Görüş Bildir
Haberler
Ön Yargıları Bir Kenara Bırakıyoruz: Online Terapi Hakkında Doğru Bilinen 9 Yanlış

Ön Yargıları Bir Kenara Bırakıyoruz: Online Terapi Hakkında Doğru Bilinen 9 Yanlış

Radlands
13.01.2023 - 19:11

Artık her şeyin online hizmetini tercih ederken psikolojimiz için de bunu neden yapmayalım ki? Şimdi ön yargılarınızı bir kenara bırakın ve online terapinin size sağlayacağı avantajlarla tanışmaya hazır olun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendi bütçenize uygun psikoloğu bulmanız çok daha kolay olur.

Online terapinin belki de en önemli özelliklerinden biri bütçenizi aşmanıza gerek kalmadan ihtiyacınız olana ulaşmanızı sağlamasıdır. Terapi hizmetinden önce hangi psikologla görüşeceğinize karar verirken ücret bilgisini kolayca öğrenebilirsiniz.

2. Terapi için zar zor boşluk yaratmaya çalışmak yerine en uygun zaman seçilir.

Her zaman fiziksel olarak terapiye gitmek pek kolay olmayabilir. Terapi online olunca sizin gün içindeki uygunluğunuza göre ilerleyebilirsiniz.

3. Görüşülecek psikoloğun önceki danışanlarının yorumlarına ulaşılır.

Eğer sürprizleri sevmeyen biriyseniz psikoloğunuzun nasıl biri olduğunu önceden bilmek isteyebilirsiniz. Bunun için online terapi sitesindeki danışanların yorumlarını okuyarak psikoloğunuz tutumları hakkında bilgi alabilirsiniz.

4. Terapide çok daha sağlıklı bir süreklilik sağlanır.

Terapiler tek seferlik görüşmeler olduğunda ilerleme kaydetme şansı pek yüksek olmaz. Online terapilere ulaşmak kolay olduğu için süreklilik de sağlanmış olur.

5. Sadece rumuz bilgisi verilerek anonimlik korunur.

Bazı şeyleri dile getirmek pek de kolay değildir. Bu yüzden online terapilerde danışanların anonim kalma şansı da bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sesli, görüntülü veya yazılı bir şekilde terapi alınır.

Online terapinin bu imkanı sağlaması aslında danışanlara sanıldığından çok daha fayda sağlar. Kimi insanlar yazarak duygularını daha iyi anlatır, kimileri göz göze gelmeye çekindiği için sadece sesli bir şekilde kendini ifade etmek ister...

7. Platformda terapi verecek psikologlar özenle seçilir.

Online terapi hizmetini alacağınız sitenin güvenirliliği, o platformun danışman adaylarının yeterlilik belgelerini kontrol etmesi ve gerekli testlerden geçirmesiyle ortaya çıkar.

8. Seansı açığa alma ve dilenilen zamanda kullanma hakkı verilir.

Bazı günler işler planladığımız gibi gitmez ve terapiyi ertelememiz gerekebilir. Veya işler bir yana, o gün görüşmeyi yapmak da istememiş olabiliriz. Böyle zamanlarda online terapi kolay bir şekilde açığa alınabiliyor. Sonrasında da müsaitlik durumunuza göre kendiniz yeni bir seans oluşturabilirsiniz.

9. Platformdaki psikologlara ücretsiz bir şekilde soru sorulup yine ücretsiz psikolojik testlere girilir.

Her online terapi sitesi bu imkanları sağlamasa da sağlayan siteler olduğunu da bilmeniz gerekiyor!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın