Görüş Bildir
Haberler
Omicron Belirtileri Neler, Nasıl Anlaşılır? Omicron Varyantının Farkı Ne? Omicron Varyantı Kaç Günde Geçer?

Omicron Belirtileri Neler, Nasıl Anlaşılır? Omicron Varyantının Farkı Ne? Omicron Varyantı Kaç Günde Geçer?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs korku saçmaya devam ediyor. Ülkelerin aldığı tedbirler, kısıtlamalar ve sonrasında aşının bulunmasıyla zaman zaman salgının seyri hafiflesede virüs mutasyona uğramaya devam ediyor. Koronavirüsün yeni mutasyonunun adının Omicron olduğu geçtiğimiz yıl açıklanmıştı. Yeni mutasyonun gizemli belirtileri de ortaya çıktı. Peki Omicron belirtileri neler, nasıl anlaşılır? Omicron varyantının farkı ne? İşte Omicron'un belirtileri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Omicron belirtileri ve diğer varyantlardan farkı Covid-19 vakalarının artmasıyla birlikte en çok araştırılan konulardan biri oldu. Covid-19 salgınında virüsün sürekli genetik değişimler ve mutasyona uğramasıyla bitmesini beklediğimiz dönemlerde yeni varyantlarla karşımıza çıkıyor. Şimdilerde ülkemizde en sık karşılaştığımız ve en bulaşıcı varyant sayılan Omicron ile başa çıkmaya çalışılıyor. Peki ya Omicron varyantının belirtileri neler? Hangi semptomları gösteriyor? Farklı belirtileri var mı?

Omicron Belirtileri Neler, Nasıl Anlaşılır?

Omicron Belirtileri Neler, Nasıl Anlaşılır?

Koronavirüsün ilk belirtileri arasında yüksek ateş ve öksürük yer alırken Omicron varyantında ise bu belirtiler daha az oranda seyrediyor. Omicron varyantında şimdiye kadar tespit edilen en yaygın belirtiler arasında gece terlemelerinin yanı sıra burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, hapşırma ve boğaz ağrısı da yer alıyor.

Omicron Varyantının Farkı Ne?

Omicron Varyantının Farkı Ne?

Yapılan çalışmalar Omicron’un diğer varyantlara göre daha hafif seyrettiğini söylese de uzmanlar bunun kesin olmadığının altını çiziyor. Omicron varyantı kolay çoğalabiliyor, doğal enfeksiyon ve aşı kaynaklı antikorlardan kaçabiliyor ve tekrarlayan enfeksiyonlara yol açabiliyor.

Omicron Varyantı Kaç Günde Geçer?

Omicron Varyantı Kaç Günde Geçer?

NewYork-Presbyterian/Weill Cornell Tıp Merkezi'nin acil hekimi Dr. Rahul Sharma, semptomların çoğu hasta için üç ila beş gün sürdüğünü söyledi.

'Bu hastaların çoğu, aşı olmadığında gördüğüm 10 ila 12 gün boyunca semptomlara sahip değil' dedi. Genel olarak, semptomların aşılılarda aşısızlara göre daha kısa ve daha hafif göründüğünü kaydetti.

Aşılı kişiler için, acil servis veya hastanede kalış süreleri de genellikle daha kısadır.

Dünya Varyant Etkisinde

Dünya Varyant Etkisinde

Son bir hafta içinde dünya genelinde yaklaşık 22 milyon yeni Covid-19 vakası kayıtlara geçerken virüs nedeniyle 59 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Covid-19'un Alfa, Beta, Gamma, Delta, Lambda ve Mu varyantlarının hepsinin küresel çapta varlığının azaldığı, Omicron'un ise kendinden önceki varyantların neredeyse tamamen yerini aldığı kaydedildi.

İnfluenza Verilerinin Paylaşımı Küresel İnsiyatifi'nin (GISAID) son bir ayda dünyadan topladığı 433 bin 223 pozitif Covid-19 numunesinin yüzde 93'ünün Omicron, yüzde 6,7'sinin Delta ve geri kalanların da diğer varyantlara ait olduğu belirtildi.

Bu rakamlarla birlikte Covid-19'un küresel yayılımının Omicron üzerinden nitelendirildiği vurgulandı.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın