Görüş Bildir
Haberler
Oyuncuların Gönlünde Taht Kuran Mount and Blade II: Bannerlord'un En İyi 11 Özelliği

Oyuncuların Gönlünde Taht Kuran Mount and Blade II: Bannerlord'un En İyi 11 Özelliği

Mount and Blade: Bannerlord oyun dünyasının en özel oyunlarından biri olarak hafızalarda yer ediyor. Özellikle Türkiye'deki oyuncuların gönlünde adeta taht kuran yapım yüzlerce saatlik bir serüven sunmuş ve unutulmaz anılara vesile olmuştu. Warband'da macera pas tutmuş bir kılıçla başlar ve mutlak diyar hakimiyeti ile sona erirdi.

Pekala bu müthiş oyunu bu denli özel kılan etkenler nelerdir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karakter Geliştirme Sistemi

1. Karakter Geliştirme Sistemi

Mount and Blade serisinin uzun süredir beklediğimiz son halkası seriye daha geniş bir karakter geliştirme sistemi de getirdi. Erken erişim sürecinin başında etkili bir şekilde çalışmayan sistem geçtiğimiz bir yılda tamamen işlevsel hale geldi. Böylece oyunun RPG boyutu da güç kazandı.

2. Sancak Editörü

2. Sancak Editörü

Takım bayrağından kurgusal hanedanlara kadar birçok sancağı Bannerlord'da kullanabilirsiniz. Oyunun sancak editörü sayesinde Kalradya kalelerinde dilediğiniz bayrağı dalgalandırabilirsiniz.

3. Aile Sistemi

3. Aile Sistemi

Heyecanla tam sürümüne kavuşması beklediğimiz Mount and Blade II: Bannerlord, bünyesinde bir aile sistemi de barındırıyor ve bir hanedan kurmamıza fırsat tanıyor. Aile üyelerini aktif olarak görevlendirebildiğimiz sistem oyunun en başarılı elementlerinden biri oldu.

4. Çok Oyunculu Oyun Modu

4. Çok Oyunculu Oyun Modu

Mount and Blade: Warband'ın çok oyunculu modunda onlarca saat geçiren kıdemli oyuncular Bannerlord'da biraz zorlanıyor olabilir. Çeşitli oyun modlarını beraberinde getiren multiplayer tarafı Bannerlord'un en keyifli yanları arasında yer alıyor.

5. Atmosferik Kuşatma Savaşları

5. Atmosferik Kuşatma Savaşları

Kuşatma savaşları da Bannerlord ile adeta evrimleşen oynanış mekaniklerinden biri oldu. Birlikler çoğu zaman sur merdivenlerinin başında takılsa da çeşitli dev silahlar, savunma aletleri ve birim yerleştirme gibi özelliklerle kuşatma savaşları oyunun en sevdiğimiz yönlerinden biri haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dev Mod Desteği

6. Dev Mod Desteği

İlk oyundan beri Mount and Blade serisinin en iyi yönü devasa mod desteği olmuştur. Oyunu birimlerden haritasına kadar baştan aşağı değiştiren mod geliştiricileri Mount and Blade II: Bannerlord için de kolları sıvadı. Oyun henüz erken erişim sürecinde olsa bile yüzlerce mod çeşitli internet sitelerinde yerini aldı.

7. Hanedanlar ve Klanlar

7. Hanedanlar ve Klanlar

Bu sistem sayesinde eskiden olduğu gibi köy köy gezip asker toplama yöntemine yenileri eklendi. Diğer klan ve hanedanları kendi krallığımıza katmak ve paralı askerlerle anlaşmak mümkün.

8. Ordu Yönetim Sistemi

8. Ordu Yönetim Sistemi

Devasa ordular kurduktan ve devletin sınırlarını geliştirdikten sonra güç paylaşımını akıllıca yapmamız gerekiyor. Neyse ki Bannerlrod ordu yönetimi sistemiyle krallığınızın askeri gücünü dilediğimiz gibi bölebiliyor ve farklı noktalarda görevlendirebiliyoruz.

9. Şehir Yönetimi

9. Şehir Yönetimi

Warband'da sığ düzeyde yer alan şehir ve yerleşim merkezi yönetimi de heyecanla tam sürümüne kavuşmasını beklediğimiz Bannerlord'da yenilendi. Şehir ve kalelerin vergi düzeyini yönetebiliyor ve vergilerin ne tür yapılar için harcanacağını belirleyebiliyoruz.

10. Tüccarlık ve Atölyeler

10. Tüccarlık ve Atölyeler

Kalradya hakimiyeti için finansal tarafta güçlü olmanız gerekiyor. Bunun için diyarın çeşitli bölgelerinde atölyeler açabilir ve pasif gelir elde edebilirsiniz. Warband ile kıyaslandığında ticaret sisteminde büyük gelişmeler alan oyunda birçok kervan kurmak da mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Karakter Ölümleri

11. Karakter Ölümleri

Oyunun en yenilikçi yönlerinden biri ise karakterlerin yaşlılıktan ölebilmesi oldu. Bannerlord'da ana karakterimiz de dahil olmak üzere birçok karakter 50 yaşından sonra yaşlılıktan ölebiliyor. Fakat merak etmeyin, çünkü ana karakteriniz öldükten sonra onun çocuğuyla oynamak mümkün.

Bireyler ölür, fakat hanedanlar ayakta kalır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın