Görüş Bildir
Haberler
Oraya En Güzel O Zaman Gideceksin! Tatil Merkezlerine Gidilebilecek En İyi Tarih Aralıkları

Oraya En Güzel O Zaman Gideceksin! Tatil Merkezlerine Gidilebilecek En İyi Tarih Aralıkları

Türkiye turizm ülkesidir ve yılın her dönemi tatil yapabileceğiniz güzelliklere sahiptir. Ancak hangi tatil merkezine ne zaman gideceğinizi iyi bilmeniz gerekir. Bu sayede tatilinizi unutulmaz kılabilirsiniz. Biz de tatil merkezlerine yılın hangi zamanları gitmeniz gerektiğini sizin için araştırdık. İşte tatil merkezlerine gidebileceğiniz en iyi tarih aralıkları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çeşme (Mayıs- Eylül)

Çeşme (Mayıs- Eylül)
www.instagram.com

Çeşme'ye gitmek için en uygun zaman mayıs ve eylül arasındaki tarih aralığıdır. Türkiye'nin yaz aylarında en kalabalık ortamına sahip Çeşme'ye bahar aylarında da gitmeniz önerilir. Bunun için mayıs ayı uygundur. Yaz ayları deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini çıkarmak isteyenler içindir. Sakinlik arıyorsanız eylül ayında burayı tercih edebilirsiniz.

Göcek (Mart- Ekim)

Göcek (Mart- Ekim)
www.instagram.com

Göcek için en uygun zaman bahar ve yaz aylarıdır. Yaz aylarında buranın muhteşem koylarını ziyaret edebilirsiniz. Göcek'te denize girilecek yerleri iyi bildiğiniz zaman yaz aylarının keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Eylül ve ekim aylarında Göcek havası ne serin ne sıcak olur. Böyle bir havaya ihtiyacınız varsa bu tarih aralıklarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca bahar aylarında da tekne gezilerine katılabilirsiniz.

Uludağ (Kasım- Şubat)

Uludağ (Kasım- Şubat)
www.instagram.com

Uludağ, her mevsim güzeldir. Ancak kayak keyfini doruklarda yaşamak istiyorsanız bu tarih aralıklarını seçmenizde fayda vardır. Sakinlik istiyorsanız, kışın okul tatillerinden önce veya sonra buraya gelebilirsiniz. Yaz aylarında ise piknik yapmak isteyenler için uygundur. Nisan ayından itibaren Uludağ yeşermeye başlar ve doğa gezisi için tercih edilebilir.

Kemer (Nisan- Kasım)

Kemer (Nisan- Kasım)
www.instagram.com

Kemer'de nisan ayından kasım ayına kadar denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bu bakımdan deniz ve doğa aşığı olanlar tarafından nisan- kasım ayları arasında tercih edilebilir. Sakinlik arıyorsanız eğer, ekim ve kasım tarih aralıklarını seçebilirsiniz. Nisan ve mayıs ayları ise havanın bunaltıcı olmadığı zamanlardır. Haziran ve eylül arası dönem Kemer'in en yoğun olduğu zamandır.

Bodrum (Mayıs- Ekim)

Bodrum (Mayıs- Ekim)
www.instagram.com

Bodrum deniz, kum, güneş üçlüsü için mayıs ve ekim ayları arasında tercih edilmelidir. Bodrum'da deniz suyu sıcaklığı mayıs ayından ekim ayına kadar idealdir. Yani bu tarih aralıklarına kadar doyasıya yüzebilirsiniz. Yerli halk mayıs ayından itibaren deniz sezonunu açmaktadır. En sakin ve huzurlu olduğu dönemde gezmek isterseniz, kış aylarını seçmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pamukkale (Mart- Ekim)

Pamukkale (Mart- Ekim)
www.instagram.com

Pamukkale'ye yılın her dönemi gidebilirsiniz. Ancak iç bölgelere geçiş yolunda olmasından dolayı kışın daha soğuktur. Bu sebeple bahar ve yaz aylarında gitmeniz önerilir. Bugüne kadar çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Pamukkale, kaplıcaları ile de bilinir. Kaplıcalarına kış aylarında da ziyaret edebilirsiniz.

Kaş (Mart- Kasım)

Kaş (Mart- Kasım)
www.instagram.com

Kaş'a mart ayından başlayıp kasım ayına kadar gidebilirsiniz. Çünkü kasım ayına kadar su sıcaklığını korur. Yaz aylarında genellikle kalabalık olmaktadır. Kalabalıktan uzak kalmak için bahar ayları uygun olabilir. Yaz ve bahar aylarında bu şehirde ayrıca festivaller de olmaktadır. Bu festivallere gelmişken katılmanız tavsiye edilir.

Fethiye (Mart- Ekim)

Fethiye (Mart- Ekim)
www.instagram.com

Fethiye, yılın her dönemi ılıman seyreden bir havaya sahiptir. Hava sıcaklığının tam ideal olduğu zamanlar bahar aylarıdır. Bu sebeple burayı bahar aylarında da tercih edebilirsiniz. Doğası, denizi ve tarihi güzelliklerini neredeyse her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Ancak en ideal zamanları mart ve ekim aylarındadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
121
100
86
76
76
75
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sena sena

fethiye de yaşayan veya bilen arkadaşlara soruyorum , ekim 15-22 arası gideceğim ,sizce hava nasıl olur üşümeyz değil mi:)