Görüş Bildir
Haberler
Noel Nedir, Ne Zaman Kutlanılır? Noel Hakkında Tüm Merak Edilenler

Noel Nedir, Ne Zaman Kutlanılır? Noel Hakkında Tüm Merak Edilenler

2023 yılına sayılı günler kalmışken, 2022 Noel kutlamaları merak edilmeye başlanıldı. Konuyla ilgilenenler noelin neden kutlandığını ve ne anlama geldiğini araştırırken, Noel ve yılbaşı arasındaki farkta merak konusu oldu. Peki kış mevsimi kutlamaları arasında en ünlü kutlama olarak bilinen Noel kutlaması nedir, ne zaman kutlanır? İşte merak edilen Noel tarihleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Noel Ne Anlama Gelmektedir?

Noel Ne Anlama Gelmektedir?

Noel sözcüğünün kökeni Latince Natalis (doğum) kelimesidir. Türkçeye Fransızca Noël sözcüğünden geçmiştir.

Noel Ne Zaman Kutlanmaktadır?

Noel Ne Zaman Kutlanmaktadır?

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramıdır. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinmektedir. 20. yüzyılın başlarından itibaren Noel, Hristiyan olmayanlar tarafından da kutlanan, dinî motiflerinden arınmış, hediye alışverişi etrafında yoğunlaşan bir bayram olarak da kutlanmaya başlamıştır. Bu seküler Noel versiyonunda mitolojik figür Noel Baba temel bir rol oynamaktadır.

Noel Nasıl Kutlanılmaktadır?

Noel Nasıl Kutlanılmaktadır?

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramıdır. Ermeni Ortodoks Kilisesi ise Noel'i 6 Ocak günü kutlamaktadır. Noel'de Noel ağaçları süslenir, ışıklı ev, bahçe, cadde süslemeleri yapılır. Hediyeler alınır, tebrik kartları verilir ve Noel arifesinde Noel Baba'nın gelişi simgesel olarak canlandırılır.

Noel Ve Yılbaşı Arasındaki Fark Nedir?

Noel Ve Yılbaşı Arasındaki Fark Nedir?

Yılbaşı ile Noel sık sık karıştırılmaktadır. Ancak ikisi, birbirinden farklıdır. Noel bir Hristiyan bayramıdır. Yılbaşı ise yeni bir senenin başlangıcını simgeleyen temsili bir gündür. Yılbaşı ya da Yeni Yıl bir yılın bitiminin ve yeni bir yıla başlangıcın kutlandığı kültürel bir olaydır. Yıllık takvime sahip kültürler tarafından kutlanır. Miladi takvimde 1 Ocak yılın ilk günü olduğu için miladi takvim kullanan ülkeler 31 Aralık gecesinde yılbaşı kutlaması yapılmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

nasıl kutlanır bilmem de ben noel süslemelerini çok seviyorum. ışıklandırmalar olsun hediye paketleri ve ağaç süslemeleri. insanı sıcacık yapıyor bilmiyorum ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

gavur ilan edilmeden gideyim şimdi ahah😁