Görüş Bildir
Haberler
Nokta Dergisi Yazı İşleri Müdürü Serbest

Nokta Dergisi Yazı İşleri Müdürü Serbest

Onedio Medya
14.09.2015 - 15:54 Son Güncelleme: 14.09.2015 - 20:20

Nokta’nın Okmeydanı’ndaki ofisini basan terörle mücadele ekipleri, derginin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü’nü gözaltına aldı. Murat Çapan, savcılık sorgusunun ardından, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mehkeme Çapan'ın adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Terörle mücadele ekipleri Pazartesi günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Cumhurbaşkanı'na hakaret içerdiği gerçekçesiyle 18. sayısının toplatılması kararı verilen Nokta Dergisi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü'nü gözaltına aldı.

Gözaltına alınmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca tutuklama talebiyle nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Çapan,  'yurt dışına çıkış yasağı' ve 'evine en yakın güvenlik birimine haftada bir imza verme zorunluluğu' şeklindeki adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Çapan'la birlikte Adliye'ye giden Punto24 Hukuk Birimi Avukatı Veysel Ok, Sorumlu Yazı işleri Müdürü hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” ve “terör örgütü propagandası” suçlamaları bulunduğunu söyledi. 

Avukat Ok, başlatılan soruşturmanın derginin toplatılma kararından sonra gelmesinin de hukuk ihlali olduğunu söyledi.

Serbest bırakıldıktan sonra adliyeden ayrılan Çapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, görevlerini yapmaya devam edeceklerini belirterek, bu süreçte meslektaşlarının desteğini hissettiğini ve tatsız bir şey yaşamadığını söyledi. 

Çapan'ın gözaltına alınmasından önce Nokta'nın Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven, derginin toplatılmasına giden süreci anlatırken, derginin Twitter hesabından Pazar akşamı 21:00 civarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerine Türk bayrağı sarılı bir tabutun önünde selfie çekerken görüntüleyen kapağın resmini paylaştığını hatırlattı. 

Saat 1.30 sırasında gazetenin Hadımköy'deki matbaasının polis tarafından basıldığını ve derginin Yay-Sat Dağıtım Merkezi'ndeki kopyalarının da toplandığını söyleyen Güven, “Aşağıda polisler bekliyor. Her an bir gözaltı olabilir,” diye konuştu.

P24

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0