Görüş Bildir
Haberler
Ordusunu Kuran Gelsin! Filmlerde İki Tarafın Amansız Çarpıştığı 14 Epik Savaş

Ordusunu Kuran Gelsin! Filmlerde İki Tarafın Amansız Çarpıştığı 14 Epik Savaş

Anıl K.
05.03.2017 - 11:15

Sağlam bir takım olmuş iki güçlü tarafın karşılaşmalarını izlediğimiz film sahneleri her zaman keyif verir. Böyle karşılaşmaların tutkunuysanız onlardan bazılarını hemen hatırlayalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cesur Yürek (1995)

Mel Gibson yönetmen koltuğundaysa 'sert sahneler' izleyeceğimizi önceden kestirebiliyoruz artık. Braveheart, The Passion of the Christ, Apocalypto ve son olarak da Hacksaw Ridge'te bunu görmüştük. Braveheart'taki Stirling Köprüsü Savaşı'nın tasviri, söz konusu epik karşılaşma olunca ilk akla gelenlerden.

2. Star Wars: Bölüm VI - Jedi'ın Dönüşü (1983)

Orijinal üçlemenin finalinde bilim kurgu meraklıları uzay savaşına doymuştu. İkinci Ölüm Yıldızı'nın yok edilmesi, Palpatine'in can vermesi gibi kilit gelişmelerin yaşandığı bir savaş. Ayrı bir yeri olan Endor Savaşı'nın eğlenceli tarafı da vardı, özellikle de peluş ayı gibi görünen Ewok'lar da epey renk katmıştı.

3. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998)

II. Dünya Savaşı'nın en sert geçtiği Normandiya Çıkarması'nı, gerçekçilik dozu yüksek bir şekilde vermişti Spielberg. Omaha Sahili'nde yaşananların anlatıldığı bu çarpışma, çıkarmanın beş kolundan biri olan ve en şiddetli mücadelenin yaşandığı yerdi. D-Day olarak da bilinir.

4. Truva (2004)

Tarihte yaşanmış gerçek bir savaş olması da izleyiciyi daha derinden etkiliyor. Okçuların Savaşı'nda Akhaia'lılarla Truva'lılar karşı karşıya!

5. Yenilmezler (2012)

New York'a bir solucan deliği açılmış ve şehir Chitauri akınıyla karşı karşıya kalmıştı; ama neyse ki Yenilmezler vardı.

Leviathan gemisinin devreye girdiği anlarda tam bir CGI gösterisi izledik. İşte bu yüzden Marvel, DC'ye her zaman çalım atıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Warcraft (2016)

Warcraft belki 'çerezlik' diye tabir edilen filmlerin ötesine geçemedi ama şu sahne bir nebze olsun tatmin etmeye yetti. İnsanlar ve ork'lar arasındaki rekabetin iyi yansıtıldığı başarılı bir epik-fantastik savaş örneği.

7. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap (2005)

Serinin ilk filminin daha çok sevilmesinin nedenlerinden biriydi Beyaz Cadı'ya karşı verilen bu savaş. Sentorlar, devler, troll'ler ve dev kartallarla dolu unutulmayacak bir çarpışmaydı.

8. Rogue One (2016)

Ölüm Yıldızı'nın planlarını ele geçirme amacının olması bakımından bile önemlidir Rogue One'ın final savaşı. Bir de beklentimizi aşan bir görsellikle karşılaşınca Star Wars evreninin en muazzam karşılaşmalarından birini izlerken bulduk kendimizi.

9. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002)

Miğfer Dibi Savaşı'nda Uruk-Hai'lerden oluşan orduya karşı savunma yapılıyor. Elf'lerin yardımıyla gidişatın değiştiği, Helm's Deep olarak da bilinen nefes kesen savaş.

10. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (2011)

'Hogwarts'ın bu hallerini de mi görecektik' dedirtti bir nesle. Ölüm Yadigârları'ndaki bu karşılaşmayla birlikte seriye yakışan bir final izledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Captain America: Civil War (2016)

Birbirlerine düşecek olmaları başta saçma gelmişti açıkçası, ama bu öylesine mantıklı gerekçelere dayandırılıyordu ki işin bu noktaya gelmesi hiç sırıtmadı. Bu havaalanı sahnesi, uzun yıllar sonra bile hafızalardan çıkmayacaktır.

12. Yedi Samuray (1955)

Kurosawa'nın ölümsüz eserinde, samurayların köyü savundukları final sahnesi bir klasiktir. Sertliğinin yanında duygusal gücü de yüksektir.

13. 300 Spartalı (2006)

Meşhur Termopylae Muharebesi, çizgi romanın ve sinemanın gücüyle resmedilince ortaya böylesine görsel bir ziyafet çıkmıştı. Kral Leonidas liderliğindeki 300 Spartalı, kendilerinden kat kat fazla olan Perslere karşı dururlarken unutamayacağımız çarpışmalardan birini izlemiştik.

14. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003)

İyi ve kötünün savaşında Orta Dünya'nın kaderini belirleyen Pelennor Çayırları Savaşı'nı es geçmek ne mümkün! Sauron, Minas Tirith'e saldırır. Gondor ordusu kaleyi koruyabilir ve Sauron'un güçleri alt edilir.

Bonus: Game of Thrones

Jon Snow'un üstüne üstüne gelen atlıları gördükçe yemedik tırnak bırakmamıştık. O hengamenin ortasından çıkıp, Sansa'nın yardımıyla üstün taraf haline gelen bizimkilerin zaferiyle muradımıza ererken, en sonunda da Ramsay'ın tazı karşısındaki ifadesini görünce keyfimize diyecek yoktu.

2016'daki nadir güzel şeylerden biriydi şu savaş sahnesi.

Listede yer almayan diğer karşılaşmaları hatırlatması sizden...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
26
14
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

#3 Her baktığımda aklıma şu sahne geliyor (Bir asker miğferinden vurulur. Mermi miğferi geçmez, adam ölmez) diğer asker "Şansa bak" (Vurulan asker miğferini ... Devamını Gör

Can

Neredeyse izlediğim bir çok filmin savaş sahneleri var (Er Ryan'ı izlemek nasip olmadı) bi tek aklıma Age of Ultron filmindeki sütunu korumak için verilen sa... Devamını Gör

Berkay Kulak

Narnia <3