Görüş Bildir
Haberler
Obama Erdoğan'ı arayarak tebrik etti

Obama Erdoğan'ı arayarak tebrik etti

Abdülhamid
12.08.2014 - 21:57 Son Güncelleme: 12.08.2014 - 22:17

Obama Erdoğan'ı arayarak tebrik etti

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.ABD Başkanı Barack Obama Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan'ı telefon ile arayarak tebrik etti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Obama, akşam saatlerinde Erdoğan'ı telefonla aradı.

Obama, cumhurbaşkanı seçimi zaferinden dolayı Erdoğan'ı kutlayarak, görevinde başarı dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün düzenlediği veda resepsiyonunda konuşan Başbakan Erdoğan, Obama ile yaptığı görüşmeyi değerlendirerek, 'Çok verimli bir görüşme oldu' diye konuştu.

Başbakanlık'tan açıklama

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, 'Obama, Erdoğan'ın pazar akşamı yaptığı konuşmayı takdirle karşıladığını belirterek, doğrudan halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak Türkiye'yi daha da ileri taşımak için tarihi bir fırsatı yakaladığına işaret etmiştir' denildi.

Yapılan açıklamada, Obama ve Erdoğan'ın, Irak ve Suriye'de giderek yayılan terör tehdidine karşı işbirliğinin önemi hususunda mutabık kalmışları da belirtildi.

İki lider, Gazze'de ateşkesin teminine yönelik çalışmaları da ele aldı.

ABD Başkanı Obama, Türkiye'nin savunmasız Suriyeli ve Iraklılara yaptığı insani yardımları takdirle karşıladığı ifade edildi.

Açıklama, 'Ayrıca Erdoğan ve Obama, yeni Irak hükümetinin ülkedeki tüm kesimleri ve tüm toplulukları bir araya getirmesinin önem taşıdığını ifade etmişlerdir' ifadeleriyle son buldu.

KAYNAK:http://yenisafak.com.tr/

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0