Görüş Bildir
Haberler
Özel Günlerde Ne Yapacağını Bilemeyenler İçin: Gece Makyajı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey

Özel Günlerde Ne Yapacağını Bilemeyenler İçin: Gece Makyajı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey

Lisa Campton
11.03.2023 - 16:39

Günlük hayatta sürekli makyaj yapılıyor olsa bile söz konusu gece makyajı olduğunda işler değişiyor. İşte tam da bu yüzden gece makyajı yaparken dikkat etmeniz gerekenleri listeledik. Buyurun içeriğimize...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Kıyafetle bir ahenk yakalamak için gece makyajında kıyafetine en uygun olan tonu seçmelisin.

Makyajını yaparken, kıyafetine ve ortama göre daha parlak veya birkaç ton açık renkler tercih edebilirsin.

2. Önemli noktalardan bir diğeri de gözaltlarını doğru ve yeterli bir şekilde aydınlatmak.

Gece makyajı günlük makyaja oranla daha koyu ve şatafatlı renklerden oluştuğu için mümkün mertebe gözaltlarının daha aydınlık olması gerekiyor. Bu kontrastı yakalayabilmek için en önemli noktalardan biri!

3. Yoğun bir makyaj olacağı için cilt temizliğine de dikkat etmek gerekiyor.

3. Yoğun bir makyaj olacağı için cilt temizliğine de dikkat etmek gerekiyor.

Günlük makyaj kullanımına oranla daha yoğun bir uygulama yapıldığı için cildin temiz olması şart. Makyajı yapmadan önce bakım uygulamalarını es geçmemelisin.

4. Yüzün her bölgesine belli oranda ağırlık vermek gerekiyor. Tüm yüz bölgesine aynı oranda uygulanan abartılı bir makyaj, demode bir görüntü vermene sebep olabilir.

Bu yüzden eşitlemeyi doğru bir şekilde yapmalısın. Örneğin göz makyajın yoğunsa, dudaklarına daha hafif tonlarda bir ruj sürmeyi tercih edebilirsin.

5. Makyajın pul pul görünmemesi için mutlaka ama mutlaka cildini nemlendirmelisin.

Yeteri kadar nemlendirilmiş bir cilt, makyaj yapıldığında yüzü porselen gibi gösterir. Bu yüzden nemlendirme aşaması çok ama çok önemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Gece makyajının en dikkat çeken tarafı kuşkusuz gözler. Bu yüzden genel olarak siyah renkten başka bir göz kalemi kullanmaktan kaçınmalısın.

Çünkü siyah her şeyle uyum sağlayan bir renktir. Halihazırda abartılı bir gece makyajı uygulaması yaparken renkli bir göz kalemi kullanmak ahengi bozabilir.

7. Gelelim buğulu göz makyajına...

7. Gelelim buğulu göz makyajına...

Gözlere derinlik katmak için göz kapağını gölgelendirmek şart. Göz kapağının katlanma bölgesine seçtiğin gölge rengini uygulayarak işlemi gerçekleştirebilirsin. Uygulamayı yaparken gölge renginin gözün dış köşesinden iç köşesine kadar olan kısımda renk dağılımına dikkat etmelisin.

8. Rimeli bol kullan, çekinme...

8. Rimeli bol kullan, çekinme...

Kirpikler tüm auranı değiştirir. O yüzden rimeli bol uygulamaktan çekinme. Sonuçta gece makyajının püf noktası gözler...Ancak dikkat etmen gereken en önemli şey rimelin topaklanmaması. Göz kapaklarının lekelenmemesi için maskaranı önce alt kirpiklerine sürmelisin.

9. Allığı gündüze oranla daha yoğun sürmelisin. Bunun yanında sim ve parlak makyaj ürünlerinden de yararlanabilirsin.

Yüzünün rengini tam olarak ortaya çıkartacak şekilde allık uygulaması yapmalısın. Sonuçta daha gösterişli bir makyaj yapıyorsun! Bunun yanı sıra simler, glitterlar gibi farklı süslemeleri de makyajına dahil edebilirsin.

10. Rujunun daha uzun süre dayanması için dudak kalemi kullanmalısın.

Dudak rengini seçerken önemli olan nokta bunu göz makyajıyla dengeli hale getirebilmek. Eğer göz makyajında yoğun ve parlak renkler kullandıysan ruj rengini daha yumuşak tonlarda belirlemelisin. Göz makyajın daha hafifse odağı dudaklara çevirebilirsin. Kırmızının en güzel tonlarını dudaklarına uygulamaktan çekinme! 💋

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
5
3
3
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Diğdem Çakır

Hiç şöyle sorunlarım yok çok şükür😅