Görüş Bildir
Haberler
ÖSYM Başkanı İstifa Etti: 'Büyük İdari Kusur Olduğunu Kabul Ediyoruz'

etiket ÖSYM Başkanı İstifa Etti: 'Büyük İdari Kusur Olduğunu Kabul Ediyoruz'

Emre Ordu
21.08.2017 - 19:16 Son Güncelleme: 22.08.2017 - 08:42

ÖSYM geçtiğimiz günlerde üniversite yerleştirme sonuçlarının yanlış açıklandığını açıklamış ve kurum eleştiri oklarının hedefi olmuştu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir de bu tartışmaların ardından bugün istifa ettiğini açıkladı. Demir, istifasını 'İlgili personelin kasıt taşımayan dikkatsizlikleri sonucu ortaya çıkan yerleştirme hatası nedeniyle ÖSYM'nin kurum olarak tartışılmasının önüne geçmek maksadıyla görevden ayrılma talebimi sunmuş bulunmaktayım' sözleriyle açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ÖSYM geçtiğimiz günlerde üniversite yerleştirme sonuçlarının hatalı açıklandığını duyurmuş, çok sayıda aday hem açıkta kalma hem de yer değiştirme problemi yaşamıştı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir de yoğun eleştirilerin ardından bugün istifasını verdi. ÖSYM Başkanı Demir istifa sonrası yaptığı açıklamada, 'Ayrılma talebimi sundum. Büyük idari kusur olduğunu kabul ediyoruz' dedi.

Demir'in istifa açıklaması 👇

'Şaibe söz konusu değil'

Demir, şaibe iddialarına ise, 'Şaibeli diye bir şey söz konusu olamaz. Bu kural ilk kez bu yıl gelmiş. Üst üste gelince böyle bir hata ortaya çıkmış oldu. Bütün adaylar cevap kağıtlarına ulaşabiliyorlar' diyerek yanıt verdi.

ÖYSM Başkanı'nın istifası sosyal medyanın da gündemine oturdu...

ÖYSM Başkanı'nın istifası sosyal medyanın da gündemine oturdu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1018
85
69
27
25
20
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Alt tarafı sınav yapacaksınız ve bunun sonucuna göre çocukları / gençleri tercihlerine göre bir yerlere yerleştireceksiniz. Bu kadar! Ne sınavı organize edeb... Devamını Gör

sue

ÜLKEDE YÜZYILLARDIR BÖYLE BİŞEY OLMUYO BUNUN KUTLANMASI LAZIM AQ