Görüş Bildir
Haberler
Onedio Okurlarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi 19 Yabancı Komedi Dizisi

etiket Onedio Okurlarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi 19 Yabancı Komedi Dizisi

Cemal Saffet
05.07.2017 - 17:40 Son Güncelleme: 14.08.2018 - 12:20

Onedio okurları arasında yaptığımız anket sonuçlandı. En beğenilen 19 yabancı komedi dizisi listemiz şu şeklide oluştu:

NOT: Dizi özetleri beyazperde.com ve www.turkcealtyazi.org sitelerinden alıntılanmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Golden Girls

19. Golden Girls

IMDb : 7.8

Emekli olup huzur bulmak için Miami'ye yerleşen ve aynı evde yaşayan dört yaşlı kadının komik maceralarını anlatan Altın Kızlar, hayata sımsıkı bağlı ve kalan zamanlarını eğlenceli geçirmek isteyen insanları konu ediniyor. 

Sürekli komik ve ilginç olaylara tanık olan bu dört kadının olaylara bakış açıları, birbirleri ile çekişmeleri ancak içten içe birbirlerini sevmeleri gibi önemli detaylara sahip dizi, yayınlandığı dönem olan 1985-1992 arasında çok önemli bir hayran kitlesine sahipti. Tam 180 bölüm yayınlanan dizi, 4 Altın Küre ödülünü alarak hakedilmiş bir başarıya ulaştı.

Dizi, bir dönem TRT ekranlarından Türk izleyicisi ile buluştu.

18. Glee

18. Glee

IMDb: 6.7

Glee müzikal kavramına yeni bir soluk getiren ve akımın öncülüğünü yapan dizi oldu. Bir lisede kurulan müzik kulübüne katılan öğrenciler, onları çalıştıran hocaları ve tamamen karşı saftakiler arasındaki çekişmenin anlatıldığı hikayede, seçilen sevilen şarkıların uyarlanmasıyla kulakların pası da siliniyor. 

Birbirinden orijinal karakterlerin yer aldığı Glee Club, katılan herkesin hayatında unutulmaz anlar yaşayacakları bir yer haline gelecektir.

17. Baby Daddy

17. Baby Daddy

IMDb: 7.4

Ben, bir gün kapısında ayrıldığı kız arkadaşı tarafından bırakılan bir bebek bulur. Ne yapacağını bilemez bir haldeyken, annesi Bonnie, erkek kardeşi Danny, en iyi arkadaşları Tucker ve Riley'in yardımları ile bu sevimli kız bebeğe bakıp, onu büyütmeye karar verir.

16. Mom

16. Mom

IMDb: 7.1

Christy, alkolü yeni bırakmış, 4 aydır temiz olan ve iyi bir anne olmak, geçmişini telafi etmek için canını dişine takan genç bir kadındır. 16 yaşında olmasına rağmen 25 yaşında gösteren kızı Violet ve “Doğrucu Davut” oğlu Roscoe olmak üzere 2 çocuğu vardır ve geçimini garsonluk yaparak sağlamaktadır. Tam bir şeyleri başarmışken, eleştirel ve mesafeli annesi Bonnie‘nin hayatına yeniden dahil olması ile işler yine çığrından çıkmaya başlar. Christy yakışıklı, ama evli patronu Gabriel ile sevgilidir; sorumluluklarından sürekli kaçan oğlu Roscoe’nin de babası olan eski kocası Baxter ile görüşmektedir; ayrıca hiçbir şeyden haberi olmayan Luke ile çıkmaktadır. Bu ilişki yumağının içinde kaybolmuşken; annesinin hayatına yeniden dahil olması Christy’nin isteyeceği son şeydir.

Christy, hayata Polyanna gibi bakmaya çalışsa da; hem çevresindeki sözde destek timi hem de çevredeki pek çok baştan çıkarıcı faktör Christy’yi tekrar yoldan çıkarmak için ellerinden geleni yapacaktır.

15. The Office

15. The Office

IMDb: 8.8

2001 yapımı, başarılı BBC dizisi The Office'in (2001) tekrar yapımı olan The Office US (2005), Scranton, Pensilvanya'daki bir kağıt şirketi çalışanlarının maceralarını belgesel formunda hicivli bir anlatımla sunuyor. 

Çalışanlarının mutluluğunu gözeterek şirket kurallarını esnetmeye çalışan, ara sıra masumane oyunların kurbanı, kaba ve taş kalpli bir şef: Michael Scott. 

