Görüş Bildir
Haberler
Olumsuz Düşüncelere Kış Kış Demenizi Sağlayacak 7 Yöntem

Olumsuz Düşüncelere Kış Kış Demenizi Sağlayacak 7 Yöntem

Her ne derseniz deyin olumsuz düşüncelerle başa çıkmak için ihtiyacınız olan en önemli şey zihinsel olarak güçlü olmaktır. Olumsuz düşüncelerden tamamen kaçamazsınız. Sadece onlara bir süreliğine kış kış diyebilirsiniz. Olumsuz düşünceler hayatta karşınıza çıkan ve hissettiğiniz güvensizliklerin sonucudur. Bu nedenle onlardan olabildiğince kaçmak yerine onlarla başa çıkmayı öğrenmek gerekir.

Her insan için olumsuz düşüncenin tanımı farklıdır. Bazı insanlar için geçmiş başarısızlıklar bir problemdir. Çünkü geçmişte başarısızlık elde etmiş olan insanlar yeni başarısızlıkları göze alamazlar. Bu sadece çok basit bir örnektir. Olumsuz düşüncelerin kökeni mutlaka hayatınızda bir yerlerde iz bırakmış bir şeylerdir. Öncelikle onların peşinden gitmeyi düşünebilirsiniz.

Ancak, olumsuz düşünceler vücudunuza bir hastalık gibi zarar verirler. Sizi kolayca depresyonun içerisine çekebilirler. Daha sonra tüm enerjini burada tüketerek bir anlamda sizi yok olmanın eşiğine getirmiş olurlar. Bu durumda kendinizi kurtarmanın en kolay yolu sürekli çabayı ve irade gücünü kullanarak onlarla savaşmaktır. Bu sayede kendinizi geliştirerek hayatındaki mutluluğu yeniden kazanmayı başarabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nedeni Belirlemelisiniz

1. Nedeni Belirlemelisiniz

Bir problemi çözmek istiyorsanız elbette ilk olarak onu ortaya çıkartan nedenin farkında olmalısınız. Aynı şey olumsuz düşünceler için geçerlidir. Olumsuz düşüncelerin temel sebeplerini belirlerseniz onlarla başa çıkma konusunda çok daha sağlıklı adımlar atabilirsiniz. En azından ne yapacağınızı bilirsiniz ve buna uygun olarak hareket edersiniz.

Bir şeyde başarısız olacağınızı hissettiğiniz zaman ilk yapmanız gereken o hissi ortadan kaldırmak olmaktır. Bunu yapabilmek için sıkı çalışmanız gerekir. Başarısızlık şansınız azalmaya başladıkça doğru yolda olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Kendiniz yeterince güvendiğiniz zaman zihniniz olumsuz düşünmenin kendisini engellemeye başlayacaktır.

Tebrikler! Güzel bir başlangıç yapmış durumdasınız. Bazen geçmişte yaşanan kötü deneyimler nedeniyle olumsuz düşüncelere sahip olabilirsiniz. Her fırsatta yeni bir başlangıç yapabilmek bu nedenle çok önemlidir. Geçmişinizi sürekli yanınızda dolaştırmak gereksizdir. Siz geçmişteki kişi değilsiniz. Zamanla gelişim göstermiş birisiniz. En önemlisi zaman içerisinde kendinizi değiştirmiş durumda olmalısınız.

  • Artık geçmişte yaptığınız hataları tekrar etmeyecek kadar deneyimli durumdasınız.

  • Geçmişin kötü deneyimlerinden kurtulmuş durumdasınız.

  • Yeni bir başlangıç yapmaya hazırsınız.

2. Olumsuz İnsanlardan Uzak Durmalısınız

2. Olumsuz İnsanlardan Uzak Durmalısınız

Olumsuz insanlar hayatta üreteceğiniz her çözüme bir sorun bulabilecek insanlardır. Bu tür insanlardan uzak durmanız gerekmektedir. En azından onlardan mümkün olduğunca kaçınmalı ve hatta yeri geldiğinde onlara 'kış kış' demelisiniz. Bu insanlar sizden habersiz bir biçimde beyninize olumsuz düşüncelerin tohumlarını serpiştirmeyi başarabilirler. Onlara bu fırsatı vermemelisiniz.

Bu tür insanlar genel olarak kendi yapamayacakları şeyleri göz önünde bulundurarak size bir şeyleri yapamayacaklarını söylerler. Bunu yaptıkları zaman sizin kendinize olan güveninizi olumsuz yönde etkilerler. Üstelik size güvenmediklerini açık bir şekilde belli etmiş olurlar. Bu zihniyetten olabildiğince uzak durmanız gerekir. Birinin bir şeyi yaparken başarısız olması demek sizin başarısız olacağınız anlamına gelmez.

Olumsuz insanların bir diğer ortak özelliği ise hayatta asla herhangi bir başarıya ulaşamamış olmalarıdır. Bu nedenle başkalarının kazanamayacağından çok emindirler. Size bir şeyi yapmamanız için nedenler sıralayan insanları dinlerken ne demek istediklerini iyi anlamalısınız. Eğer bir şeyi yapamayacağınızı belirtmek için onlarca neden sıralayan biriyle karşılaşırsanız yolunuzu mutlaka değiştirmelisiniz.

3. Kıyaslamalara Son Vermelisiniz

3. Kıyaslamalara Son Vermelisiniz

Kıyaslamalar hiçbir zaman yararınıza olmaz. Çünkü birisiyle kendinizi kıyasladığınız zaman genelde olumsuz yanlarınızı düşünürsünüz. Bu terazinin bir yanının her zaman sizi eksik göstermesiyle sonuçlanır. Bu durumda kolayca kendinizi depresyona sokabilirsiniz. Kendinizi geride hissedersiniz ve asla istediğiniz konuma ulaşmayı başaramazsınız. Başarının sizin için lüks olduğunu düşünürsünüz.

Her insanın kendine ait bir zaman çizelgesi vardır. Kendinizi diğer insanlarla karşılaştırmayı bir kenara bırakmalısınız. Biriniz 30 yaşında iş bulabilirken bir diğeriniz henüz 20 yaşında iş bulabilirsiniz. Vaktiniz geldiğinde hak ettiğiniz şeyi elde edersiniz. Bunun için sabırlı olmanız gerekmektedir. Başkalarının başarılarına odaklanmak yerine kendi başarılarınıza odaklanmalısınız.

Başarılı olmak ve olumsuz düşüncelerden kendinizi uzak tutmak istiyorsanız işinize ve hedeflerinize odaklı bir şekilde hareket etmelisiniz. Başkalarını kopyalarsanız hiçbir başarı elde edemezsiniz. Ancak başkalarından öğrenmeye devam edebilir ve kendinizi geliştirmek üzere çalışmalarınıza devam etmelisiniz. Zamanı geldiğinde hak ettiğiniz değeri elde edersiniz. Bu nedenle rekabeti önemsemelisiniz.

4. Denemekten Korkmamalısınız

4. Denemekten Korkmamalısınız

Her insan yeni bir şeyler denemekten korkar çünkü işin ucunda kaybetme korkusu diye bir şey vardır. İnsanların çoğu başarının kendileri için olmadığını çoktan kabul etmiş durumdadırlar. Yapamadıkları şeyleri kendi kaderleri gibi yorumlayarak yollarına devam etmektedirler. Bu nedenle hiçbir zaman yarışın içinde olamazlar. Çünkü kendilerinin olumsuzluğa bulamış durumdadırlar.

İnsanlar başarılı olan insanların bir dönem kendileri gibi olduklarını maalesef kabul etmemektedirler. Bugün başarılı olan insanlar geçmişte sizinle aynı durumdadırlar. Onları senden ayıran en önemli özellik senden çok daha hırslı olmalarıdır. Hayallerinden vazgeçmemişlerdir. Bugün bulundukları yerde olabilmek için ekstra çaba göstermişlerdir.

Olumsuz düşüncelerin sebebi bir şeyi düşünmeye devam etmektir. Bir konuda asla harekete geçmezler çünkü bu olumsuz düşünceler harekete geçmelerine asla izin vermezler. Bu nedenle denemekten asla korkmamanız gerekir. Çünkü bir şeye başladığınız zaman kaybedecek bir şeyiniz yoktur. Denemek önünde duran tek seçenektir.

5. Güzel Zamanları Düşünmelisiniz

5. Güzel Zamanları Düşünmelisiniz

Olumsuz düşüncelerle sarılı bir hayatınız varsa mutlaka hayatınızdaki tüm güzel zamanları düşünmek gibi bir alışkanlığa sahip olmalısınız. Kendinizle gurur duyduğunuz zaman moraliniz hemen tavan yapacaktır. Bu durumda kendinizi üzme olasılığınız çok daha düşük olacaktır. Ayrıca moralinizi bozmak için ekstra çaba gerekecektir. Genel geçer olan olumsuz düşünceler sizi etkilemeyi başaramazlar.

Gerçekten mutlu olduğunuz bir zamanı düşünmeniz yeterli olacaktır. O zaman ne yaptığınızı aklınıza getirmelisiniz. Aynı anda hem mutlu hem de depresyonda olmanız mümkün değildir. Bu basit ama kullanışlı yöntem sayesinde zihninizi olumsuz düşüncelerden uzaklaştırabilir ve kendinize olan güveninizi geri kazanmayı başarabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arkadaşlarınızla Görüşmelisiniz

6. Arkadaşlarınızla Görüşmelisiniz

Olumsuz düşüncelerle uğraşırken gerçekleştirdiğimiz en yaygın tepki kendimizi dış dünyaya kapatmaktır. Ancak, gerçekten olumsuz düşüncelerle uğraşmak istiyorsanız tam tersini yapmanız gerekmektedir. Mümkünse arkadaşlarınızı aramalı ve onlarla konuşmaya çalışmalısınız. Bunu yaparken kendi durumunuz hakkında değil onlar hakkında konuşmaya çalışmalısınız.

Arkadaşlarınızla vakit geçirmelisiniz ve eğlenmeye çalışmalısınız. En sevdiğiniz mekanları ziyaret etmeli, bir film izlemeli veya eski zamanları hatırlatacak konuşmalar yapmalısınız. Bu sizin zihninizin yenilenmesini sağlayacak ve olumsuz düşünceleri ortadan kaldıracaktır. Yeni bir başlangıca ihtiyacınız varsa arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz. Kendi problemleriniz yerine onların problemlerine çözüm bulmaya çalışabilirsiniz.

7. Dinlenmelisiniz

7. Dinlenmelisiniz

Her zaman maksimum efor ile hareket etmeniz mümkün olmaz. Olumsuz düşüncelerin kökeninde çoğu zaman bir senaryo veya yaşanmış bir durum vardır. Sürekli bunu düşünerek hareket ettiğiniz için artık onların yer edinmesine neden olmuş olursunuz. Bu nedenle, bazen durum çok kötü olmasa bile onu kendi elimizle çok daha kötüymüş gibi gösteririz. Bu hepimizin karşılaşabileceği çok ciddi bir problemdir.

Olumsuz düşüncelerle uğraşmak istiyorsanız zaman zaman kendinizi kenara çekmeli ve onlara 'kış kış' demek yerine kendinizi onlardan uzaklaştırmalısınız. Birkaç günlük dinlenme süreci size iyi gelecektir. Kendinize zaman tanıdığınız zaman asıl sorunun başlangıçtaki kadar büyük olmadığını fark edersiniz. Bunu fark ettiğiniz zaman zihninizde oluşan olumsuz düşünceler bir bir yok olmaya başlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın