Görüş Bildir
Haberler
O Zamanlar Her Şey Daha Güzeldi: 90'larda Yaratıcılığın Sınırlarını Gıdıklamış 15 Klip

O Zamanlar Her Şey Daha Güzeldi: 90'larda Yaratıcılığın Sınırlarını Gıdıklamış 15 Klip

Öykü Parlak
29.02.2016 - 11:14 Son Güncelleme: 29.02.2016 - 12:16

Giyim tarzından müziğine, televizyon programlarından efsane şarkılarına kadar hayatımızın her alanında iz bırakmış olan 90'lara sık sık özlem duyuyoruz. Nerede o eski şarkılar, nerede o eksi aşklar diyerek, o yılların güzelliğini buruk ve tatlı bir hüzünle anıyoruz. O harika yıllarda yapılmış şahane kliplerden ufak kesitlerle 90'lara küçük bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?

1. Aşkın Nur Yengi - Nazlanma

Aşkın Nur Yengi, bize bu klipte, her eşyayla müzik yapılabileceğini ve sanatın engel tanımadığını gösteriyor. Yıllarca soda şişelerinden bu sesi çıkarmaya çalıştım ama olmuyor. Vazgeçmek yok!

Klibin tamamı için

2. Yonca Evcimik - Abone

Kız arkadaşlarımızla bu şarkıyı açıp abone dansı yaptığımız günleri nasıl unuturuz ki? Arkadan yükselen dumanlar, sürekli renk değiştiren ışıklarla bambaşka bir evrene götürüyor bizi. 

klibin tamamı için

3. Emel Müftüoğlu - Hovarda

Emel Müftüoğlu'nun şımarık bir kız çocuğu gibi davrandığı bu kliple MTV'nin düzenlediği ülkeler arası bir yarışmada derece aldığını biliyor muydunuz?

Üstelik bu nefis klip geçtiğimiz günlerde aynı kadroyla yeniden çekildi.

Yeni versiyon için

4. Ahmet - Ah canım vah canım

Çıplak zenci dansçılar, sudan çıkmış ve titreme krizi geçirmiş deniz kızları, deniz kızlarının krizini geçirmek için verilen serumun içindeki japon balıkları... Nasıl bir hayal gücünün eseri olabilir bu klip? 

Klibin tamamı için

5. Murat Gürkan - Barmen

'Hey barmen bana bir bira yanımdaki fıstığa bir tekila' desek hepiniz hatırlarsınız onu. Her ne kadar onu tek bir şarkıyla hatırlasak da, Murat Gürkan, barmen klibinde akıllara kalacak sahnelere imza atmış. Her karakter ayrı bir dünya, her saniye ayrı bir film. Sandalet içine beyaz çorap giyen moda katili abi şu an nerede ne yapıyordur acaba?

Klibin tamamı için

6. Çelik - Ateşteyim

İzel, Çelik, Ercan grubu dağıldıktan sonra yoluna tek başına devam eden Çelik'in yüzlerce şaheserinden birisi: 'ateşteyim'. Klipte güzeller güzeli dansöz Tanyeli, dansıyla Çelik'e eşlik ediyor. Çelik neden üzerine battaniyeden bozma hırka giymiş? Gömleği neden ona 5 beden büyük? Hepsi merak konusu.

Klibin tamamı için

7. Doğuş - Uyan

Sürme çektiği gözleri, plajda takla atışı, ilginç dansıyla bir Doğuş efsanesi: Uyan. El hareketleriyle bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Her taklasında, her atlayıp zıplayışında ay şimdi bir yerini kıracak diye heyecanla bekliyoruz.

Klibin tamamı için

Durmak yok dansa devam!

Durmak yok dansa devam!

8. Gülşen - Be adam

Aşık olduğu adamın korkulu rüyası, çizgili pijamayla bile seksi görünebilen Gülşen'i Gülşen yapan klip budur desek yanılmış sayılmayız. Bugün bangır bangır şarkısı pop müzik dünyasında nasıl bir etki yarattıysa 'be adam' da doksanların bangır bangırı diyebiliriz. Yalnız ne yaptı ne etti pijamalarla tavladı adamı!

Klibin tamamı için

9. Mustafa Sandal - Araba

Efsanevi Mustafa Sandal dansı bu klipte markalaştı. Her erkek gibi o da bir zamanlar beyaz atlet giyme hatasında bulunmuş. Beyaz pantolon-beyaz atlet görüntüsünün göz kanatmasından hiç bahsetmiyorum bile.

Klibin tamamı için

10. Barbaros Hayrettin - Ben sizin babanızım

Barbaros Hayrettin, ''Absürd mizah nedir, nasıl yapılır?'' sorularının cevabı adeta. Her şarkısı, her klibi yaratıcılığın sınırlarını zorluyor. O büyük sarı gözlüğünü takıp yeniden gel absürd kral!

Klibin tamamı için

11. Harun Kolçak - Gir kanıma

Harun Kolçak'ın şu an 61 yaşında olduğunu söylesem? İnanılır gibi değil evet. Zamanın nasıl bu kadar çabuk geçtiğini aklımız almıyor. Yine de Harun Kolçak, saçıyla, dansıyla, kıyafetleriyle, yürüyen bir 90lar efsanesi.

Klibin tamamı için

12. Gençkan - Kendimi kontrol edemiyorum

Gençkan da tek şarkıyla ünlü olup daha sonra piyasadan silinen şarkıcılardan. Kendisine yıllar sonra bir dergi ulaşıyor ve klipte elektro gitar sesi çalarken neden klasik gitar çaldığını soruyorlar. O da 'gitar çalmayı bilmiyorum ki zaten' diye cevap veriyor. Klip çekeceğiz diyip klasik gitarı tutuşturmuşlar eline : (

Klibin tamamı için

13. Rüya Ersavcı - İstemiyorum Baba

Babasının kendisine bulduğu koca adaylarını hortumla döven Rüya Ersavcı... Sevgilisiyle buluşmasın diye onu zincirleyen babası... Tüm klip tam bir 90'lar komedisi. 

Klibin tamamı için

14. Grup Laçin - Bekar Gezelim

Hepsi aynı takım elbiseyi giymiş 6 tane adam 'Bekar Gezelim' diye bir şarkı söylüyor. 6 erkek o tiple gezerseniz daha çok bekar gezersiniz ama haberiniz olsun.

Klibin tamamı için

15. Serdar Ortaç - Karabiberim

Acaba klip çekilirken 'Hadi Serdar sen şimdi kadının göbeğinden zeytin ye.' diyerek bu muhteşem fikri kim ortaya attı? Serdar Ortaç kafasına neden takke takmış? O kadın neden köpeği kanun gibi hayal edip müziğe eşlik ediyor? İlknur Soydaş neden bu kadar güzel? Çok fazla soru var.

Klibin tamamı için

BONUS

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
63
33
12
7
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
momoftheprincess

Farkında olmadan işkence çekmişiz resmen -_- #2 Abone'yi okulda canlandırmıştım hem de 2 defa. Dans öğreten kadındır Yoncimik ♥ #3 Hovarda gerçekten iyiydi k... Devamını Gör

Hoshimi hanaya

Ya şu Gülşen'e seksi denilince sinir krizi geçiriyorum valla ya %#€@+h@??!!!?!!@!@?#+!"!

Pasif Kullanıcı

hovarda klibi gelmiş geçmiş en güzel kliplerden birisi