Hepsinin kendince takıntıları olan farklı yaş gruplarından personeliyle ile The Office US (2005) çalışanlarının hayatlarına şöyle bir göz atıyor; bıkkın aynı zamanda yetenekli satış elemanı Jim, onun sosyopat, yalaka düşmanı Dwight, kibar ve dürüst resepsiyonisti Pam ve isteksiz, kayıtsız stajyeri Ryan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Seinfeld

14. Seinfeld

IMDb: 8.9

Dokuz sezon boyunca yayınlanan toplam 169 bölümde televizyon tarihinin en çarpıcı devrimlerinden birini gerçekleştirdi Seinfeld. Yayınlandığı ülkelerde televizyonların en sevilen komedisi olmayı başaran Seinfeld, aynı kentte yaşayan dört arkadaşın gündelik hayatından kesitler sunuyor ve son derece basit fikirlerden ilginç açılımlara uzanıyor.

Ana karakter Jerry Seinfeld kadar yan karakterler de dikkat çekici. Hemen her konuda kararsız biri olan Elaine, bitmeyen kompleksleriyle herkesi bıktıran George Costanza ve tuhaf karizması, parlak fikirleriyle Cosmo Kramer! Kumsalda uyuyor gibi hissedebilmek için, kumla doldurulmuş yatakta uyumak fikri Cosmo Kramer’in dehasına sadece küçük bir örnek.

13. New Girl

13. New Girl

IMDb: 7.7

Kadın-erkek ilişkileri üzerine bir sit-kom. Sevgilisinden yeni ayrılan Jess, üç erkekle birlikte aynı eve taşınmak zorunda kalır. İnsan ilişkilerinde pek başarılı olamayan Jess, evde geçirdiği süre içerisinde hem kendini geliştirme fırsatı bulacak, hem de erkeklerin dünyasını yakından tanıyacaktır.

12. Modern Family

12. Modern Family

IMDb: 8.5

Bir aile düşünün. Sizden yaşça hayli küçük ve güzel bir eşiniz ve onun babalık yapmaya çalıştığınız oğlu. Her biri birbirinden dertli, üç çocuğu olan kızınız ve partneriyle beraber evlat edinmeye karar veren eşcinsel oğlunuz. Böylesi bir aile portresinden, elbette komediden başka bir şey çıkmaz. 

Modern Family son zamanların en iyi komedilerinden biri. Aslına bakarsanız Mockumentery diye tanımlanan bir aile komedisi belgeseli. Başrollerde; uzun yıllar Married and Children ile evlerimize konuk olan Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell var.

11. Rick and Morty

11. Rick and Morty

IMDb: 9.3

Çılgın bilim insanı Profesör Rick ve torunu Morty’nin boyutlar arası tuhaf ve tehlikeli yolculuklarını konu alan yetişkinlere yönelik çizgi dizi.

10. Chuck

10. Chuck

IMDb: 8.2

Uluslararası teröristler, suikastçılar, silah kaçakçıları... Beynine indirilen bilgilerle kendini birdenbire hükümetin tüm sırlarına vakıf yürüyen bir bilgisayar olarak bulan Chuck Bartowski’nin zoraki bir şekilde başladığı “ajancılık oyunu” sürüyor. Olaylı sezon finalinden sonra ekranların en komik ve en duygusal ajanı Chuck, yepyeni maceralara yelken açmaya hazır.

Ajanlık yetenekleri iyice gelişen Chuck geçen sezon Sarah ile nihayet yollarını birleştirdi. Ajan Shaw’un ihaneti, Chuck’ın yeni intersect yüzünden hayatının tehlikeye girmesi ve babasının oğlunun hayatını kurtarmak için kendini feda etmesi hepimize duygusal anlar yaşattı. Morgan da ajanlık rütbesine yükselirken Aldıkça Al hain ajanların saldırısı sonucu yerle bir oldu.

Ajan olma yolunda sevdiği pek çok şeyden vazgeçmek zorunda kalan Chuck için dizinin yapımcılarının büyük bir sürprizi var. Başına gelmedik kalmayan ajanımız yeni sezonda bu kez de annesini bulmak için kolları sıvayacak. The O.C.’nin yaratıcısı Josh Schwartz imzalı Chuck eğlenceli ve soluk soluğa geçecek bir sezon vadediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Family Guy

9. Family Guy

IMDb: 8.2

Son yılların en fazla heyecan yaratan çizgi dizisi Family Guy, The Simpsons’a benzer bir aile çevresinde geçiyor. Baba işçi, aile orta halli, üç çocukları, bir de köpekleri var. Baba Peter Griffin sık sık kendi antikalıklarının ceremesini çeken Katolik bir İrlandalı-Amerikalı. Dizi devam ederken, kısmen de Afrikalı-Amerikalı olduğunu öğreniyor. Oysa hiç de karaderiliye benzer hali yok. Karısı Louis piyano öğretmeni ama esas olarak evkadını. Louis, zengin ve sosyetik Pewterschmidt ailesinden geliyor. Yeniyetme kızları Meg Griffin, çirkinliği yüzünden hep şaka konusu oluyor. Oğul Chris ise, pek çok yönden babasının genç bir versiyonundan farksız.

