Görüş Bildir
Haberler
Okula Giderken Kolayca Uygulayabileceğiniz Çok Havalı 15 Saç Modeli

etiket Okula Giderken Kolayca Uygulayabileceğiniz Çok Havalı 15 Saç Modeli

Fulin
18.09.2016 - 01:12

Yaz rehaveti bitiyor, okullar açılıyor. Erken kalkılan; okul-ev-sosyal hayat üçlüsünün tek güne sığdırıldığı okul döneminde görünümüne dikkat eden kızlar için en basit ve popüler saç modellerini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yarım Topuz

1. Yarım Topuz

Son dönemin en popüler modelini uygulamak da çok kolay. Ayırdığınız saçlarınızı lastik ya da tel tokayla topuz yapabilirsiniz. Daha havalı bir görünüm için küçük bir lastikle yarım topladığınız saçlarınızı biraz krepe yapın ve kendi etrafında döndürerek tel tokalarla tutturun.

2. Yarım Örgü

2. Yarım Örgü

Yarım topuz sıktı diyenler için yeni trend tarım örgüler. İster düz, ister taç şeklinde, 5 dakikada yapıp çıkılabilecek bir model.

3. Plaj ya da Deniz Tuzu Dalgası

3. Plaj ya da Deniz Tuzu Dalgası

Kim demiş plaj dalgası yaza özel diye? Okulda bukle bukle maşalı, yapılı saçlar oldukça abartılı görünür. Oysa bu dalgalar çok doğal ve yapması da çok kolay. Nemli saçlarınıza deniz spreyi sıkıp burgu burgu yaparak, elinizle şekil vererek kurutun; hepsi bu.

4. Pratik Maşa

4. Pratik Maşa

İlle de maşa dalgası diyenler için okulda da uygulanabilecek 5 dakikalık bir yöntem var. Atkuyruğu saçlarınızı tutamlara ayırıp maşalayın, daha sonra saçınızı açıp güzelce tarayarak dalgaları açın. Saçınız kolay bozulmuyorsa akşamdan da yapabilirsiniz.

5. Hollanda Örgüsü

5. Hollanda Örgüsü

Son dönemin en popüler saç modellerinden biri olan Hollanda örgüsü, klasik örgüden farklı olarak içe değil, dışa dönük ve bu da örgünün çok daha hacimli ve havalı görünmesini sağlıyor. Örgünün yapılışı normal örgü kadar basit; sadece iyice öğrenmek ve pratik yapmak gerekiyor. How To: Double Dutch Braid  gibi videoları izleyebilir ve bir yakınınızdan yardım alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Topuz Dalgası

6. Topuz Dalgası

İşte üşengeç insanlar için en pratik saç modeli. Akşam duştan sonra saçlarınızı kendi etrafında döndürerek topuz yapın ve uyuyun. Sabah saçlarınızı açtığınızda kendinden maşalı gibi duran saçlarınız olacak. Kıvırcıklık seviyesini artırmak için birkaç topuz da yapabilirsiniz. Püf noktası saçları ortadan değil, fotoğraftaki gibi enlemesine ayırmak (çünkü dikey ayırdığınız saçlarınızı açtığınızda iki parça kalacaktır) ve kolay yağlanan saçlarınız varsa tepeden değil, daha aşağıdan gevşek topuz yapmak.

7. Atkuyruğu

7. Atkuyruğu

Bizim yaptığımız atkuyrukları hiçbir zaman ünlülerinki gibi olmuyor. Elbette onlar tonlarca saç eklentisi ve şekillendirici kullanıyor; yine de abartılı olmadan havalı atkuyruğu yapabilmek mümkün. İki saç lastiğini peş peşe takarak, saçınızdan bir tutamı toka olarak kullanarak ve en önemlisi saçınızı topladıktan sonra gelişi güzel maşalayıp tarayarak güzel bir atkuyruğu elde edebilirsiniz.

8. Ev Topuzu

8. Ev Topuzu

Havalı bir ev topuzunu sokağa taşımak çok zordur, bir türlü evdeki gibi olmaz. Eğer saçlarınız yeterince uzunsa tepeden bir atkuyruğu yapar gibi toplayıp son aşamada saçınızı lastikten tamamen çıkarmayın kalan saçlarınızı gelişigüzel bu topuzun etrafında döndürüp tutturun. Ellerinizle topuzunuzu biraz dağıtarak, sağdan soldan saçlar çıkararak güzel bir model yakalayabilirsiniz.

9. Düzleştirici Dalgası

9. Düzleştirici Dalgası

Saç düzleştiricinizi ısıtın, 5 dakika boyunca saçınızın üst kısmından büyük tutamlar alıp maşa yapar gibi düzleştiriciye sarıp bırakın. Tüm saçınıza uygulamanıza gerek yok. Elinizle biraz dağıtın ve dilerseniz spreyle sabitleyin, hepsi bu.

10. Ekspres Maşa

10. Ekspres Maşa

Hiç zamanınız yoksa, çok üşeniyorsanız büyük boy bir maşa edinmenizde fayda var. Saçlarınızı sadece 2-3 tutama ayırıp maşalayabilirsiniz. Bu modeli fön fırçasıyla da yapabilirsiniz. Toplamda 3 dakikanızı alacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Taç ve Saç Bandı Modelleri

11. Taç ve Saç Bandı Modelleri

Saçınızı yıkayamadığınız, şekillendiremediğiniz durumlarda en büyük kurtarıcılar taçlar ve bandanalar. Biraz kuru şampuan ve taç; hayatı olmasa da günü kurtarır.

12. Hacimli Fön

12. Hacimli Fön

Kısa saçlıysanız çok şanslısınız. Saçlarınızı büyük bir fön fırçasıyla içeri dışarı karışık bir şekilde havalandırarak fönleyebilirsiniz.

13. Tek Taraf

13. Tek Taraf

İşte değişik ve basit bir model. Saçlarınızı bir tarafa atın ve ensenizde tel tokalarla sabitleyin.

14. Tokalar

14. Tokalar

Saçınızı yandan ayırıp son dönemin modası minimal ya da klasik tel tokalarla tutturabilirsiniz. İsterseniz saçınızın önündeki tutamı minik bir örgü yaparak da aynı modeli uygulayabilirsiniz.

15. Kakül ve Perçem

15. Kakül ve Perçem

Saçlarınızı tamamen topladığınızda yüzünüzü beğenmiyor ya da bebek saçlarla uğraşırken fenalık geçiriyorsanız, küçük dokunuşlarla yaptıracağınız bir kesim ile her saç modelini güzel gösterebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2917
1887
1374
1131
732
692
688
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın