Görüş Bildir
Haberler
Moda Meraklılarını Böyle Alalım! Moda Vizyonunuzu Genişletecek 14 Etkileyici Film

Moda Meraklılarını Böyle Alalım! Moda Vizyonunuzu Genişletecek 14 Etkileyici Film

R.G.
22.12.2020 - 12:27

Evde geçirdiğimiz süre arttıkça filmler, en keyifli kaçış yeri haline geliyor. 'Dijital platformları yaladım yuttum, seyredecek film kalmadı' diyenlerin yardımına koşuyoruz. Stil sahibi sinemaseverlerden biriyseniz tekrar tekrar izleyebileceğiniz 14 filmden oluşan bir liste hazırladık.

Ayakkabıdan aksesuara, mücevherden giysilere görünümümüzü tamamlayan her şeyi moda belirliyor. İşte, stil ikonu olma noktasında yolunuzu aydınlatacak ilham dolu ve keyifli anlar yaşamanızı garantileyen şık filmler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Breakfast at Tiffany's

1. Breakfast at Tiffany's

Zariflik ve şıklığın vücut bulmuş hali Audrey Hepburn'un ikonik filmi, elbette listemizin ilk sırasında yer alıyor. Filmin açılış sahnesinde Audrey Hepburn'un canlandırdığı Holly Golightly'nin giydiği o şahane siyah elbisenin tasarımı Givenchy'e ait. Tüm zamanların en etkileyici filmlerinden biri olan Breakfast at Tiffany's, minimal bir gardırop nasıl yaratılır sorusunun da cevabını içeriyor.

2. Pretty Woman

2. Pretty Woman

Klasiklerle başlamışken Pretty Woman'ı anmadan geçmek olmaz. Büyük ikramiye vurduğunda mağaza kapatma fikrini aklımıza düşüren o meşhur Rodeo Drive sahnesini kim unutabilir ki? Vivian Ward'ın (Julia Roberts) hoppa bir sokak kızından sofistike bir kadına dönüşümünü seyrederken, zamansız şıklıkla ilgili ipuçları da yakalayabilirsiniz.

3. Marie Antoinette

3. Marie Antoinette

Bu yüzyılda yaşasaydı Marie Antoinette'in kesinlikle 'Balenciaga bulamazlarsa Prada giysinler' diyeceğine eminiz. Yönetmen Sophia Coppola'nın masalsı anlatımıyla film, dönemin abartılı görkemini gözler önüne seriyor. Başrol oyuncusu Kristen Dunst'ın bir kraliçeye yakışır ayakkabıları da film için Manolo Blahnik tarafından tasarlanmış.

4. Sex and The City

4. Sex and The City

Şu eski atasözünü bir kenara bırakıp ayakkabılara bakmaya devam edelim mi? Elbette ve sadece Carrie Bradshaw (Sarah Jessica-Parker) nişan yüzüğü yerine bir Manolo Blahnik ayakkabıyı kabul ederdi! Louis Vuitton çantalardan Vivienne Westwood gelinliğe kadar moda dünyasına dair aradığınız her şeyi bu filmde bulabilirsiniz. Sex and The City filmleri ile dört yakın kadın arkadaşın farklı stillerinden ilham da alabilirsiniz.

5. Devil Wears Prada

5. Devil Wears Prada

Dünyaca ünlü Vogue dergisinin editörü Anna Wintour'dan ilham alan film, modada doktora yapmayı planlayanlar için ideal. Mesafeli ve soğuk tavırlarıyla stil abidesi Miranda Priestly'i (Meryl Streep) görünce üstünüzdeki eşofmandan kurtulmak isteyeceğinize eminiz. Ayrıca, Anne Hathaway'ın kıyafetlerinin her detayını tek tek inceleyeceğinizi de iddia ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Great Gatsby

6. The Great Gatsby

Scott Fitzgerald'ın dramatik eseri, 2013 yılında Buzz Luhrmann'ın elinden görsel bir şölen olarak vizyona girdi. 1920'li yılların savurganlığına bir övgü niteliğindeki film, özellikle kostümleri ile baş döndürüyor. Daisy Buchanan'ın (Carey Mulligan) Prada elinden çıkma pullu, ipekli ve kürklü kıyafetler gözlerinizi kamaştıracak. Filmin en iyi prodüksiyon ve kostüm dalında Oscar kazanması da hiç şaşırtıcı değil.

7. James Bond: Spectre

7. James Bond: Spectre

Sean Connery'den bu yana kalbimizi fetheden 007'ler arasından Daniel Craig, modern tarzı ile hemen fark ediliyor. Elbette buna Tom Ford'un katkısı büyük. Koleksiyonları ve usta işi terziliğiyle ünlü Tom Ford, kraliçenin ajanını giydirdiğinde aynı zamanda bir stil ikonu da yaratmış oldu. Bomber ceketleri, güneş gözlükleri ve takım elbiseleriyle kırmızı halıya layık bir gizli ajan portresine hazır olun.

