Görüş Bildir
Haberler
Özel Güvenlik Bölgelerinin Sayısı 100'e Yaklaştı

Özel Güvenlik Bölgelerinin Sayısı 100'e Yaklaştı

Ulaş
19.08.2015 - 13:57 Son Güncelleme: 20.08.2015 - 12:08

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da PKK’nın güvenlik güçlerine yönelik saldırıları ve terörle mücadele operasyonları sürerken, “özel güvenlik bölgesi” ve “sokağa çıkma yasağı” uygulamaları giderek yaygınlaşıyor.

Haber Türk'ten Murat Gürgen'in haberine göre; son dönemde terör nedeniyle geçici güvenlik bölgesi ilan edilen alanların sayısı 100'e yaklaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu alanlar ve uygulamanın sona ereceği tarihler şöyle:

Bu alanlar ve uygulamanın sona ereceği tarihler şöyle:

Diyarbakır: Silvan, Lice, Kulp ve Dicle ilçelerinde 21 bölge 5 Eylül’e kadar.

Ağrı ve Tendürek Dağları: 2 Ağustos’ta 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi. İkinci uygulama 19 Ağustos-2 Eylül arasını kapsıyor. Tendürek Dağları’nda bir diğer bölgede de 15-29 Ağustos tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Erzurum: Şenkaya İlçesi’nde 31 Ağustos’a kadar.

Mardin: Nusaybin, Kızıltepe ve Mazıdağı ilçelerinde 7 bölge 1 Eylül’e kadar.

Hakkari: Yüksekova İlçesi’nde 25 bölge 19 Ağustos, 8 bölge 27 Ağustos’a kadar.

Gaziantep: Köprübaşı Hudut Karakolu ile Karkamış İlçesi arasındaki bölge ve Karkamış ile Türkyurdu Hudut Karakolu arasında kalan bölgeler 22 Ağustos’a kadar.

ŞanlıurfaSuriye sınırındaki Yağmuralan-Tatlıca, Öncül-Arıcandere ve Esentepe Karakolu-Ziyaret Karakolu arasında kalan bölge 21 Ağustos’a kadar.

Tunceli: Kent merkezinde 7, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde 2, Çemişgezek ve Hozat ilçelerinde 1, Hozat ve Mazgirt ilçelerinde 1’er bölge olmak üzere toplam 14 bölge 19 Ağustos’a kadar.

Şırnak: Uludere İlçesi Şenoba Beldesi Kureyşin ve Karaçalı Tepesi 31 Ağustos’a kadar. Cizre İlçesi Küpeli Dağı ve Dağlıca-Pavan Bölgesi 16 Eylül’e kadar.

Siirt: Pervari İlçesi Yazlıca Dağı ve Eruh İlçesi Yassıdağı bölgesi 1 Mart-31 Aralık tarihleri arasında geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi.

'Özel güvenlik bölgesi' uygulaması geçen ay başından itibaren yoğunluk kazandı. Temmuz ile ağustosun ilk yarısında gerçekleştirilen bazı uygulamaların süresi doldu.

Kamulaştırma hakkı veriyor

Öte yandan 'özel güvenlik bölgeleri' içindeki gerçek ve tüzel kişilere ait mallar kamulaştırılabiliyor. Güvenlik bölgelerinin dış sınırlarından itibaren en çok 200 metreye kadar olan saha dahilinde yangın ve patlama tehlikesi gösteren her türlü maddenin imali, depolanması ve satış yerlerinin açılması yasaklanabiliyor.

Bu yasakla ilgili sınır, özel güvenlik bölgelerinde mahalli mülki amirler tarafından tespit ediliyor. Kamulaştırma yapılan güvenlik bölgelerine buradaki tesislerde görevli olanlarla, yetkili makamın izin verdiği kişilerden başkası giremiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0