Görüş Bildir
Haberler
NFT'lerde Kadınların Önderliğindeki Proje 20 Milyon Doları Aştı!

etiket NFT'lerde Kadınların Önderliğindeki Proje 20 Milyon Doları Aştı!

2021 yılının birkaç ayında NFT satış rakamı 2,5 milyar doları gördü. NFT sanatçılarının ise %16'sı kadındı. Ancak işler değişti. Kadınlar da artık NFT sektörüne girmeye başladı. Birçok kadın NFT'lerini sürekli büyüyen NFT alanında başarıyla yaratmaya devam ediyor. Şimdi gelin kadınların yarattığı Crypto Coven koleksiyonunu inceleyelim...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınların oluşturdukları koleksiyon 20 milyon doları aştı.

Kadınların oluşturdukları koleksiyon 20 milyon doları aştı.

Beş arkadaş cadı NFT'lerinden oluşan bir koleksiyon oluşturdu. Bu koleksiyon 20 milyon doların üzerinde satış yaptı. Ekip, Crypto Coven isimli koleksiyonu nasıl oluşturduklarını anlattı. Takma adlı kuruculardan ikisi Aletheia ve Nyx, yeni çıkan NFT hareketi üzerine 2021 yılında orijinal fikirler üretti. İki sanatçı, projeyi geliştirmelerine yardımcı olmaları için arkadaşları Xuannü, Aradia ve Keridwen'i de çağırdı. 5 kadından oluşan ekip, temel konseptleri belirledikten sonra projeyi hayata geçirmek için bir araya geldi. Gerçek hayattaki kişiliklerini andıran güçlü ve kadınsı bir imaja sahip koleksiyon oluşturmak istediler.

Crypto Coven koleksiyonunda 9.906 cadı resmi var.

Crypto Coven koleksiyonunda 9.906 cadı resmi var.

Geçen yıl Cadılar Bayramı'nda ekip, o zamanlar ilk NFT grubunu yayınladı. Kısa sürede Crypto Coven koleksiyonundan birkaç yüz satıldı. Takip eden haftalarda yüzlerce NFT hazırlandı ve satıldı. Şu anda Crypto Coven koleksiyonunda 9.906 cadı resmi var. Verilere göre koleksiyonun işlem hacmi 20 milyon doları aştı. Hatta projenin kadın kurucularından bazısı artık tam zamanlı olarak bu işe odaklanmayı planlıyor. Koleksiyondaki en ucuz NFT 5.400 doların üzerinde.

Kadın girişimcilerden de destek aldılar.

Kadın girişimcilerden de destek aldılar.

Katelin Holloway, Linda Xie, Terri Burns, Paul Singh, Jomayra Herrera, Julia Lipton, Alex Marshall, Maria Salamanca ve Randi Zuckerberg gibi birçok kadın koleksiyondan parça aldı.

Şubat ayındaki ortalamaya göre Crypto Coven için toplam satış hacmi 992.000 doları buldu.

Şubat ayındaki ortalamaya göre Crypto Coven için toplam satış hacmi 992.000 doları buldu.

Koleksiyona yönelik risk ve ilgi arttıkça her bir NFT'nin ikincil piyasada ulaştığı fiyatlar da arttı. Şubat ayındaki ortalamaya göre Crypto Coven için toplam satış hacmi 992.000 doları buldu. Fiyatlar çoğu yatırımcının ulaşamayacağı kadar yükselmiş durumda.

Cadılar çizilmiş gibi görünseler bile kodlardan üretiliyor.

Cadılar çizilmiş gibi görünseler bile kodlardan üretiliyor.

Ekibin mühendis üyesi Nyx, oluşturdukları koleksiyonun gerçeküstü olduğunu dile getirdi. Daha önce sadece faturaları ödemek için paraya sahipken dijital bir sanatçı olma fikri ulaşılmaz geliyordu dedi. Nyx ayrıca güçlü ve kadınsı görüntüleri nedeniyle cadıları bir kavram olarak ele aldıklarını aktardı. Ekibin sanatçıları; yüz şekilleri, gözler, şapkalar ve saç gibi özellikleri resimledi. Ardından grup rastgele seçilen varlıklar için algoritma yazdı. Koleksiyonda yer alan her cadının farklı bir özelliği bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın