Görüş Bildir
Haberler
Olayların Şiddetlendiği Kazakistan'da Türkler de Mahsur Kaldı

Olayların Şiddetlendiği Kazakistan'da Türkler de Mahsur Kaldı

Hükümetin istifasıyla sonuçlanan olaylardan sonra Kazakistan'da yaşayan Türk vatandaşları için girişimlerde bulunuluyor. Nur-Sultan Büyükelçiliği, bölgede bulunan vatandaşlar için telefon numaraları yayınlarken, mahsur kalanlar için de hava yolu ile tahliye planları yapılıyor. Kazakistan'da mahsur kalanlar arasında THY çalışanları ve üst düzey yöneticileri de bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayların önünün alınamadığı Kazakistan’da Nur-Sultan Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarının resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaları takip etmelerini istedi, ayrıca kalabalık yerlerden uzak durulması çağırısı yaptı.

Büyükelçilik ayrıca Almatı ve Aktau’da bulunan vatandaşlar için irtibat numaraları yayınladı, konsolosluk çağırı merkezinin numarasını paylaştı.

Göstericilerin denetimi ele geçirmeye çalıştığı Almaatı Havalimanı’nda ve kent merkezindeki otellerde mahsur kalanları tahliye etmek için de planlar yapıldığı öğrenildi.

Bölgede mahsur kalanlar arasında THY İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY çalışanları ve yakınlarının da bulunduğu belirtiliyor. Mahsur kalanların kurtarılması için hem kargo uçaklarının hem de komşu ülkelerden kaldırılacak yolcu uçaklarının devreye sokulması bekleniyor.

Ülkede neler oluyor?

Ülkede neler oluyor?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pazar günü ülkede LPG’ye uygulanan tavan fiyat politikasının rafa kalkmasıyla ülkede çok yoğun kullanılan LPG fiyatlarının artması ülkede tepki çekmişti.

Ülkenin bazı kentlerinde göstericiler sokağa çıkarken hükümetin istifa etmesi ve bunun Cumhurbaşkanı Cömert Tohayev tarafından kabul edilmesi tepkileri dindirmedi.

Pazar gününden beri göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ederken, 8 polis ve askerin çatışmalarda yaşamını yitirdiği duyuruldu. Rusya ve Ermenistan’ın da bünyesinde olduğu Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü, bölgeye barış gücü gönderme kararı aldı.

KGAÖ Kazakistan'a asker gönderdi

KGAÖ Kazakistan'a asker gönderdi

Devlet Başkanı Kasım Comert Tokayev’in isteği üzerine, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkede şiddet olaylarına dönüşen protestoların bastırılmasına yardım etmek için asker gönderdi. 

KGAÖ yetkilileri, barış gücünün Kazakistan’daki ana görevinin devlet ve ordu tesislerini korumak olduğunu söyledi.

Barış gücü içerisinde Rusya, Belarus, Ermenistan, Tacikistan ve Kırgızistan askerlerinin yer aldığı belirtiliyor.

AFP'nin aktardığı habere göre, Kazakistan'daki protestocularla yaşanan çatışmalarda 12 güvenlik görevlisinin yaşamını kaybettiği belirtildi. 353 görevlinin de yaralı olduğu aktarıldı. 

Sözcü ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
5
3
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Akalp

Bizdeki "yetmez amma eveth" diyenleri gördükçe savaşçı, mücadeleci, zincir vurulamayan Türk kanı nerede diye merak ediyordum. Kazakistan'daymış meğer. Benzin... Devamını Gör

Charlie Brown

bize kol girse gene tık olmaz

Merve Çabuk

Bu nasıl bir başlık Kazakistan halkı da Türk mahsur kalan Türkiye’ye Cumhuriyeti vatandaşları denilmesi gerekiyor

Tek Ton

lpg yüzünden ülke iç savaşa sürüklendi hee canım hee putinin açıklamalarını neden yayınlamıyorsunuz?Adam size yardım ederim ama Ruscayı ana diliniz yapacaksı... Devamını Gör