8. A Single Man

8. A Single Man

Tom Ford'un sadece iğne iplikle ilgilendiğini sanıyorsanız, yanılıyorsunuz! Yönetmenlik koltuğuna oturan ünlü tasarımcı, A Single Man filmi ile içinde kaybolmak isteyeceğiniz zarif ve şık bir dünya oluşturmuş. Görselliği ve müzikleriyle tan anlamıyla sinematografik bir resital olan bu film, baş kadın oyuncu Julianne Moore'un tarzıyla da moda şölenine dönüşüyor. Colin Firth'ın yabana atılmayacak derecede dokunaklı oyunculuğu ile keyifli bir seyir sizi bekliyor.

9. Coco avant Chanel

9. Coco avant Chanel

Erkek egemen moda dünyasına kendini kabul ettiren Gabrielle 'Coco' Chanel'in, o ünlü Chanel'e dönüşümünü anlatan nefis bir Audrey Tautou filmi seyretmek ister misiniz? Penye tişörtlerden korsesiz elbiselere kadar kadını özgürleştiren kıyafetlerin yaratıcısı olan Coco Chanel, tam anlamıyla bir moda imparatorluğu yarattı. Filmin kostüm seçimleri, Chanel takımların hala zamansız stilin öncüsü olduğunu kanıtlar nitelikte.

10. Rocketman

10. Rocketman

Rocketman modanın maksimalist yaratıcısı Gucci'ye ilham veren Elton John'un hayat hikayesini anlatıyor. 2020 yılının ses getiren filmlerinden Bohemian Rhapsody'nin de kostüm tasarımını üstlenen Julian Day, film için Elton John'un Londra'daki deposuna dalmış. Ve tüm pullarla payetleri, deri ve tüyleri ekrana taşımış. Rocketman sırf yaratıcılığından ilham alabileceğiniz, sıradan olmayan bir stil için bile izlemeye değer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Once Upon A Time In Hollywood

11. Once Upon A Time In Hollywood

Quentin Tarantino'nun son filminde yarattığı renkli ortam kostümlere de yansımış. Margot Robbie'nin canlandırdığı Sharon Tate adeta Miu Miu podyumdan fırlamış gibi görünüyor. Dönemin ruhunu yansıtan film, 60'lı yılların giyim zevkini daha çok erkek karakterlerin üzerinden fark ettiriyor. Bolca ayakkabı gördüğümüz filmde, çiçek çocukların özgür tarzında Hawai gömleklere kadar ne ararsanız bulabilirsiniz. Kostümler arasında Brad Pitt'in kovboy çizmeleri ve Leonardo Di Caprio'nun madalyonu gibi zekice düşünülmüş stil ipuçları da var.

12. Little Women

12. Little Women

Jane Austen'in klasik romanı Little Women'ın son sinema uyarlaması, öncekilerden farklı olarak kız kardeşleri şekillendiren toplumsal yapıyı da mercek altına almış. 19. yüzyıl kıyafetlerini de modern bir yorumla ve kardeşlerin karakterlerine göre seçilmiş. Örneğin ana karakter Jo'nun kıyafetleri, fırtınalı doğasını yansıtan renkler ve çocuksuluğunu vurgulayan şapkalarla harmanlanmış. Barok tarzda giyinmekten hoşlananlar için March kızlarını seyretmek ayrı bir keyif yaratabilir.

13. Crazy Rich Asians

13. Crazy Rich Asians

Yeşilçam filmlerini aratmayan bir hikayeyi neden seyretmek isteyesiniz ki? Çünkü içinde şahane kıyafetler var! Elie Saab, Christian Dior ve Dolce&Gabbana tasarımlı kıyafetleri ile Külkedisi masalı adeta bir moda şovuna dönüşüyor. Romantik komedi tarzındaki Crazy Rich Asians, egzotik mekanları ve iç geçirten kıyafetleriyle size keyifli anlar yaşatabilir.

14. A Simple Favor

14. A Simple Favor

Bu liste moda zevkimizi körükleyen diziler üzerine yazılmış olsaydı, kesinlikle Gossip Girl liste başı olurdu. Neyse ki Blake Lively'in bu eğlenceli filmi imdadımıza yetişti. Blake Lively'nin buram buram Ralph Lauren kokan kıyafetlerinin içindeki kusursuz güzelliği, başlangıçta Anna Kendrick'in vasat tarzıyla tam bir tezat oluşturuyor. Ancak film ilerledikçe Anna Kendrick'in giderek şıklaşan kıyafetleri, sizin de gözünüzden kaçmayacak. Eksiksiz bir kıyafet repertuarı oluşturmak niyetindeyseniz, aradığınız her şeyi bu filmde bulabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın