Görüş Bildir
Haberler
Oscar Pistorius Cezaevinde İntihar Teşebbüsünde Bulundu İddiası

Oscar Pistorius Cezaevinde İntihar Teşebbüsünde Bulundu İddiası

Enver K.
07.08.2016 - 12:21

Kız arkadaşını öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius'un, hapishanede intihar girişiminde bulunduğundan şüpheleniliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oscar Pistorius’un hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Paralimpik koşucunun bileklerini kestiği jiletlerin hapishane hücresinde bulunduğu belirtildi. Olay ile ilgili soruşturma açılması bekleniyor.

Hapishane yönetiminden ise kafaları karıştıran şu açıklama geldi:

“Pistorius yataktan düşerek bileklerinden sakatlandı ve bu yüzden hastaneye kaldırıldı.”

Şüphe çeken bu açıklamanın ardından sosyal medyada “Bir insan yataktan düşerek bileklerini nasıl keser” sorusu sorulmaya başlandı. Hapishane yönetiminin, kesici aletin hapishane hücresine sokulmasının sorumluluğundan kaçmak için böyle bir açıklama yaptığı görüşü ağırlıklı olarak dile getirildi.

15 yıl bekleniyordu 6 yıl aldı

15 yıl bekleniyordu 6 yıl aldı

Sevgilisi Reeva Steenkamp’ı öldürdüğü iddiasıyla ikinci kez yargılanan ve cinayetten suçlu bulunan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius hakkında verilen ceza 6 Temmuz tarihinde açıklandı. Televizyonda canlı yayınlanan davada ünlü sporcunun 15 yıl hapis cezasına çarptırılması bekleniyordu. Ancak ünlü atlet hafifletici sebeplerden ötürü 6 yıl hapis cezası aldı.

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı 14 Şubat 2013’te Pretoria’daki evinde öldüren ünlü atlet mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek banyo kapısından içeri ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu.

Oscar Pistorius kimdir?

Oscar Pistorius kimdir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Oscar Pistorius 100, 200 ve 400 metrede dünya rekoru sahibidir. Karbon fiber yapay protez bacakları yardımıyla koşan sporcu tartışmalara neden olmuştur. Yarışmasını sağlayan yapay bacakları yüzünden aynı zamanda diğer yarışmacılar karşısında fazladan avantaj sağladığı iddialarını da doğurmuştur. Bu yüzden Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği 2008 Yaz Olimpiyatları’nda yarışmasını engellemiş, ancak daha sonra yapılan testler sonucu engelin kaldırılmasına karar verilmiştir.

En iyi dereceleri: 100 metre 10.91 sn, 200 m 21.41 sn, 400m 45.07 sn olup hepsi de clasT-44’ün dünya rekorudur.

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
26
9
6
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın