Görüş Bildir
Haberler
Öğretmenim Canım Benim! Öğretmenler Odasındaki 13 Öğretmen Tipi

Öğretmenim Canım Benim! Öğretmenler Odasındaki 13 Öğretmen Tipi

Öykü Parlak
30.03.2018 - 12:59

Ne yapsak haklarını ödeyemeyiz onların. Kendi dertlerini unutup, bizim dertlerimize çare olmaya çalışırlar, öğrencileri söz konusu olduğu zaman dağlar kadar güçlü olurlar. Pek çok ortak özellikleri olsa da, öğretmenler odasına renk atan farklı farklı öğretmen tipleri var. Bugün onlara biraz yakından bakalım istedik. 🤗

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Katalogcu öğretmen

1. Katalogcu öğretmen

Öğretmen maaşları malum, insanı ikinci bir işte çalışmaya mecbur bırakıyor. Bu öğretmenlerimiz de, kendilerine bir iş kapısı bulmuş. Ortak özellikleri, bir insanla tanıştıkları an, ona hemen sattığı ürünlerin katalogunu vermeleridir. Bu katalog işine girince çıkmak da imkansız herhalde. Hepsi en az iki markanın ürününü satar. Avon, Tupperware, Amway, ne ararsanız onlarda bulabilirsiniz. Gel vatandaş gel!

2. Fıkracı öğretmen

Her gündeme ve her konuya dair bir fıkrası vardır. Tüm o fıkraları nasıl ezberlediği ise merak konusudur. En mutsuz anınızda bile sizi güldürmeyi başarabilir. Öğretmenler odasının neşe kaynağıdır.

3. Toruncu öğretmen

Torunlarına inanılmaz bir sevgi besler. Gördüğü her insana, torunlarının fotoğrafını gösterir. 'Bak ablası bak nasıl da bakıyor kameraya 😍😍' Aslında çocuk dümdüz duruyordur ama onun için torununun her hareketi mucize doludur.

4. Somurtkan öğretmen

Her zaman şikayet edeceği bir şeyler bulabilir. Hiçbir şeyden memnun olmaz. Eğitim sistemini eleştirir, maaşları eleştirir, hiçbir şey bulamasa, duvardaki boyayı eleştirir.

5. İdealist öğretmen

Onu öğretmenler odasında görmek biraz zordur aslında. Her anını öğrencilerine ayırır. Teneffüslerde bile, koridorlarda soru çözerken görülür. Öğretmenler arasındaki konulara hakim değildir. Sadece işini yapıp evine gitmek ister.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Siyaset meydanı öğretmen

78.media.tumblr.com

Her sabah okula en az yarım saat erken gelir. Gazetesini eline alıp köşesine çekilir. Gazetesini okuyup sakince oturacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Gazetedeki her haberi yüksek sesle okuyup, sizi de gündemin içine çekmek için elinden geleni yapar. Meclisteki gelişmeler. doların hali, ihalelerin takibi, emlak piyasası gibi konuların tümüne hakimdir ve hepsi hakkında bir söyleyeceği vardır. Sanki yıllardır kimse ona ne düşündüğünü sormamış gibi, coşkuyla ve heyecanla gündemi yorumlar.

7. Dizi yorumcusu öğretmen

Takip ettiği 19 tane dizi vardır. Aynı anda yayınlanan dizileri kaçırmamak için, bazılarını internetten izler. Ertesi gün okula geldiğinde, izlediği bölümün kritiğini yapmak için kankalarının yanına oturur ve şov başlar. Senaristi de eleştirir, oyuncuların performansını da değerlendirir. İzleyemediğiniz dizileri size özetler. Daha ne olsun!

8. Örgücü öğretmen

Vaktini boş geçirmekten hiç hoşlanmaz. Teneffüslerde, öğle aralarında, boş derslerinde, hep örgü örer. Atkılar, kazaklar, patikler havada uçuşur. Beğendiğiniz bir kazağı ona gösterdiğinizde, tıpkı anneniz gibi ' iki tane ip al ben örerim bu kazağı' diye yorum yapar. Candır, birtanedir.

9. Yemekteyiz öğretmen

Yanında her zaman, birkaç saklama kabı dolusu yiyecek vardır. Kısır yapmak için sürekli bahane arar ama aslında bahaneye de ihtiyacı yoktur. Sabah uyanması bile kısır yapmak için, börek yemek için yeterli bir sebeptir. Onunla arkadaş olursanız asla aç kalmazsınız ama şimdiden söyleyelim iki haftaya göbeğiniz çıkar.

10. Yoğun öğretmen

Hep meşguldür ve her zaman yetiştirmesi gereken işleri veya yetişmesi gereken bir yerler vardır. Öğretmenler odasındaki yüksek sesten ve kahkahalardan hiç hoşlanmaz. İnsanlara, gözleriyle 'lütfen artık susun' bakışları atar. Öğretmenler odasının en tenha, en köşe yeri her zaman onundur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tatilci öğretmen

Yeni bir yıla girer girmez, milli ve dini bayramların hangi günlere geldiğine bakar. O günler için tatil planları yapar. Üstelik bu planlara sizi de dahil eder. '23 Nisan'da Nevşehir turu var, yazıyorum seni de bak, 1 Mayıs'ta da Maşukiye'ye gidiyoruz, gelmezsen pişman olursun!' Peki :(

12. Öğretmenler odasının yerini unutan öğretmen

Muhtemelen sigara içtiği için, her teneffüs dışarı çıkıyordur ve bu yüzden öğretmenler odasına hiç uğramaz. İnsanlar onu görünce, yıllardır görmediği akrabasını görmüş gibi olur. Duyuruları en son o duyar, olaylardan en son onun haberi olur.

13. İzdivaç gönüllüsü öğretmen

Hayattaki yegane amacı, insanlar için kısmet bulmak ve onları evlendirmeye çalışmaktır. Bekar öğretmenlerin korkulu rüyası, genç oğlu olanlarınsa favorisidir. Kim kime uygun, kimin evlilik zamanı gelmiş, on saniyede anlar ve ona göre adımlarını planlar.

Hepsi de bizim canımızdır. İyi ki varsınız 😍❤️

Hepsi de bizim canımızdır. İyi ki varsınız 😍❤️
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
33
23
21
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın