Görüş Bildir
Haberler
Öğrendiğinizde Sizi Süper Modele Dönüştürecek, Spor ve Beslenme Üzerine 12 Kural

Öğrendiğinizde Sizi Süper Modele Dönüştürecek, Spor ve Beslenme Üzerine 12 Kural

Efe Tanay
09.03.2017 - 17:24

Sporun birbirinden farklı birçok branşını denemiş biri olarak bu uzun serüven süresince öğrendiğim en önemli adımları sizler için derledim. Bu yazıyı dikkatle uygulayan herkesin hayal ettiği sonuca ulaşabileceğine tereddütsüz eminim.

Efe Tanay

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doğru beslenme

2. Devamlılık

3. Kısa süreli sonuçlara aldanmayın

4. Doğal beslenin

5. Spor ile hayatınızı değiştirin

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Motivasyon

7. Kendinize hedefler koyun

7. Kendinize hedefler koyun

Kendinize gerçekçi ama bir o kadar da zorlayıcı hedefler koyun. Onlara odaklanın ve pes etmeden onları gerçekleştirmek için hırsla çalışın. Unutmayın her gün, her öğün sizi hedefinize taşıyan bir basamak!!!

Fitness ve uzun mesafe koşusu birbirinden çok zıt branşlardır. 42 kilometrelik maraton koşusunu 4 saat 27 dakikada tamamladım. İnce yapılı maratonculara kıyasla iri kabul edilebilecek bu vücuttan şimdilik daha fazlasını beklememek lazım.

8. Destek olun - Destek görün

8. Destek olun - Destek görün

Bu yaşam biçimini hayatınızın ayrılmaz bir parçası yapana dek düzenli olarak motivasyona ve desteğe ihtiyacınız olacaktır. Belki sizinle aynı yolda olan bir arkadaş, bir yaşam koçu veya bir antrenörün çok büyük faydasını göreceğinize eminim. 

Kendinize durmadan neden bu yola çıktığınızı hatırlatın.

9. Moralinizi bozmayın

9. Moralinizi bozmayın

Bütün bu süreç size zor gelecek belki ama hedefinize yaklaştıkça her şeyin bu çabalara deydiğini göreceksiniz. Herhangi bir sebeple ara verdiyseniz bile en mümkün zamanda tekrar aynı düzene geri dönün. Moralinizi bozmayın!

Bu fotoğrafım 5 yıl önce avukatlık yaptığım dönemden. Çok uzun süre spor yapmayıp sağlıksız beslendiğim bir dönemdi ama yeniden düzene geri döndüm.

10. Doğru antrenman

10. Doğru antrenman

Doğru beslenme ve düzenli aralıklarla antrenmandan sonra gelen en önemli şey doğru şekilde antrenman yapmak. Antrenman şekliniz seviyenize ve ulaşmak istediğiniz hedefe göre değişir ama genel bir kural yazmak gerekirse; kilo vermek isteyenlerin kardiyo ağırlıklı 1 saatlik antrenmanlar yapması doğru olacaktır. Kas yapmak isteyenlerin ise her antrenmanda 2 ayrı kas grubu belirleyip bunların her biri için 4 set 4er tekrardan ağırlık çalışması en ideali.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dinlenme ve bol sıvı tüketimi

12. Sağlıksız atıştırmalara son verin ve koşun

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın