Görüş Bildir
Haberler
Öncüpınar Sınır Kapısı'nda Bir TIR'da Canlı Bomba Düzeneği Bulundu

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda Bir TIR'da Canlı Bomba Düzeneği Bulundu

ATKN
07.03.2016 - 10:30

Kilis'te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı'nda ticari amaçla yük taşıyan ve gümrük sahasında dorsesindeki malzemeleri bırakarak Türkiye'ye dönerken şüphelenilerek durdurulan TIR'daki bir hücum yeleği içerisinde 9 TNT patlayıcı kalıbı ve bomba düzeneği ele geçirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre olay, akşam saatlerinde Türkiye-Suriye sınırındaki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda meydana geldi. 

Suriye'ye ticari malzeme taşıyan bir TIR, gümrük sahasına geçerek dorsesindeki malzemeleri Suriye plakalı araçlara devrettikten sonra dönüş yoluna geçti. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda görevli Gümrük Muhafaza memurları, ismi açıklanmayan sürücüsü ile yanında bulunan Suriye uyruklu kişinin durumundan şüphelenerek TIR'ı durdurdu.

TIR'da yapılan aramada bir poşet içerisinde birbirine bağlı kablolar bulunduğunu fark eden görevliler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine sınır hattına gelen polisler, sivil vatandaşları bölgeden uzaklaştırarak bomba imha uzmanına haber verdi. Bu sırada olayı duyan Emniyet Müdürü Candemir Özdemir de sınır kapısına gelerek bilgi aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre güvenliğinin alınmasının ardından bomba imha uzmanı yaptığı incelemede, TIR'da bulunan poşetin içerisindeki hücum yeleğinde 9 TNT kalıbı bulunduğunu ve kablo ile birbirine bağlı olduğunu saptadı. Bölgede sinyallerin kesilmesinin ardından kablolar ile oluşturulan bomba düzeneğini etkisiz hale getiren bomba imha uzmanı, 9 TNT kalıbı ile hücum yeleğini incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
albay taner

bu gibi şeylere en ağır cezalar gelmediği sürece böyle devam eder

mistral

bunlar bizi almayın bizde illaki alalım diye yalvarıyoruz.