Görüş Bildir
Haberler
O Son Lokmayı Yutarken İki Kere Düşünün: Akşam 6'dan Sonra Yemek Yemek, Kalp Hastalığı Geçirme Riskini Arttırıyor!

O Son Lokmayı Yutarken İki Kere Düşünün: Akşam 6'dan Sonra Yemek Yemek, Kalp Hastalığı Geçirme Riskini Arttırıyor!

Bu gelişmeyle birlikte 'İsa'nın Son Akşam Yemeği' tablosu resmen hayatımızın bir özeti olacak. O yüzden önümüzdeki o yemek tabağını yavaşça ileriye doğru ittiriyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerik hazırlanırken Science Daily, Medical Express ve Daily Mail siteleri kaynak olarak kullanılmıştır.

Geç saatlerde yemek yemeyi sevenlere kötü bir haberimiz var...

Günlük kalori tüketiminin büyük bölümünü akşam saatlerine bırakan kadınlarda kalp hastalığı görülme riskinin erken saatlerde beslenenlere göre çok daha fazla olduğu tespit edildi.

Araştırmacıların kalp sağlıklarını takip ettikleri, yaş ortalaması 33 olan 112 kadın denek üzerinde gerçekleştirdiği deneyde, Amerikan Kalp Derneği'nin hayatı kolaylaştıran 7 adımı dikkate alındı.

Bahsettiğimiz bu 7 adım, kalp sağlığını tehdit eden risk faktörlerine dikkat edildiği müddetçe ideal halinize ulaşacağınızı gösteriyor. Örneğin fiziksel olarak aktif olma, kilo kontrolü, sigara kullanmama, sağlıklı beslenme gibi adımlara uymanız gerekiyor.

Deneye katılanlar bu adımların tamamına uygun hareket ettiler ve telefonlarında bulunan dijital yemek günlüğüne yemek yedikleri saatleri kaydettiler.

İlk haftadan başlayarak 12. ayın sonuna kadar düzenli olarak yediklerini kaydeden kadınların kalp sağlıkları bu sürenin sonunda tekrar kontrol edilerek Amerikan Kalp Derneği’nin belirlediği kalp skoru üzerinden puanlandı. Araştırma sonunda elde edilen bilgiler şöyleydi:

  • Akşam 6’dan sonra günlük kalorinin büyük bölümünü tüketenlerin kalp sağlığının daha kötü olduğu görüldü.

  • Akşam 6’dan sonra tüketilen kalorilerdeki her %1'lik artışla kalp sağlığı azaldı.

  • Akşam 6’dan sonra yemek yiyenlerde daha yüksek kan basıncı, daha yüksek vücut kitle indeksi ve daha zayıf kan şekeri kontrolü vardı.

  • Akşam 8'den sonra tüketilen kalorilerdeki her % 1'lik artışla benzer bulgular yaşandı.

Araştırmayı yürüten Nour Makarem, araştırmanın ne yediğimize ve ne kadar yediğimize odaklandığını belirtiyor.

Elde ettikleri ilk bulgular, kalori tüketimi ve yemek saatleriyle ilgili ufak bir değişikliğin bile kalp hastalığı riskini azalttığı şeklinde. İlerleyen zamanlarda daha önce üzerinde düşünülmemiş yeni bir risk faktörü listesiyle birlikte araştırmanın kapsamı genişletilirse büyük bir bilimsel adım atılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Topcu

Benim çalışmam 7 de bitiyor 6 dan önce nasıl yemek yiyebileceğime dair fikir de verin bari destan döktürmüşsünüz buraya da...

Gizem Yenikler

Hep de o saatten sonra yerim.