Görüş Bildir
Haberler
O Çiftlik Senin, Bu Çiftlik Benim: Stardew Valley'e Alternatif Olabilecek En İyi 10 Oyunu Söylüyoruz

O Çiftlik Senin, Bu Çiftlik Benim: Stardew Valley'e Alternatif Olabilecek En İyi 10 Oyunu Söylüyoruz

Stardew Valley'in yıllardır süregelen başarısı sonrasında birçok oyun geliştirme firması da bu türün izinden gitmeyi tercih etmiş durumda. Çiftliğiniz ile ilgilendiğiniz, farklı dostluklar kurduğunuz ve içerisinde kendinizi kaybedeceğiniz en iyi Stardew Valley alternatiflerini bu listede sıralıyoruz;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. My Time At Portia

1. My Time At Portia

Açık dünyası ve büyüleyici görevleriyle karşımıza çıkan My Time At Portia, oldukça kapsamlı bir yaşam simülatörü. Kurduğunuz çiftlik içerisinde ürünler yetiştirebilir, hayvan besleyebilir veya kendinize yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

2. Dinkum

2. Dinkum

Avustralya semalarında geçen Dinkum, kendi yerleşkenizi inşa edebileceğiniz ve tatlı yan görevleriyle eğlencenin dibine vurabileceğiniz bir yapım. Stardew Valley'den ek olarak içerisinde çok farklı biyomlar yer alıyor ve oyun zevkini ikiye katlıyor diyebiliriz.

3. Sun Haven

3. Sun Haven

Stardew Valley gibi olsun ama biraz daha fantezi unsurları barındırsın diyorsanız doğru yerdesiniz. Sun Haven, 8 kişiye kadar co-op desteği bulunan çok başarılı bir çiftçilik simülatörü olarak karşımıza çıkıyor. Steam mağaza sayfası üzerinde 'Çok Olumlu' inceleme etiketine sahip olduğunu da söyleyelim.

4. Disney Dreamlight Valley

4. Disney Dreamlight Valley

Henüz geçtiğimiz sene çıkan Disney Dreamlight Valley, Disney karakterleri ile etkileşime geçebileceğiniz harika bir yaşam simülasyonu olarak tanımlanabilir. İçerisinde kendi evinizi inşa edecek, içerisini dekore edecek ve çeşitli Disney karakterlerinden alacağınız görevler ile birlikte eğlenceli ve tatlı bir oyun deneyimi yaşayacaksınız.

5. Terraria

5. Terraria

Yılların eskitemediği Terraria, Minecraft'ın daha kapsamlısı ve Stardew Valley'in daha zorlayıcı versiyonu olarak tanımlanabilir. İçerisinde kendi yerleşkenizi inşa edebilir, madenler kazabilir, farklı lokasyonlar keşfedebilir ve en önemlisi ise değişik canavarlar ile kapışabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yonder: The Cloud Catcher Chronicles

6. Yonder: The Cloud Catcher Chronicles

Gemea toprakları içerisinde eğlenceli bir maceraya atılmaya hazır mısınız? Yonder: The Cloud Catcher Chronicles, açık dünyası içerisinde tropik sahillerden karlarla kaplı dağ zirvelerine kadar oldukça ilgi çekici bir dünyaya ev sahipliği yapıyor.

7. Travellers Rest

7. Travellers Rest

İlk defa bir çiftliği değil de bir tavernayı kontrol ettiğimiz Travellers Rest, orta çağ döneminde bir han kurup bunu işlettiğimiz ve süreç boyunca yeni müşteriler çekmeye çalıştığımız bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Han içerisindeki tüm yiyecek, içecek, temizlik ve dekorasyon işleri de bizlerden soruluyor.

8. Hokko Life

8. Hokko Life

Yeni yerleştiğinizi kasabaya farklı mobilyalar ve eşyalar üreterek etraftaki insanlarla ilişkilerinizi geliştirebildiğiniz Hokko Life, hem tasarım hem de oynanış anlamında oldukça eğlenceli bir yapımdır. Atölye içerisinde yapacağınız mobilyalara kendi dokunuşlarınızı da ekleme şansınız bulunuyor.

9. Coral Island

9. Coral Island

2022 senesinde piyasaya sürülen Coral Island, yukarıdaki oyunlardan daha farklı bir temel sunmasa bile göze hoş gelen grafikleri ve eğlenceli yapısıyla bu listeye girmeye hak kazanıyor diyebiliriz. Kendi çiftliğinizi oluşturacak, etraftaki kasaba sakinleri ile iyi ilişkiler edinecek ve yaşadığınız bölgeyi daha iyi bir yere dönüştürmeye çalışacaksınız.

10. Garden Story

10. Garden Story

İçeriğinde hem macera, hem aksiyon, hem rol yapma ögeleri ve hem de keşif elementleri bulunan Garden Story, fantezi unsurlarıyla bezenmiş dünyası içerisinde oyuncuyu kendine hapsetmeyi amaçlayan bir yapıya sahip diyebiliriz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın