Görüş Bildir
Haberler
Nil Keskin Yazio: Hamile Kalmak/Doğurganlık için 7 Tamamlayıcı Çözüm

etiket Nil Keskin Yazio: Hamile Kalmak/Doğurganlık için 7 Tamamlayıcı Çözüm

Dr. Nil Keskin
10.10.2021 - 14:40 Son Güncelleme: 18.10.2021 - 11:28

Hoşgeldin. Bu yazımda seninle kadının günümüzde en çok yaşadığı sorunlardan biri olan doğurganlık, hamile kalamama  infertilite) sorununa farklı bir yönden bakmanı sağlayacak teknikleri paylaşmak istedim. Umarım sana iyi gelecek…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihin tüm sayfalarında kadının toplumların çoğalabilmesi için doğurganlık yeteneği ile hediyelenmiş olması anayanlı toplumların temel saygı duyulan hali olmuştur.

Bu yüzden kadının tüm döngüleri anlaşılmaya çalışılmış, anlamlandırılmış ve yüceltilmiştir.

Bu döngüler için rutinler ve ritüeller, onore etmek için kutlamalar yapılmıştır. Adlarına tapınaklar yapılan Tanrıçaların o topluma örnek olan davranışları, destanları, mitleri olmuştur. Kadının diğer tüm erdemlerine saygı duyulduğu gibi bu özelliği yani doğurganlığı ile de baş tacı edilmiştir.

Peki ya şimdi? Kadınların en önemli sorunlarından biri onun en doğal yönü üremesi iken, infertilite. Bu konuda sayısız tedaviler, çareler arar durumda kadın. Tıp bu yönde çok ilerlemiş durumda… Pek çok takviye ilaçlar, hormonal tedaviler, mikroenjeksiyondan tutun da tüp bebeğe kadar bir sürü ileri teknikler var. Hepsi evrimleşmemizin sonuçlarından biri gittikçe kaybolan doğurganlık durumuna çareler arıyor.

Sence bu sorunun gittikçe bu kadar çoğalmasında bir tuhaflık yok mu? Yani çağlar boyu yaratıcılığı, bereketi ile var olan resmedilen, heykelleri yapılan, destanlara konu olan kadın şu an fiziksel ve ruhsal yaşamın en önemli doğal yeteneğini kaybetmeyle karşı karşıya..

Tıp dünyasının farklı çözümler aradığı, bulduğu bu alanda tamamlayıcı bazı yaklaşım ve destek teknikler bulabileceksin bu yazımda. Bunlara sana olabildiğince madde madde aktarmaya çalışacağım. Mümkün olduğunca her bir maddeye yönelik yönlendirdiğim sorularda kendini gözden geçirmeni ve bu alanlarda hekimsel sürecinin yanısıra yeni alışkanlıkları, dönüşümleri hayatına katmanı öneriyorum.

Hazırsan başlayalım…

Hazırsan başlayalım…

1. Ev yada iş hayatında ne kadar aktifsin ? Kendini sürekli bedensel olarak bir şeylere koşturur halde mi buluyorsun? Gerçekten kendine vakit ayırıyor musun? Ruhsal anlamda dinleniyor musun? Kendinle baş başa kalıyor musun?

Ataerkil yaşamın içindeki evrimleşen kadının en temel sorunlarından birinin çok ortamda erdemsellik yerine eylemselliği seçmiş olmasından bahsediyorum. Eylemsellikle beslenen bir kadın dişil niteliklerinden çok erilin en önemli özelliği olan aktifliği seçerse aslında bir nevi yaşam tarzı olarak erilleşmiş oluyor. Kendini, yaşamının bütündeki seni bir düşün..

Erilleşmiş bir kadın ruhu ve bedeni sence yaratım gücünü çalıştırabilir mi? Yani üremeye, yaratıma farkında olmadan kendini kapatmış olabilir misin? Belki de kendini almaya açma vaktin gelmiştir. 

2. Stresini ne kadar iyi yönetebiliyorsun ? Sosyal çevrenin yaşamındaki etkisi ne? Sosyal onay senin için önemli mi?

Yine kadının en önemli evrimleşme sonucunda yaşadığı gerçek, içindeki derin hazineden uzaklaşıp dış faktörlerin onun üzerinde etki yaratmasına izin vermesi ile zihnini, düşüncelerini oldukça doldurup, düşük frekanslarda kalması…Kendini değersizleştirmesi…

Stresini yönetememesi, belki yönetmeyi önceliklendirmemesi.

3. Özellikle yoğun bedensel yada zihinsel yaşamının içinde  ateş elementi bedeninde dengesini yitirmiş ve yükselmiş olabilir. 5 elementin dengesinde olan bir beden tüm organlarıyla hücreleriyle sağlıklıdır. Ateş elementi aktiflik, hırs, öfke, gerginlik getirebilir…

Kadın olarak üzerindeki maddi ve/veya manevi sorumluluklar yada yaşadığın ilişki, aile, toplum konulu yargılar, yanılsamalar seni zaman zaman ateş elementi yüksekliğinde dolayısıyla özellikle su elementini söndürür hale getirebilir. Su elementi hamile kalmak isteyen bir kadında mutlaka yükselmesi ve dengelenmesi gereken bir elementtir. Bol su içilmesi, özel banyolar, denize girmek vs. bunlara bazı örnekler olabilir...

4. Adet döngüsü kadına verilmiş en kutsal hediyelerden biri. Bu güne kadar bunun ne kadar değerinin farkında oldun? Adet zamanlarını ilk günden beri nasıl geçirdin? Adet kanamalarını ve yoğunluğuna baktın mı? Adet döneminde  kadar fiziksel ve ruhsal arınman için vakit ayırdın? 

5. Kadın olarak doğayla, toprak anayla olan bağımız yine evrimleşmemizle kaybettiğimiz bir bağ. Doğada nasıl her şey kendi döngüsünde işliyorsa kadın bedenimiz de öyle. Mevsimler, gece gündüz, okyanuslar, dağlar gibi. Adet olma, hamile kalma, doğum, menapoz dönemi gibi.. Bu yüzden doğanın doğal döngüsünde, sırasında olan tüm bu olaylarla kadınsal ruhsal ve fiziksel uyumun aynı kolaylıkla olur haline gelmemiz önemli..

6. Kadın ve AY döngüsünün uyumunu sana dahaki yazılarımda aktarmıştım. Bu döngülerle kendi beden döngülerini uyumlamak adına nasıl çalışmalar yapıyorsun? Çağlar boyu kadın, kendi bedenindeki değişimi, gelişimi ayın yeni ay, dolunay, küçülen ve büyüyen ay hareketlerine göre takip etmiş ve özellikle bu süreçte ruhsal etkilenmelerini yine farklı rutin ve rituellerle yönetmeyi seçmiştir.

7. Son olarak mental ve fiziksel olarak kadın üreme organlarının bu sürece hazırlanması önemli. Yani hekimsel anlamda üreme organlarının biyolojik hazırlığına ek olarak mental anlamda bedenini, hatta Rahminin bebeğinin bu ilk evine hazırlaman, zihinsel engelleri aşmak için çalışmalar yapman gibi… Anneliğe mental ve ruhsal hazırlıktan bahsediyorum..

Tüm bu uygulamaları ve daha pek çok sana iyi gelecek rutin ve rituelleri GODDESS mobil aplikasyonunun içindeki doğurganlık yolculuğunda bulabilirsin.

Tüm bu uygulamaları ve daha pek çok sana iyi gelecek rutin ve rituelleri GODDESS mobil aplikasyonunun içindeki doğurganlık yolculuğunda bulabilirsin.

Pek çok hamile kalmak isteyen yada hamilelik yolculuğunda olan kadın dostumuzla tamamlayıcı teknikler olarak eşlik ederek çok özel sevinçleri birlikte paylaştık. Lütfen sende uygulamayı indirip, deneyimlerini bizimle paylaş.

onelink.to/goddess

Kutsal dişilik ve kutsal anneliğin dünyanın devamı ve kadının yüce gücünü yaşaması için öneminin yeniden hak ettiği yere gelmesini, toplumsal cinsiyet dengesi içinde çocuklarımızın büyüyeceği ortamların var olabilmesini diliyorum…

Linktree

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın