Görüş Bildir
Haberler
No-Mor Burun Estetiği

No-Mor Burun Estetiği

No-Mor Burun Estetiği

Burun estetiği konuşmalarımda sık sık tekrarladığım bazı hedeflerim var. Anayasa Gibi :) Burun estetiği anayasası. Hasta ve burun hakları :)

1. Estetik ameliyat olmak için, kamyon çarpmış gibi görünmeye gerek olmasın.

2. Burun estetiği ameliyatının sonunda gördüğüm sonuç, ameliyat sonucuyla aynı olsun.  Bu neden önemli. Ameliyatta yaptığınız sonradan bozulup bambaşka bir şey haline gelebilir. Cerrah bunu ben mi yaptım diyebiliyor. zamanla bozulan, ucu düşen burunlar bilirsiniz.

3. Burun en kısa zamanda şekle girsin. 1. ayda ameliyat kendini göstersin. Hastam insan içine çıkabilsin. Tam şişlikler ver sertliklerin gitmesi için 1 yıl beklemek çok fazla. Araba alıyorsun. Parasını veriyorsun, araba 1 yıl sonra geliyor

4. 1. yılda gördüğüm şey lütfen değişmesin. Progresif thinking denilen bir kavram var. Burun yumuşak dokuları hasar görürse 5 yıla kadar burun değişmeye devam edebiliyor. Yaptığınız estetik ameliyatın zaman içinde sürekli değişmesi hatta bozulması kabul edilemez.  

Peki bu anayasa gibi kurallar için nasıl tedbirler alıyorum.

Morluk ve şişliği minimuma indirmek için bir alet geliştirdim. Kemiği çekiç ve keski ile kırmak yerine 90 derece keski ile inceltiyorum. Dren koyuyorum. Soğuk ve buz yapmıyoruz. 10 hastanın birisi hafifçe yeşeriyor. Onun dşında morluk görmüyoruz. Hastalarım bunun adına NO-MOR rinoplasti dedi. 

Kapalı ameliyat daha çabuk iyileşir. Bu bilimsel bir gerçek. Yapması zordur ama yapanın elinde iyi çalışır. Ameliyatta daha  iyi fikir verir. ameliyatta gördüğünüz şey ile ameliyatın sonucu daha benzerdir. 

Subperikondrial diseksiyon 2012 de yayınladığımız bir teknik. Kıkırdak zarlarının altından ameliyat yapıyoruz. kas,yağ gibi yumuşak dokulara zarar vermiyoruz. Böylece, progresif thinning (ilerleyici incelme) denilen deri yumuşak doku kaybı görmüyoruz. bu diseksiyon sayesinde pitanguy ve scroll ligament denilen yapılarla içten bantlama yani teğelleme yapıyoruz. Böylece burun derisini kontrol ediyorum ve iyileşme sırasında oluşabilecek deri potlukları ve deri yuvarlaklaşmaları önlemeye çalışıyorum. 

Op. Dr. Barış Çakır 

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Kaynak: http://www.bariscakir.com/makaleler/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın