Görüş Bildir
Haberler
Özgür Demirtaş Twitter'dan İsyan Etti: 'Hükümet Türkiye'yi Felakete Götürdü'

etiket Özgür Demirtaş Twitter'dan İsyan Etti: 'Hükümet Türkiye'yi Felakete Götürdü'

Emre Ordu
15.07.2022 - 11:37 Son Güncelleme: 15.07.2022 - 11:38

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, hükümetin ekonomi politikasının Türkiye'yi felakete götürdüğünü belirtti. Demirtaş ayrıca AKP hükümetinin, Tansu Çiller hükümetini de geride bırakarak cumhuriyet tarihinin en kötü ekonomi yönetimi olduğunu kaydetti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomi politikasına tepki gösterdi

Ekonomi politikasına tepki gösterdi

ABD'de geçtiğimiz gün açıklanan rekor enflasyon verilerinin ardından piyasada yüksek bir faiz artırımı beklentisi oluştu. Türk Lirası bu gelişmeler karşısında dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar 17.50 seviyesini aşarak 2022 yılının zirvesine ulaştı. Diğer yandan Türkiye’nin beş yıllık kredi risk primi (CDS) 900'ü aşıp son yılların en yüksek noktasına çıktı. 

Prof. Özgür Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla hükümetin ekonomi politikasına tepki gösterdi. Hükümetin hiçbir ekonomi kitabında olmayan yöntemlerinin Türkiye'yi felakete götürdüğünü kaydeden Demirtaş,  'CDS’e dikkat etmesi gerekiyor Hükümetin. Ya faizi artıracaklar ( bunca yıllık inatları boşa gidecek), ya da Döviz, piyasa faizi aynen böyle...' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet tarihinde en kötü ekonomi yönetiminin Tansu Çiller hükümetinde olduğunu belirten Demirtaş, artık bu durumun değiştiğini belirterek ilk sıraya AKP hükümetinin yerleştiğine işaret etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümetin bir kaç aklı selim açıklama ile CDS’de düşüşe yol açabileceğini vurgulayan Demirtaş 'Buna ihtiyacımız var. CDS seviyesi çok yüksek. Allah aşkına bir kaç aklı selim açıklama' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
283
85
31
8
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KING OF RAKUN

Adamın yanıldığı bir konu, değerlendirme, tahmin yok, böyle adamlardan faydalanmamak cahilliktir, kendini beğenmişliktir.

Metin Akalp

Reisin bu adama "Sen haklısın, biz hatalıyız. Gel bize rehber ol." demesini beklemektense yer altından jelibon fışkırmasını beklemek daha olası.

mertens

AKP seçimi kazanmak isteseydi bu adama bile gider fikir danışırlardı, ne yapalım ne edelim diye. Artık tek hedefleri var büyük bir enkaz bırakıp gitmek, seçi... Devamını Gör

Abdurrahman Mert

Kendisi de söylemişti yüksek enflasyon ile yatırım çekmek döviz girdisini arttırmak. Olan ülkeye oluyor para babaları siyasetçiler yine yolunu buluyor...