Ama ailenin en ilginç üyeleri, bebek Stewie ile köpek Brian. Stewie’nin aklı fikri dünyaya hâkim olmakta. Annesinin karnından, üzerinde “Bombala!” noktacıkları olan bir Avrupa haritasıyla çıktığı söyleniyor. İkinci hedefi de, annesini öldürmek. Stewie kötünün kötüsü, doğuştan canavar ve çok komik. Hayli anlaşılır şekilde konuşsa da ailesi, onun yaşını göz önüne alarak söylediği bazı şeyleri anlamazlıktan geliyor. Köpek Brian ise zeki, hatta entelektüel ve konuşabiliyor! Ailenin annesi Lois’e karşı da romantik duygular besliyor. Ailenin, Stewie’ye bebek muamelesi edeceğine onu gerçekten anlayan tek üyesi. İki ayağının üstünde yürüyor, martini içiyor, kendi arabası var, Griffin’lerle oturup sohbet ediyor. Zaman zaman köpek nitelikleri benimsediği de oluyor.

8. Two and a Half Men

8. Two and a Half Men

IMDb: 7.1

Malibu sahilinin gözde bekarı, çapkın Charlie (Charlie Sheen) denize nazır yaşadığı dubleks evinde, bir reklam şirketi için bestelediği müziklerle geçimini sağlarken; bir yandan da, yalnız yaşadığı evinde her gece başka bir güzeli ağırlar. Fakat rüya gibi yaşamı, karısı tarafından terkedilen erkek kardeşi Alan (Jon Cryer) ve onun 10 yaşındaki oğlu Jake’in (Angus T. Jones) evine taşınmasıyla kabusa döner. Başta düzeninin bozulmasından şikayetçi olsa da kardeşi ve yeğeni ile yakaladığı aile havasını da içten içe sevmeye başlar. 

Two And A Half Men’in ekranların en tutulan dizilerinden biri olmasının başlıca nedeni senaryo kurgusunun oldukça gerçekçi biçimde ilerlemesi ve yaşı büyüdükçe Jake’in çocukluktan sıyrılıp, babası ve amcasının hayatlarına daha çok dahil olması. Charlie’nin iflah olmaz çapkınlıkları, buna karşın Alan’ın masörlükle kadınları etkilemeye çalışması ve hayatlarının her aşamasına müdahale eden anneleriyle, Two And A Half Men yakın dönemin en keyifli komedilerinden biri oldu.

7. South Park

7. South Park

IMDb: 8.8

Kyle, Stan, Kenny ve Cartman sadece yetişkinler için yapılan bir filmi izlerler. Bu filmi izledikten sonra psikolojileri tümden değişir. Ebeveyleri çocuklarının bu kadar etkilendiklerini görünce mevzubahis filmi protesto etmeye karar verirler. Bu ABD ile Kanada arasında başlayacak olan savaşın fitilini ateşlyecektir.

6. The Simpsons

6. The Simpsons

IMDb: 8.8

Henüz ilk sezonuyla birlikte hem hayranlar, hem de eleştirmenler tarafından Amerikan ailesinin televizyonda ekranlarındaki en gerçekçi ve en komik tasvirlerinden birisi olarak nitelendirilen The Simpsons, Springfield kasabasının en çılgın ailesi. Do’nuts düşkünü Homer; kocaman mavi saçlarıyla ailenin denge unsuru olan Marge; sinsi ve kurnaz Bart; sadece ailenin değil bütün kasabanın da entelektüeli, zeki kız Lisa ve emzik ile konuşabilen yegane bebek Maggie’den oluşan The Simpsons, sadece çocukların değil, yetişkinlerin de çizgi film bağımlısı olabileceğinin en büyük göstergesi.

5. The Big Bang Theory

5. The Big Bang Theory

IMDb: 8.3

En büyük zevkleri kuantum fiziğine kafa yormak olan üstün zekalı iki arkadaş, güzel bir kızla karşılaşınca ne yaparlar? The Big Bang Theory, işte o karşılaşma anında gerçekleşen büyük patlama ve sonrasını anlatan bir komedi dizisi... 

