Görüş Bildir
Haberler
Öğrenciler Müjde! Okula Haftada 5 Değil, 4 Gün Gitmenin Daha İyi Olduğunun Bilimsel Kanıtı

Öğrenciler Müjde! Okula Haftada 5 Değil, 4 Gün Gitmenin Daha İyi Olduğunun Bilimsel Kanıtı

Bilim insanları ve araştırmacılar, okulların haftada 5 günden, 4 güne çekilmesinin, öğrencilerin başarılarını olumlu yönde etkilediğini açıkladı.

Kaynak: http://www.sciencedaily.com/releases/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir grup araştırmacı öncelikle 4. sınıf öğrencilerinin okuma derslerindeki, 5. sınıf öğrencilerin de matematik derslerini mercek altına aldı.

Daha sonra bu gruptaki öğrencilerin okula gidiş günlerini 5’ten, 4’e çekti. Kontrol grubu olarak da, normal 5 okul günü düzenine devam eden öğrenciler analiz edildi. Araştırmacılar daha sonra bu grupların başarı oranlarını ve ders notlarını tekrar incelemeye aldı.

Sonuçlar ise oldukça dikkat çekiciydi.

Araştırmacıların ulaştığı en ilgi çekici sonuç, 5.sınıflardaki matematik notlarının, 4 gün okul deneyi ile istatistiksel olarak aynı doğrultuda olması ve önemli miktarda artış göstermesi oldu.

Bunun yanında 4. sınıfların okuma notlarında gözle görülür bir değişim olmadı.

4 gün okul deneyinin, 4. sınıfların okuma dersi notlarına pozitif bir etkisi olmasa da, araştırmayı yürüten bilimcilere göre 4-okul gününün herhangi bir negatif etkisinin olmaması da kayda değer bir önem taşıyor.

4-okul günü uygulaması öğrencilerin normal müfredatta belirlenmiş eğitimi alabilmeleri için bir okul günü içerisindeki ders saati sayısının artırılmasını gerektiriyordu

Bu olumsuz bir durummuş gibi görünse de, daha önce buna atıfta bulunacak ve belirgin olumsuz etki saptanmış çalışmalar yoktu.

Peki, böyle bir durumun oluşmasının arkasındaki nedenler ne?

Araştırmanın tartışma kısmındaki argümanlarda azaltılmış okul gününün öğrencileri neden pozitif yönde etkilediği üzerine çok fazla veri olmadığından bahsediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fakat, net bir neden belirlemek için henüz çok erken görünüyor.

Araştırmacıların görüşüne göre ise, normalde okulun 5 gün olması öğretmenlerin farklı anlatım metotları ve şekilleri denemelerine sebep oluyor olabilir ve bu öğrenci için kafa karışıklığı sebebi olabilir.

Diğer yorum, öğrencilerin sınıfta bulunmama ihtimallerinin 4-gün okul uygulamasında azaldığı ve öğrencilerin çoğunlukla ders kaçırmadıkları için daha başarılı olduklarını öne sürüyor.

Bunlarla birlikte daha birçok parametre belirlenebileceğine dikkat çekerek, araştırmacılar nedensel bir sonuca varmak için daha fazla veriye ve bu verileri sağlayacak araştırmalara ihtiyaç duyuyor.

Daha önce literatürde yer edinmiş 4 iş günü uygulamalarının yaratıcılığı ve üretkenliği artırdığını gösteren çalışmalar da mevcut olmakla birlikte aynı durum burada öğretmenler için de geçerli olmuş olabilir.

Şimdilik eldeki bu verilere dayanarak bizim ülkemizde ya da diğer ülkelerde bu uygulamaya geçilir mi bilinmez, fakat bilim her geçen gün en doğru şeyi önümüze sunmaya devam edecek!

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
13
4
4
3
3
2