Görüş Bildir
Haberler
Özel Dosya - Steam Ticaret Rehberi #3

Özel Dosya - Steam Ticaret Rehberi #3

Onedio Medya
06.02.2014 - 13:46

Özel Dosya - Steam Ticaret Rehberi #3

Dev Steam Takas Rehberi'mizin üçüncükısmına hoşgeldiniz. Eğer direkt bu noktadan giriş yaptıysanız, ilk kısma buradan, ikinci kısma da buradan ulaşıp göz atmanızı tavsiye ederiz.

Aşağıda sizlere takas yaparken karşınıza çıkan veya çıkacak terimler ile ilgili ayrıntılı bilgiler vereceğim. En azından kullanılan bu terminolojiyi bilmeniz sizin için büyük bir avantaj sağlamakla birlikte sizin takas topluluğuna daha kolay adapte olabilmenizi sağlayacaktır. Gelin hep birlikte tüccar topluluğunun kendi jargonunu derinlemesine inceleyip bir göz atalım:

Trader/Dealer/Tradesman : Takas eylemini gerçekleştiren kimse yani tüccar, takasçı, satıcı veya simsarlara verilen isimlerdir.

Impersanator/Copycat : Güvenilir bir tüccarın profil resmini, bilgilerini ve özelliklerini kopyalayarak diğer tüccarları dolandırmaya çalışan taklitçilerdir.

Scammer : Dolandırıcı. Daha önce yapmış olduğu takaslarda insanları dolandırarak haksız kazanç elde eden kimselere verilen genel addır. Böyle birileri sizi arkadaş olarak eklemeye çalışırsa kulak asmayın, arkadaşlık isteklerini engelleyin.

Victim/Innocent : Bir dolandırıcı veya sahtekâr tarafından kandırılıp, dolandırılmış olan masum, saf tüccarlara verilen addır.

MiddleMen : Aracı veya arabulucu. Takaslarda orta yolu bulmak, her iki tarafın da takastan memnun olarak ayrılmasını sağlamak için hizmet veren kişilerdir. Steamrep üzerinden güvenilir olanlarının listesine ulaşmak mümkündür.

Supplier : Tedarikçi. Genellikle kutulu oyunları temin edip bunların içinden çıkan aktivasyon kodlarını takas yapan kimselerdir.

Beggar : Dilenciler. Sizi rastgele bir şekilde Steam üzerinden ekleyerek karşılıksız oyun veya oyun içi eşya talebinde bulunan asalaklardır. İstekleri kabul edilmediğinde küfür işitmeye hazırlıklı olun. En iyi taktik istek geldikten hemen sonra kişiyi Steam üzerinden engellemek veya ölü taklidi yapmaktır.

Troll : Amacı takas yapmak olmayıp, sadece sizin moralinizi bozmak ya da ticaret sicilinize leke düşürmek için ipe sapa gelmez şekillerde açmış olduğunuz ilanlara teklifler verip, yorumlarda bulunan insansı varlıklardır. Bunlarla diyaloğa girmeyip en kısa sürede kara listenize alarak ilanlarınızdan uzaklaştırın. Gerekiyorsa yorumlarını silmekten çekinmeyin.

Loophole : Çıkmaza girip tıkanma noktasına gelen takas eylemlerinde taraflardan herhangi birinin farklı bir yol, yöntem izleyerek orta yolu bulması ya da takası her iki taraf içinde cazip hale getirebilecek bir fikir ortaya atmasıdır. Örneğin elinizde takas yapmak için beklettiğiniz bir oyun var ve karşılığında sadece spesifik başka bir oyun istiyorsunuz. İşte karşıdaki tüccar bu oyunun karşılığında size TF2 anahtarı gibi, sizin isteğiniz dışında ama cazip bir teklifle gelir ise, karşıdaki tüccar bir çıkış yolu bulmuş olur. Bu sayede başta gerçekleşmesi mümkün görünmeyen takaslar, başarılı bir şekilde sonuçlanır.

Reputation “Rep” İtibar olarak adlandırılabilecek bu puanlardan taraflar arasında kimin yüksekse o kişi diğerinden daha tecrübeli ve daha güvenilir olarak kabul edilir. İtibar sizin ticari hayatınız için hayati önem taşır. Bir takası tamamladığınızda karşı taraftan en sık kullandığınız siteye ( Steamtrades, Reddit vb.) göre itibar puanı talep etmekten korkmayın. Kendi Steamprofil sayfanızda itibar oluşturmayı unutmayın.

Steam Market : Steam pazaryeri. Her türlü kart, anahtar veya oyun içi eşyalarınızı satabileceğiniz, Valve’ın kendisi tarafından geliştirilen, güvenli ve güzide bir ortamdır. En güzel tarafı satın almayı ya da satmayı düşündüğünüz bir oyun içi eşyanın o anki değerinin dışında, pazar üzerinde ki alım-satım tarihçesini grafik üzerinde gösterme gibi bir nimete sahiptir. Hala eksikleri yok mudur? Elbette vardır. Halen adam akıllı bir filtreleme sistemine sahip değildir. Ara sıra inanılmaz şekilde yavaş çalışmakta ve sayfalar kağnı hızında ekrana gelmektedir. Ancak yine de candır, biz tüccarların vazgeçilmezidir. Unutmadan pazar üzerinden yapılan her satışınızda Valve yüzde onbeş komisyon ücreti kesecektir. Ancak elinizde bulunan ve kullanmayı düşünmediğiniz oyun içi eşya ya da kartların satımıyla, Steam üzerinden oyun alabilmek gibi harika bir olayı gerçekleştirdiğiniz için bu oran çok fazla sayılmaz. Satış yapma ekranı geldiğinizde, fiyat girerken net olarak elinize geçecek parayı hesaplayarak fiyat girdilerinizi buna göre düzenlemeniz size büyük fayda sağlayacaktır. Son olarak, oyunlarınızı pazar üzerinden satamazsınız. Böyle bir şey olsa Valve için ne kadar saçma olurdu değil mi?

Kaynak: http://oyungezer.com.tr/haber/36470-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın