Görüş Bildir
Haberler
Parayı Har Vurup Harman Savuranlardan mısın Yoksa Sır Gibi Saklayanlardan mısın?

Parayı Har Vurup Harman Savuranlardan mısın Yoksa Sır Gibi Saklayanlardan mısın?

Bahadır
17.11.2023 - 17:31

Cimri olmak ile tutumlu olmak oldukça farklı. Peki sen hangisisin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk sorumuzla başlayalım! Pazarlığın mümkün olduğu alışverişlerde fiyatta bir indirim ister misin?

2. Hangisine içine oturur?

3. En yakın arkadaşın senden ciddi miktarda bir borç para istedi diyelim yardımcı olur musun?

4. Kaç adet kredi kartın var?

5. Yeni bir telefon modeli çıktı biraz da pahalı. Almayı çok istiyorsun ama bir yandan da ihtiyacın yok. Nasıl bir karar verirsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daha önce hiçbir kuruluşa bağışta bulundun mu?

7. Paran olmasına rağmen arkadaşlarının dışarı çıkma teklifini reddettiğin oldu mu?

8. Alışveriş yaparken marka gözetiyor musun?

Sende biraz cimrilik var!

Sende biraz cimrilik var!

Sen tam bir tutumlu kişi olmanın ötesinde, cimri olarak nitelendirilebilecek bir davranış sergiliyorsun. Paranın bir kenarda birikmiş olması elbette önemlidir, bu konuda senin yanınızdayız ancak, para biriktirmek adına yaşamını ve hayallerini ertelememelisin. Paranın, seni hayallerine ulaştıran bir araç olduğunu göz ardı etme. Kendine biraz daha fazla alan tanı ve istediklerin için para harcamanın gerekliliğini hatırla. Bu, seni rahatlatacak ve derin bir nefes almanı sağlayacaktır. Unutma ki, mutluluk parayla değil, yaşayacağın deneyimlerle ölçülür.

Akıllı harcamada sen gibisi yok!

Akıllı harcamada sen gibisi yok!

Mükemmel bir finansal denge ustasısın. Her şeyin dengesini nasıl kuracağını biliyorsun ve yaşamını bu dengeli yaklaşımla yönetiyorsun. Hem eğlenmeyi biliyorsun hem de gerektiğinde tasarruf etmeyi. Paranı hem birikim hem de harcamalar arasında doğru bir şekilde dağıtarak, hem geleceğini güvence altına alıyorsun hem de hayattan kopuk hissetmiyorsun. Finansal hedeflerine ulaşma yeteneğin de var. Mutluluğun formülünü ustaca kavramış durumdasın.

Biraz bonkörlük var sende!

Biraz bonkörlük var sende!

Belki de artık harcamalarını daha dikkatli yönetme ve bir nebze tutumlu olma vakti gelmiştir. Yemekler, bahşişler, seyahatler gibi konularda bu tür harcamalarınızı sürdürürsen yakın gelecekte tutumlu olmaya mecbur kalabilirsin. Elbette harcamaktan hoşlanıyorsun ancak her şeyin bir limiti olmalı. Hayır diyebilmeyi öğrenmelisin. Bu süre zarfında gereksiz harcamalardan kaçınmalı ve birikim yapmalısın. Gelecekte ne olacağı hiçbir zaman kesin değildir, belki parayı önemsemiyor olabilirsin ama bu bir gün ihtiyacın olmayacağı anlamına gelmez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın