Görüş Bildir
Haberler
OS X El Capitan İndirmeye Sunuldu

OS X El Capitan İndirmeye Sunuldu

Deniz Gök
30.09.2015 - 21:37 Son Güncelleme: 30.09.2015 - 21:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple, masaüstü işletim sisteminin en yeni sürümü olan OS X El Capitan’ı indirmeye sundu. 

Ücretsiz olarak yayınlanan OS X El Capitan, daha iyi bir işletim sistemi deneyimi ve yüksek performansa odaklanıyor. 

OS X El Capitan, pencere yönetimi konusundaki güncellemeler, yerleşik uygulamalar, Spotlight araması ve uygulamaları açma ve uygulamalar arasında geçiş yapma, PDF’leri açma ve mail’lere erişme gibi her gün yapılan aktiviteleri daha hızlı ve duyarlı hale getiriyor.

Performans geliştirmeleriyle OS X deneyimini iyileştiren işletim sisteminde Spotlight, Safari, Mission Control’de yapılan yenilikler göze çarpıyor. Spotlight arama motoru bundan böyle sorulan sorulara cevap verebiliyor. Bundan böyle Spotlight aramasını kullanarak spor karşılaşmalarının sonuçlarını, programlarını ve pozisyonları, sporcularla ilgili bilgileri kontrol etmek mümkün hale geliyor. Spotlight’a örneğin bir spor karşılaşması sonucunu sorduğunuzda arama motoru sonucu direkt görüntülüyor. Spotlight bunun yanında hava durumu ve borsa bilgilerini de gösterme yeteneğine sahip. Safari internet tarayıcısında ise kullanıcılar web sayfalarını sola doğru sürükleyerek sekme çubuğunda sabitleyebiliyor. 

Safari’de, favori web sitelerini açık ve aktif halde tutabilmeyi sağlayan İğnelenmiş Siteler özelliği ve herhangi bir sekmeden tarayıcı sesini hızlıca kapatmaya yarayan yeni sessize alma düğmesi bulunuyor.

Mail uygulaması, Mail mesajlarındaki isim veya etkinlikleri tanıyarak, bunları tek bir tıklamayla

kişilere veya takvime eklemeyi öneren Akıllı Öneriler özelliğini sunuyor. Bölünmüş ekran desteği de OS X El Capitan‘la birlikte gelen yenilikler arasında yer alıyor. 

Performans iyileştirmeleri sayesinde ise uygulamalar çok daha hızlı bir şekilde çalışıyor. Apple’ın grafik teknolojisi Metal’in Core Animation ve Core Graphics’i hızlandırarak, sistem seviyesinde görüntü işlemeyi yüzde 50’ye kadar artırdığı ve böylece günlük olarak kullanılan uygulamalarda daha hızlı grafik performansı sunduğu ifade ediliyor. 

Mac App Store’dan ücretsiz güncelleme olarak indirilebilen OS X El Capitan, 2009’da üretilen Mac’ler ve daha yeni modellerinin yanı sıra 2007 ve 2008’de üretilen bazı modelleri de destekliyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0