibiler için profesyonel çanta tutucular olarak hareket ederken, aynı zamanda modelleri öperek ve kıyafetlerinden birini çekiştirerek bir gösteri sergiledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın