Görüş Bildir
Haberler
Ölmeden Önce Yapılacaklar Listeni Hazırla: Denemen Gereken Ağız Sulandıracak 10 Yemek

etiket Ölmeden Önce Yapılacaklar Listeni Hazırla: Denemen Gereken Ağız Sulandıracak 10 Yemek

Radlands
15.10.2023 - 19:03

Sana mükemmel lezzette bir yemek listesiyle geldik! Her maddede ölmeden önce mutlaka tadına bakman gereken yemekleri sıraladık. Tabii bu listenin herkes için değişebilir nitelikte olduğunu da vurgulamış olalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kobe Bifteği

1. Kobe Bifteği

Dünyanın en pahalı bifteği olarak da bilinen Kobe bifteğini denemeden ölmek istemezdiniz. Bu biftek için sığırlar özel olarak besleniyor ve pişirme süreci de çok uğraşlı.

2. Çin Ördek Pancake

2. Çin Ördek Pancake

Bu tarifte ördek eti özel olarak pişiriliyor ve ardından ince kreplerle servis ediliyor. Bu yemeğin en can alıcı kısmı ise hazırlanan özel soslar ile ördek etinin süslenmesi.

3. Japon Wagyu Sushi

3. Japon Wagyu Sushi

Wagyu sığırının eti ile yapılan bu sushi, ince dilimlerin kesilip sushi pirincinin üstüne koyulmasıyla hazırlanıyor. Sushi sevmiyorsanız da bu lezzeti mutlaka denemeniz gerek!

4. İtalyan Trüf Mantarlı Risotto

4. İtalyan Trüf Mantarlı Risotto

Kremsi kıvamda bir risotto ve trüf mantarı ile mucizeler yaratılabileceğinin kanıtı kesinlikle bu yemek!

5. Türk İskender Kebabı

5. Türk İskender Kebabı

Hep yurt dışından tarifler paylaşacak değiliz ya! Zaten iskenderi tatmamış olan yoktur diye düşünüyoruz. Bu madde en yakın zamanda iskender yemeyi size hatırlatmak için bir uyarı olsun. 😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İspanyol Paella Valenciana

6. İspanyol Paella Valenciana

Valensiya bölgesine özgü bu yemek ilk görünüşte bazıları için iştah açıcı gelmeyebilir, kabul ediyoruz. Ama tadına baktığınızda 'İyi ki görüntüsüne aldanıp denememezlik yapmamışım!' dedirtecek türden.

7. Japon Tempura

7. Japon Tempura

Eğer kızartma seviyorsanız tempurayı sevmeme gibi bir ihtimaliniz yok! Deniz ürünleri ve sebzeler çıtır çıtır kızartılarak servis ediliyor.

8. Arjantin Empanadas

8. Arjantin Empanadas

Çi börek seviyorsanız empanada sevmemeniz için pek bir sebebiniz yok. 😅 Hamur içine genellikle et veya sebze doldurularak hazırlanıyor.

9. Kore Bulgog

9. Kore Bulgog

Marine edilmiş dana eti ve sebzelerin birlikte ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan bulgogi, genellikle sarımsaklı soya sosu ile birlikte servis ediliyor. Sarımsaklı bir sosun kötü olmasının imkanı yok zaten! 😋

10. Vietnam Bánh Mì

10. Vietnam Bánh Mì

Tüm bu şaşalı yemeklerden sonra sona sandviç sakladık! Tabii bu sandviç öyle sıradan bir sandviç değil. Taze ekmek üzerine marine edilmiş et, taze sebzeler ve acı biberle yapılan banh mi, her gün yemek isteyeceğiniz türden bir lezzet!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
5
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın