Görüş Bildir
Haberler
Otomobilinizin Bakımı Çok Önemli! Otomobil Bakım ve Onarım İçin 8 İpucu

Otomobilinizin Bakımı Çok Önemli! Otomobil Bakım ve Onarım İçin 8 İpucu

luna
30.01.2023 - 15:34

Otomobilin ömrünü uzatmak ve büyük onarım maliyetlerini önlemek isteyenleri aşağıya alalım! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Günlük olarak aracı muayene edin.

Günlük muayeneler aracınızın mevcut durumu hakkında size büyük ölçüde yarar sağlar. Yola çıkmadan önce yağ, lastik basıncı ve frenler kontrol etmeniz gereken en önemli şeylerdendir.

2. Kışın motorunuzun kırılmaması için antifriz kullanın.

Kışın 0 derecenin altına inen hava motor içerisindeki soğutma suyunu dondurursa motor kırılabilir. Paslanma ve kireçlenmeye ayrıca koruma sağlayan antifriz, kışın 0 derecenin altında radyatör suyuna ilave edilerek suyun donmasını engelleyen kimyasal bir maddedir.

3. Lastiklerinizi ve yedek lastiği belli aralıklarla kontrol edin.

Yedek lastiğin sorunsuz olması arabanın hali hazırda kullanılan dört lastiği kadar hayati bir önem taşır. Sürüş lastiklerinin ve yedek lastiğin basıncını ayda bir kez test edin. Ayrıca lastiklerin ömrünü uzatmak için lastiklerinizi belli aralıklarla döndürebilirsiniz.

4. Işık göstergelerini dikkate alın.

Araçlarda birçok gösterge ışığı vardır ve bu üreticiye ve modele göre değişkendir. Gösterge ışığının rengi ve türü ne kadar acil harekete geçmeniz gerektiğini gösteren en önemli şeylerden biridir.

Gösterge ışığının renkleri;

  • Kırmızı renk sorunları ve arızaları gösterir ve hemen kontrol edilmelidir.

  • Sarı veya turuncu renk en kısa sürede kontrol edilmesi gerektiğini gösterir.

  • Yeşil renk bir işlevin etkinleştirildiği anlamına gelir.

  • Mavi renk uzun far için ayrılmıştır.

  • Beyaz renk bir öneri veya ipucu gösterir.

5. Fren sistemlerini kontrol edin ve fren balatalarını değiştirin.

Frene bastığınızda gıcırtıya benzer bir ses duyuyorsanız fren balatalarınız sizden acilen yardım bekliyor olabilir. Fren sistemi aracınızın en önemli parçalarından biri bu nedenle de fren balatalarını daha iyi performans için temiz tutlmalı ve zamanı geldiğinde değiştirmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hava filtrenizi değiştirin.

Ömrü sonlanmış hava filtresini kullanmaya devam etmek hem klima sisteminizde sorunlara hem de kirleticilerin havalandırma deliklerinden içeri girmesine yol açar. Ayrıca hava filtrelerinin yılda bir kere kontrol edilip değiştirilmesi aracınız için yeterli olacaktır.

7. Ön cam sileceklerinizi her mevsim değişikliğinde kontrol ettirin.

Ön cam silecekleri ne kadar önemsiz gibi görünse de hava şartlarının kötü olduğu zamanlarda en büyük dostunuz olabilir. Sonuçta yolu göremediğiniz zaman araba kullanamazsınız. Ön cama dikkat etmez ve temizlemezseniz biriken kir camın kırılmasına bile neden olabilir. Unutmayın ki yeni ön cam sileceği almak yepyeni bir ön cam almaktan çok daha ucuza mal olacaktır.

8. Hava yastıklarının ve emniyet kemerinin durumunu kontrol ettirin.

İstenmeyen ve beklenmeyen kaza durumlarına karşı bir nebze de olsa önlem alabilmek için hava yastığında ya da kemerlerde herhangi bir arıza olup olmadığını kontrol ettirmek gerekiyor. Aracınızı yılda bir ya da iki kez servise giderek kontrol ettirmeli ve gerektiği taktirde değişimlerini yaptırmalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
John Doe

Arabama yaptığım son muayenede yeni doğum yaptığı ortaya çıkmış, Benzini fazla içince de. Motoru kırmış. Sevgili muserref, muayene değil de kontrol mü desen,... Devamını Gör