Görüş Bildir
Haberler
Onedio'ya İlk Defa İçerik Ekleyecek Olanların Ortak Evrimleri

Onedio'ya İlk Defa İçerik Ekleyecek Olanların Ortak Evrimleri

Hediye Cevher
25.08.2015 - 14:58

Herkesin bir ''ilk''i vardır. Onedio'ya girişte de, ilk içerik yüklemek kolay ama, sanıldığı kadar kısa bir süreç değil.

Sevilerek takip edilesi bir yer Onedio. Uzun zaman takip edilir, ama üye olmak sonradan akla gelir. Gezersiniz, okursunuz, bir iki haber baktıktan sonra, ''neden ben de içerik eklemiyorum'' dürtüsüyle, el atarsınız olaya.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Üye olma aşaması

Yıllardır takip ettiğin yere, kolaylıkla üye olabileceğini gördüğün andaki sevinç... 

Vakit kaybetmeden girersin, bilgilerini doğru doldurursun ve hooop... bu güzel içeriklerin kapısı sana en kolayından açılır.

2. Yeni üyelikle Onedio'yu gezme

Sanki bunca zamandır başka yerde geziyormuşsun da, üye olunca bambaşka bir yerdeymişsin gibi!

O zamana kadar umursamadığın yorum kısmı, ilk bir kaç gün, uğrak yerin olmuştur.

3. İçerik düşüncesi

Yorumlara abandıkça, içeriklerin güzelliğini de kavramış oluyorsun. Sonra diyorsun ki ''neden ben de içerik eklemiyorum?''

Anlık düşünceler kaplıyor beynini, ''şu olur mu?'', ''o kesin vardır'', ''ara'' kısmından aratmalar, ''bunu ben yapabilirdim!'' düşünceleri, ''bunu yapsam nasıl olur?'' vb. endişeler.

4. İçeriğin içeriği

Sonunda bir içerik konusu bulmuşsundur!

Ama daha acemisindir. Bunun profesyonelleri, BuzzFeed, Reddit gibi sitelerden ilham alıp içerik yaparken, sense sadece kendi düşüncelerini, gif veya resimlerle birleştirerek bir şeyler yapma çabasındasındır.

5. İçeriğe giriş

Tamam konu hazır, resim ve gif'ler de bulundu. Burası başka platformlara benzemiyor değil mi? Pata küte resmi koyup, altına bir iki çizdiremiyorsun.

Önüne kocaman bir alan çıktı, tam ''noluyor'' derken, üst kısımda ''Onedio'da galeri yaratabilmeniz için gerekli olan adımları öğrenmek isterseniz; '14 Adımda Onedio'da Galeri Yaratma' adlı galerimize buradan ulaşabilirsiniz.'' emaresini görüyorsun, rahatlıyorsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İçerik ekleme

Konuya uygun adımlarla ilerliyorsun. Yalnız yerli yersiz bir hırs kaplıyor seni, ''güzel olur mu?'', ''ya onaylanmazsa?'' diye, tüm detayların üzerinden bin kere geçiyorsun.

7. İçeriğin bitişi

Sonunda bin bir hırsla oluşturduğun içeriğin bitti.

''İçeriği yarat'' demeden önce yüz kere daha kontrol edip, varsa yazım hataların veya içine sinmeyen resimlerin tekrardan üstünden geçiyorsun.

Ve butona rahatlıkla basıyorsun!

8. Bekleme süresi

Ve artık içeriğin, editör onayına gitmiştir.

Geri dönüşün yok, düzeltme imkanın yok!

Tedirgin bir bekleyiş başlıyor. 'Acaba yayınlanacak mı?'' diyerek, başka içeriklere bakıp ''benim içeriğim bundan güzel'' edalarıyla, yayınlanmasını beklediğiniz anlar...

9. Ya yayınlanmayacak...

Tam araştıramadığın için, var olan bir içerik veya benzeri bir konu paylaşımından veya gerekliliği sınanan bir konu paylaşımından ötürü, kibar bir mesajla, yayınlanmayacağını öğreneceksin.

Ama yılma, bir kere daha yap! Hep yap, olana kadar yap!

10. Ya da yayınlanacak..

Onay gelip,  yayınlandığını gördüğünde, bir kere daha zıplayacaksın!

Ama bununla yetinme, sadece içerik okumakla olmaz! Sen de üret, herkes okusun!

Mutlu günler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
23
11
11
5
4
4