Okullarda 'inek' olarak tabir edilen öğrencileri hatırlarsınız. Kafalarını kitaptan kaldırmazlar, derslerden daha önemli bir hadise yoktur hayatlarında ve ilerleyen yıllarda ya matematikçi olurlar ya da fizikçi. Bazıları şansı yaver giderse bilim dalında Nobel ödülü bile alabilir. Ama gelin görün ki insanlarla daha doğrusu karşı cinsle ilişkilerin denklemini bir türlü çözemezler. The Big Bang Theory, tam da böyle iki arkadaşın öyküsünü anlatıyor. Leonard ve Sheldon adlarındaki iki arkadaşın oturdukları apartmanda yan dairelerine yeni bir komşu taşınır. Adı Penny olan bu komşu güzeller güzeli bir sarışındır. Üstelik maceralı bir ilişkiden daha yeni sapasağlam ayakta çıkmıştır. Penny, zekaları gereğinden fazla ilerlemiş, ancak kızlar konusunda oldukça geri kalmış bu yeni iki komşusuna hayat hakkında öğretebileceği bir şeyleri olduğunu düşünmektedir. Yaşanacak olanlar da zaman içinde onun ne kadar haklı olduğunu gösterecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Shameless

4. Shameless

IMDb: 8.7

Bir aile düşünün; her bir ferdi bir başka pis işe bulaşmış olsun. Alkolik bir baba ve yaşları 2'den 20'ye uzanan 6 çocuk, terkedip giden bir anne..

Shameless bu karanlık tablodan sıkı bir dram yerine, trajikomik bir hikaye çıkarmayı başarıyor. En büyük kardeş Fiona'nın ayakta tutmaya çalıştığı ailesi, her geçen gün biraz daha uçuruma sürüklenirken, işler bir türlü düzelmek bilmiyor.

3. 2 Broke Girls

3. 2 Broke Girls

IMDb: 6.7

Aynı restaurantta çalışan Max ve Caroline birbirlerinden çok farklı, ancak aynı çalışma ortamında bulunmak zorunda kalan iki garson kızdır. 

Max; hoyrat, sokaklara alışık, kendine pek güvenmeyen ve hayattan pek bir beklentisi olmayan bir karaktere sahipken, Caroline; Max'in aksine hırslı ve özgüven sahibidir. Ne de olsa zamanında oldukça iyi bir yaşam tarzı sürmüş, ancak işlerin değişmesiyle kendini bir anda garson olarak bulmuştur.

2. Friends

2. Friends

IMDb: 9.0

Tüm zamanların en sevilen sitcom'larından biri Seinfeld ise diğeri hiç kuşkusuz Friends olmuştur. Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler... Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.Müthiş bir mizah ile dostluk bağlarının içiçe geçtiği dizideki karakterler, 10 sezona yayılan hikaye boyunca izleyiciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor.Jennifer Aniston gibi sonradan yıldızlaşacak isimleri kazandıran bir dizi olarak da unutulmazlar arasındadır.

1. How I Met Your Mother

1. How I Met Your Mother

IMDb: 8.4

2030 yılındayız; Ted Mosby çocuklarına anneleri ile tanışmasının ‘uzuuun’ hikayesini anlatıyor ve bir anda 2005 yılının Amerikası’na geri dönerek, beş sıkı dostun 20’li yaşlardaki eğlenceli yaşamalarına konuk oluyoruz. 

Ted, 27 yaşında Manhattan'lı bir mimardır. Hukuk fakültesinde okuyan Marshall ise en iyi dostudur ve dokuz yıldır beraber olduğu sevgilisi Lily vardır. Ekibin son üyesi Barney Stenson ise nev-i şahsına münhasır, takım elbise tutkunu bir kadın avcısıdır. Bir gün Marshall Ted’e, Lily’ye evlenme teklif edeceğini söyleyince bekâr kalmak istemeyen Ted’in etekleri tutuşur. Ama evliliğin de herhangi biriyle olmayacağına ve hayatının gerçek aşkını bulacağına inanmaktadır. Tam da bu sırada Robin Scherbatsky ile tanışınca How I Met Your Mother’ın sıkı beşlisi tamamlanır. 

Kendileri de okul sıralarından arkadaş olan Carter Bays ve Craig Thomas'ın imzasını taşıyan dizi, zamanda gezinişiyle, karakterlerin günlük hayattan yansımaları ve kadın-erkek ilişkilerine bakış açısıyla, yakın dönemin en çok sevilen komedi sitcom yapımlarının başında geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1716
813
424
219
177
151
135
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?