Görüş Bildir
Haberler
TV
Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 10 Dizi

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 10 Dizi

Iago Aspas
27.07.2015 - 09:31 Son Güncelleme: 28.07.2015 - 12:37

Über Süper Öyle Böyle Değil Bu Diziler

80'lerin ordasında doğan bir arkadaşınız olarak sizlere, 'kendi meşrebimce' bir liste hazırlayıp ''Bak ben bunları çok seviyorum, sen de sev.'' demek istedim.

Türk dizilerinin de yeri ayrı ancak bu listede, pek çoğunuzun bildiği diziler olduğu gibi, daha önce izlemediğiniz diziler de bulacaksınız. Ben bu listeyi yaparken çok eğlendim, umarım sizler de eğlenirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Doctor Who

10. Doctor Who

2005 yılından bu yana yayınlanmasına rağmen IMDB'den aldığı 8.9'luk oy oranı, hala değişmedi. Bu da dizinin kalitesinin hiç düşmediğini ve izleyicini kendisine çok bağladığını gösteriyor.

Bol bol bilimkurgu, epey ingiliz aksanı, komik öğeler ve uzaylılar içeren bir dizi izlemek istiyorsanız, Doctor Who, tam size göre.

http://www.imdb.com/title/tt0436992/

9. House M.D.

9. House M.D.

Bu dizinin bende yeri farklıdır. Hem Gregor House karakterinin orjinalliği hem de 'az da olsa' bir şeyler öğretmesi. Takibi için tıbbi bilgi şart sanki. Ben bazı hastalık isimlerini gakkuru gukkuru diyerek geçiyordum fakat anlayarak izlemeyi isterdim. 2004 yılında başlayıp 8 sezon süren, dolayısıyla da 2012 yılında aramızdan ayrılan bir dizidir.

http://www.imdb.com/title/tt0412142/

Not: Hugh Laurie abimizin sesi de çok güzeldir. Onu da dinleyin derim. Ben size bir örnek vereyim.

https://www.youtube.com/watch?v=EE7FHPPCCRA

8. Dexter

8. Dexter

Morganlar'ın seri katil olanı. Bebek yüzlü, sevimli mi sevimli, denişik bir karakter. Biten dizilerden. Sonlara doğru Lost ile çekişir şekilde bozmuş olsa da Michael C. Hall'un karakteri oynayışı ve özellikle performansını gösterirken kendinden geçmesi, ''Ulan bize de böyle bir katil lazım hıamınnaa'' diye iç geçirtir.

2006'da başlayan Dexter, 2013 yılında 8.9 ortalama ile bitti.

http://www.imdb.com/title/tt0773262/

7. Rome

7. Rome

Spartacus'ten sonra 'ilaç' gibi gelmese de en azından neredeyse aynı havayı soluttuğu için, 'öylesine' başlayıp iki sezonda bitince boşluğa düşüren dizilerden. İki sezon olur mu yahu böyle bir dizi?!

Titus Pullo.. Herkese lazım bir arkadaş.

http://www.imdb.com/title/tt0384766/

6. Twin Peaks

6. Twin Peaks

Clementine'i hatırlayan bu diziyi de hatırlayabilir. Çocukluğumuzun katilleri bunlar. David Lynch'in elinin değdiği en iyi işlerden. İzlemeyen bulsun etsin izlesin. Hem gerilir hem de gayet keyifli zaman geçirir.

Dikkat, bu dizi de Rome gibi sadece iki sezon.. Tadı damağınızda kalabilir.

http://www.imdb.com/title/tt0098936/

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sherlock

5. Sherlock

Evet Benedict çok yakışıklı kızlar. Tamam. Susun lütfen.

Neyse, daha fazla yazmak istemiyorum........

http://www.imdb.com/title/tt1475582/

4. Fargo

4. Fargo

Önce filmini izlemeniz gereken dizilerden biri. Mini dizi. Tek sezon. Uzun soluklu bir film izliyormuşcasına hissettiriyor. Sherlock'tan ya da YüzüklerinEfendisi'nden tanıdığımız Martin Freeman abimiz, burada da döktürüyor.

Not: İkinci sezonu da geliyor bu arada. Ben tek sezon diye bahsettim ancak sizler bu diziyi izlemeye karar verdiğinizde hala yeni sezonu yayınlanmamış olma ihtimali yüksek.

http://www.imdb.com/title/tt2802850/

3. Arrested Development

3. Arrested Development

Bana kalırsa gelmiş geçmiş en iyi komedi dizisi. Bölümleri Acun'un reklam aralarından kısa. Keyifle izleyebilmemiz için bize 5 sezon sunmuşlar. İzleyiniz efendim ve hatta yakın arkadaşlarınızla birlikte izleyiniz.

http://www.imdb.com/title/tt0367279/

2. The Wire

2. The Wire

Hangi diziyi izliyordum bilmiyorum, sezon arası oldu. Bu diziyi izleyeyim dedim boşluk dolsun diye.. Ama öyle iyi bir dizi çıktı ki; gelmiş geçmiş en sağlam dizilerden biri haline geldi benim için. Gerçekten onlarca dizi izledim ama hiçbiri The Wire kadar komplike bir hikayeye dönüşmedi. Sezonlar ilerledikçe karakterler değişti, olan çete savaşlarından çıktı; bir şehrin hikayesine döndü.

İzlemeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Var ise, sesini çıkarmasın, biz ş'aapmıcaz, izlesin!

Nazarımda the Sopranos'tan daha iyidir.

http://www.imdb.com/title/tt0306414/

1. Bonus

1. Bonus

Son satırı ayıramadım. Bir sürü dizi var, resimde mesela gözüken; Breaking Bad (listeye yazacaktım ama zaten çok popüler olduğundan yazmayayım dedim), The Walkind Dead (Fear of the walking Dead olarak spin off'u Ağustos ayında yayınlanmaya başlayacak), Chicago Fire (Chicago P.D. şeklinde spin off'u yayınlandı),  The Office (Mükemmeldir), Two and Half Man, Friends, The Simpsons...

Bitmez arkadaş bitmez.

Siz yukarıdakileri izleyin, ''Bitti len bunlar'' derseniz devamını yazarım yine sizin için.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0