Görüş Bildir
Haberler
Otel Yöneticileri dikkat! Sağlığınız elden gidiyor farkında mısınız?

Otel Yöneticileri dikkat! Sağlığınız elden gidiyor farkında mısınız?

Yöneticilik zor iştir, devamlılık ve başarı için hem bedenen sağlıklı hemde zihin yapısının güçlü kalması gerekmektedir. Özellikle konaklama sektöründe farklı pozisyonlarda çalışan  yöneticiler kendileri ile ilgili bu konuları genelde es geçerler çünkü çok yoğundurlar, ajandalarında onlarca yapılacak iş, programlanmış görüşme ve toplantılar vardır. 

     Kendisine zaman ayırmayan, sürekli negatif durumlarla karşı karşıya kalan yöneticilerin bir süre sonra stres ve yorgunluğun tetiklediği bir takım sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmaları çokta sürpriz olmayacaktır. Özellikle bedensel ve zihinsel yorgunluklarını bir şekli ile üzerinden atamayan yöneticiler bu işin sadece para olmadığını eninde sonunda anlayacaktır. Bu yoğun tempoya ve strese uzun yıllar maruz kalan yöneticilerin karşılaşması olası bazı rahatsızlıklar ise zihinsel gücün azalması, dikkat dağınıklığı, kronik yorgunluk, sinir ve asabiyet, kalp hastalıkları ve hatta kanserdir. Bu konuda değerli yöneticilerimize bazı önerilerim olacak;

  • Öncelikle her işi siz yapamazsınız, her şeyi kontrol etme şansınız olmaz. Yetki devri mekanizmasını çalıştırmanızı öneririm. Alt pozisyonlardaki yöneticiler ve personelinizle sorumluluklarınızı paylaşın,fırsat verin. Bu durum size ve işletmenize olumlu yansıyacaktır. Ekip içinde sorumluluk bilinci gelişecek ve güven hissi ile performanslarını artırabilirsiniz. Tabi ki burada sizin omuzlarınızdaki ağır yük ve sorumluluk biraz olsa azalacaktır. 

  • Monotonluktan uzaklaşın, her gün aynı yoldan işe gelmeyin. İmkanınız varsa bisikletinizi kullanabilirsiniz. Hem spor yapmış olursunuz hemde çevreye duyarlılığınızı çevrenize gösterebilirsiniz. 

  • Ofis içinde bir köşeye sağlam bir kutunun içine kum koyabilir günde en azında 5 dakika dinlenirken ayaklarınızı içene sokabilirsiniz. Çılgınca gelebilir fakat bedeninizde biriken negatif elektriği ve enerjiyi atmada faydalı olabilir. 

  • Çalışma saatlerinizi esnetebilirsiniz. Zaten yönetici olduğunuz için problem çıkmayacaktır. Sürekli uzun saatler çalışmak zorunda değilsiniz. Veriminizin düşmesini istemezsiniz. 

  • Olumlu düşünce gücünü kullanıp pozitif bir zihin yapısının etkilerini görün. Sürekli şüpheci, negatif düşünce yapısına sahip bir yöneticiyseniz bir daha süreçlere ve hayata pozitif bakmayı öğrenmelisiniz. 

  • Stresi çağımızın vebası olarak görüyorum. Stres hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Bu konuda sizi rahatlatan aktivitelere yönelmenizi, ailenizle daha fazla vakit geçirmenizi tavsiye ederim. Hiç bir şey yapamazsanız ortam değiştirin, kısa süreliğine şehir dışına çıkın. Telefonunuzu yardımcınıza yönlendirin ve yanınıza almayın. Gerçekten faydasını göreceksiniz. 

  • En önemlisi kaliteli bir yaşam sürün, zamanınızı kaliteli planlayın. Ömrünüzde parayla satın alamayacağınız tek bir şey var, zaman. Yaşlılık döneminde pişmanlıklarla yaşamak istemiyorsanız şimdi bu gidişe dur demenin tam zamanı. 

  • Uyku düzeni çok önemlidir. Kesinlikle bu konu üzerinde çalışmalısınız. Günde en az 6 saat uyumanız tavsiye edilirim. 

    Yıllık düzenli olarak detaylı sağlık taramasından geçmeyi sakın unutmayın. Sağlık çok önemlidir. Sizin başarılı yönetiminizi bekleyen ve kaderi bir anlamda sizin kararlarınızla değişen yüzlerce çalışanınız var.

Başarılı olun ve Sağlıklı kalın....

Kaynak: http://www.eayonetim.com/single-post/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın