Görüş Bildir
Haberler
Ombre Saç Nasıl Yapılır?

Ombre Saç Nasıl Yapılır?

Kadın ve Hayat
26.09.2014 - 21:29 Son Güncelleme: 26.09.2014 - 21:52

Ombre Saç Nasıl Yapılır?

Son günlerde her yerde bunu duyuyoruz. Ombre ombre ombre! Ombre saçlar, makyajlar, ayakkabılar ve gömlekler bunlardan sadece bazıları. Aslında yıllardır bir çok ünlü isim tarafından kullanılan dipleri koyu uçları açık saçlar ombre trend sayesinde ilgi toplamaya başladı. Hem doğallığı hem kullanışlılığı açısından oldukça başarılı olan ombre saç renkleri moda olmanın dışında ayrıca sevildi ve sahiplenildi. Peki ombre saçlara nasıl kavuşuruz? Ombre saç nasıl yapılır? Evde ombre saç nasıl yapılır? Aklınızda bu gibi sorular dolanıyorsa doğru yerdesiniz.

Eğer saçlarınız omuzlarınızın üzerindeyse ombre renkler için bir kuaföre gitmenizi öneririz. Evde ombre renkleri elde etmek çok zor değildir fakat kısa saçlarda bu işlem biraz yorucu olabilir. Boyayı sürdüğünüz yerleri görememeniz saç diplerinize boya değirmenize neden olabilir. Ombre saç renkleri için kullanılan boyalar genelde açık renkli olduğu için saç diplerinizde hoş durmayacağının garantisini verebiliriz.

Ombre saç nasıl yapılır?

Ombre saçlara kavuşmak için 2 seçeneğiniz bulunuyor. Biri kuaföre gitmek diğeri ise evde kendi kendinize yapmak. Bu konuda kendinize güvenemiyorsanız mutlaka bir uzmandan yardım almanızı öneririz. Daha önce saç boyaları ile ufak bir deneyim yaşadıysanız evde ombre renk geçişlerini yakalamanız çok zor olmayacaktır.

Evde veya kuaförde ombre saçın nasıl yapıldığını gelin birlikte inceleyelim.

Kuaförde ombre saç nasıl yapılır?

♥ Sadece uçlar

Eğer saç renginiz çok koyu değil ise sadece uçlara renk vermek yeterli olacaktır. Açık saç renklerine sahip kişiler bu konuda daha avantajlıdır.

♥ Komple boya

Saç renginiz koyu ise ve siz uçlara çok açık bir renk istiyorsanız kuaförünüzün saçlarınızın diplerini de boyaması gerekecektir. Eğer illa diplerinizi boyatmak istemiyorsanız uçlarınıza biraz daha koyu bir renk seçebilirsiniz.

Evde Ombre saç nasıl yapılır?

Evde ombre saç yapmak için bir kaç seçeneğiniz bulunuyor. Artık tüm boyalara ve setlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Eğer el becerinize ve yeteneğinize güveniyorsanız evde ombre saç yapmak çocuk oyuncağı olacaktır.

♥ Evde hazır ombre boya setlerini kullanarak

Hemen hemen bütün kozmetik mağazalarında hazır ombre boya setleri bulabilirsiniz. Bir çok hazır boya markası ombre setlerini hazırladılar. Tıpkı hazır röfle veya balyaj setleri gibi tüm ihtiyaç duyacağınız malzemeleri bir arada bulabilirsiniz. Hazır ombre setlerinin bir çok rengi bulunuyor. Sarıdan tutunda kızıla kadar bir çok ombre renkleri bulmak mümkün. Ombre boya setleri genellikle dip ve uç renkleri olmak üzre iki farklı boya içerirler.

♥ Evde hazır boya kullanarak

Saç renginizden 3 ton açık olan bir saç boyası ile sadece saçlarınızın uçlarını boyayarak ombre renkler elde edebilirsiniz. Saç uçlarınıza uyguladığınız boyayı tarayarak saç uçlarınıza iyice yedirmeye özen gösterin.

♥ Evde açıcı (oriel) kullanarak

En etkili sonuca ulaşmak için saç açıcılardan yardım almalısınız. Saçlarınızı tutam tutam ayırıp krepe atın ve uçlarda kalan krepesiz saçlara açıcı sürüp alüminyum folyo ile paketleyin. Ara ara kontrol edin ve istediğiniz renge geldiğinde saçlarınızı yıkayın.

Kaynak: http://www.kadinvehayat.net/ombre-sac...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın