Görüş Bildir
Haberler
Ortaokul ve Liselere Kodlama Dersi Geliyor

etiket Ortaokul ve Liselere Kodlama Dersi Geliyor

Deniz Gök
18.01.2016 - 21:27 Son Güncelleme: 19.01.2016 - 14:04

Twitter üzerinden yapılan açıklama ile Türkiye’de ortaokul ve liselerde uygulanan eğitim müfredatına Kodlama dersinin de dahil edileceği duyuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruda, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak ortak çalışma ile Kodlama dersinin ortaokul ve liselerde müfredata alınacağı belirtildi.

WebMasto'da yer alan habere göre kısa süre içinde okullarda uygulanmaya başlayacak olan Kodlama dersinin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Bilişim alanı öğretmenleri tarafından verileceği tahmin ediliyor. 

Ayrıca Kodlama dersinin zorunlu ders olarak verilmesi halinde yeni öğretmen alımlarının da gerçekleştirileceği düşünülüyor. Dersin seçmeli olarak verilmesi durumunda ise mevcut öğretmen kadrolarının yeterli olabileceği konuşuluyor.

Çeşitli ülkelerde de uzun süredir konuşulan benzer dersler, Avustralya, ABD gibi ülkelerde uygulamaya alınmış ve öğrencilere yazılım eğitimleri verilmeye başlanmıştı. 

Türkiye de bu bağlamda yazılım eğitimi veren ülkeler arasında girmiş olacak. Ancak aynı paralellikte yazılım konusunda nitelikli öğretmenlerin de bu çerçeveye dahil edilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
875
127
117
48
41
39
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

hahaha kim biliyorki Türkiye'de kodlamayıda onu çocuklara öğretecek? imamlarmı? her zaman yaptıkları gibi olmayacak bir şeyi olmuş gibi göstermek sen önce ad... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Eğitime diyanete harcadıkları parayı harcasalar belki karşılayabilirlerdi daha fazla bilgisayarı :D

Tyliebee

Bir an için "kodlama" deyince testli sınav sistemlerinde o yuvarlak kutucukları doldurmanın dersi verilecek sandım, malum hala adam gibi o daireyi taşırmadan... Devamını Gör

satan

mr.robot izleyen bakan be like öşfdlkfjkg