Görüş Bildir
Haberler
Ozzy Osbourne, U2 ve Apple'a Ateş Püskürdü

Ozzy Osbourne, U2 ve Apple'a Ateş Püskürdü

Feyyaz Ustaer
11.10.2014 - 22:02 Son Güncelleme: 11.10.2014 - 22:07

Ozzy Osbourne, U2 ve Apple'a Ateş Püskürdü

U2'nun Apple ile yaptığı dağıtım anlaşmasına Ozzy Osbourne'dan sert tepki geldi.

Geçtiğimiz Eylül ayında U2'nun yeni albümü Songs of Innocence, Apple ile yapılan anlaşma sonucunda iTunes üzerinden ücretsiz olarak yayınlanmıştı. iTunes'un dünya üzerinde toplamda 500 milyon kullanıcısının 13 Ekim 2014 tarihine kadar ücretsiz olarak albüme sahip olacak olması bir çok kişi tarafından olumsuz olarak yorumlandı. Konuyla ilgili bazı Apple kullanıcılarının kendi istekleri dışında bu albümün cihazlarına yüklendiği ve hatta silinmediği bildirilmişti. 

U2 ile Apple arasında yapılan bu anlaşmaya bir tepki de Black Sabbath'ın efsane vokalisti Ozzy Osbourne'dan geldi. Yapılan anlaşmayı yeni ve yükselişe geçmek isteyen gruplar için büyük bir dezavantaj olarak değerlendiren ünlü vokalist, U2'nun bencilce bir davranış sergilediğini belirtti.

Bu durumun hem iyi hem de kötü olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bu duruma çok kızgınlar. Telefonlarından ya da diğer cihazlarından bunu nasıl sileceklerini bulmaya çalışıyorlar. Fakat öte yandan U2 ücretsiz bir albüm çıkardı, diğer gruplar bunu yapamaz, yani bu diğer yükselişe geçmek isteyen gruplar için çok zor. Bu kesinlikle çok bencilce. Sanıyorum ki Apple üzerinden milyonlarca satış yapıyorlar. Herkes U2 değil ve herkes Apple ile böyle bir anlaşma yapamaz.

Ozzy Osbourne farklı bir bakış açısı ile güzel bir noktaya değinmiş. Zaten milyonlarca satışı garanti olan bir grubun ücretsiz olarak albümünün yayınlanması kime ne fayda sağlıyor bilinmez. Bu tarz anlaşmaları patlamak isteyen gruplar için yapsalar ve Apple'ın elindeki muhteşem potansiyeli böyle bir amaç için kullanmaya kalksalar muhteşem olabilirdi.

Kaynak: http://turkgitar.net/index.php/haberl...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın