Görüş Bildir
Haberler
Öğrenciliğini Anlat, İş Hayatının Nasıl Olacağını Söyleyelim!

Öğrenciliğini Anlat, İş Hayatının Nasıl Olacağını Söyleyelim!

'Bir insan öğrenciliğinde nasılsa, iş hayatında da odur' :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Okumayı ne kadar sürede söktün?

2. Sınavlara nasıl hazırlanıyordun?

3. Sınıf düzeninde genelde hangi noktadaki sıraları tercih ederdin?

3. Sınıf düzeninde genelde hangi noktadaki sıraları tercih ederdin?

4. Arkadaş grubun nasıldı?

5. Öğrenciliği en çekilmez hale getiren şey sence hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki öğrenciliği en güzel kılan şey ne?

7. Peki hangi dönemde öğrenci olmak?

8. Son olarak öğrenciliğini özetlemeni istersek, seni en iyi hangisi anlatırdı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen dakik biri olacaksın!

Sen dakik biri olacaksın!

Öğrenciyken de sabahları erken kalkmaya alışkındın, iş hayatında da daha tan yeri ağarınca bile kalkmaktan gocunmazsın. Çünkü bekletilmenin ne kadar iğrenç bir şey olduğunu bildiğin için geç kalmak da istemiyorsun. Bu nedenle ödevlerini zamanında yapma veya teslim etme sorumluluğunun farkındasın. Hatta o kadar dakiksin ki neredeyse saplantı derecesinde.

Ofiste bütün gün yan gelip yatacaksın!

Tabii ki iş hayatın sürekli böyle geçecek diye bir şey yok. Ancak öğrenciliğinde de fazla sıkıya gelemeyenler, iş hayatında bir süre afallıyor. Ne bir iş bölümü ve de paylaşımı almak için heveskâr davranırlar ne de o işi öğrenmek için isteklidirler... Ne yapacağını bilmedikten sonra ha ofise gelip oturmuşsun, ha evinde pineklemişsin ne fark eder. Hani basmakalıp ofis tiplemeleri vardır ya masasında bilgisayarına gömülmüş gözüküp aslında boş boş vakit öldürenler, işte sen de biraz öylesin. Bu demek değil ki hayatının geri kalanı boyunca bu çizgide olacaksın. İnsanıın bazen hayatta aşması gereken eşikler oluyor. İşte o eşiğin ne zaman ve ne şekilde geleceğini bilemezsin. Hatta bazen çoktan geçtiğinin farkında bile olmazsın. İşte o zaman kendinde nelerin değiştiğini göreceksin. 'Evet, tembellik etme de bir e-postlarını check et bakalım!' ;)

Çok çabuk sıkılacaksın!

Derste sürekli teneffüsü kastederek 'kaç dakika var?' diye insanları darlayan öğrenci misali, iş yerinde de mesai saatinin bitimini kovalayacaksın. Haklısın rutinin olduğu çoğu şey son derece sıkıcıdır, fakat bu rutin, hayatını şekillendirecek etkiye sahipse bunu benimsemeye çalışırız. Sonuçta 'iş' dediğin şey hayatın ta kendisidir aslında. Hatta hayat, işlerden oluşmuştur. İşinin olmadığı noktada hayatın içinden kopmaya başlarsın. Senin için iş, Esenler Otogarı'ndan farksız; binlerce çeşit insanı bir çatı altında toplayan bir hayattır ve bolca şikâyet edilir.

Hırslı biri olacaksın!

Günlerini feda edip, kendini parçalayıp sınavda istediği neticeyi alamayan hırs küpü öğrenciler gibi, sen de iş hayatında doyumsuz olacaksın! Hatta doyumsuzluğun öyle bir noktada ki kariyer uğruna önündeki bütün engelleri yok ederek, parçalayarak geçecek motivasyona sahipsin! Bazen kendini öyle kaptıracaksın ki kendi benliğini unutacak bir raddeye bile ulaşacaksın. Bize kalırsa, senin hırslı oluşun başkalarının gözünde 'kendi başarısı için diğerlerini alaşağı etmek' gibi gözükse de aslında 'kendi yükselişi için büyük bir azimle çalışmak'tır.

Çıkıntılık yapan biri olacaksın!

Okulda da olur ya her defasında hocayla boşu boşuna tartışmaya giren öğrenci, işte sen de tam olarak her defasına sivri dilini sakınmadan kullanan bir çalışan olacaksın! Bu başına çok ciddi sorunlar doğurabilir; disiplin cezası veya kovulmak gibi. Aslında bu durum, senin ortada gördüğün yozlaşmış ortama, yalakalığa karşı duruşunu da gösteriyor. Haklı ve haksız olma durumundan çok, kendince yanlış bir şey olduğunu düşündüğünü dile getirme durumu. Evet bazen dozunu kaçırıyor olacaksın belki; toplantı odasında bütün kafaların sana dönüp ortamı buz kestiği bir an... Senin için söyledikleri 'dilinin kemiği' yok söylemi bu sivri dilli oluşundan ileri geliyor.

İşkolik olacaksın!

Öğrenciyken de okulun eve yakındı, şimdi de işin evine yakın ya da yakın olanı tercih edeceksin. Belki böyle oluşunun ardında yatan başka bir motivasyon vardır. Hissettiğim ise, hayatındaki belirsizliklerden, sıkıntılardan bir çeşit kurtulma biçimi olarak görüyorum. İnan senin için herhangi bir pozisyonda çalışmanın önemi yok ve senin için imkansız diye bir şey yok. Evet o işi ne ölçüde iyi yaptığın tartışılır, ancak eline yüzüne bulaştırmayacağın çok açık! Hayatındakilerden uzaklaşmak için kendini adadığı bir şey çok çalışmak, çünkü ancak bu şekilde uzaklaşıyor, ancak böyle zihnini meşgul edip oyalanıyorsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
154
100
52
25
23
18
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Yalnız ilk soruda Okuma Yazmam Yoksa soruyu nasıl okuyor arkadaş

Pasif Kullanıcı

Çok çabuk sıkılacaksın! Derste sürekli teneffüsü kastederek 'kaç dakika var?' diye insanları darlayan öğrenci misali, iş yerinde de mesai saatinin bitimini ... Devamını Gör

Bence ogrenciligin en guzel yani ordaki ortam, arkadaslardi, siklara koyulmamis..

Pasif Kullanıcı

bence de hiç güzel yanı yok.